Futsal

Öt év után juthatunk ki ismét az Eb-re

  • hatharom.com/mlsz.hu

2-2-es döntetlenről folytatódik a Románia elleni Eb-selejtező párharc a magyar futsal válogatott számára. Ha a mieink Debrecenben legyőzik az esélyesebb román csapatot, öt év után ismét részt vehetnek egy Európa-bajnokságon.

Bravúr kell a magyar csapattól az Eb-ért / mlsz.hu
A szeptember 15-ei buzaui odavágó első félideje kemény küzdelmet hozott, mindkét oldalon akadtak helyzetek, ám gól egyik oldalon sem született. A második játékrészben a románok kezdtek jobban, kétszer is bevették az egyébként remekül védő Tóth Gyula hálóját. A csapat nem esett össze a hirtelen jött hátrány következtében, és hamar visszavágott: először Gál István volt eredményes, majd a végig agilis Dróth Zoltán találatával egyenlítettünk. A folytatásban nem született további találat, így végül négygólos döntetlennel zárult az első felvonás.

Drucskó Zoltán, az MLSZ Futsal Bizottságának elnöke a helyszínen tekintette meg a románok elleni találkozót. Szerinte a szövetségben elkezdett több éves munka gyümölcse lenne a kvalifikáció.
"Az odavágó előtt azt a célkitűzést fogalmaztuk meg, hogy versenyben maradjunk a debreceni mérkőzésre. Az előzetes elvárásoknak megfelelt a csapat, úgy érzem, rég láttunk ilyen harcos magyar válogatottat. Kétgólos hátrányban sem roppant meg együttesünk, és kétezer román szurkoló előtt olyan teljesítményt tudott nyújtani, amely megsüvegelendő. Utoljára 2010-ben szerepeltünk Eb-n, ekkor rendezőként, selejtezőkön való részvétel nélkül vettünk részt a kontinenstornán. A szövetség jó irányba kezdett el építkezni, amelynek most végre meg lehet az eredménye. A visszavágón szerintem az öt a négy elleni támadásvezetés és védekezés fog dönteni" - fogalmazott Drucskó Zoltán az mlsz.hu-nak.

Románia szövetségi edzője, Jakab Zoltán szerint nüanszok fognak dönteni a debreceni visszavágón."Egy motivált magyar válogatott ellen játszottunk az odavágón, de úgy érzem, hogy a mutatott játék alapján győzelmet érdemeltünk volna. Az első mérkőzés fényében kiélezett, nyílt küzdelemre számítok Debrecenben, ahol nüanszok fognak dönteni az Eb-részvételről. Tapasztaltabb, technikásabb csapatunk van, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy részt vegyünk a szerbiai Eb-n" - nyilatkozta Jakab Zoltán az mlsz.hu-nak.

Sito Rivera, szövetségi edző szerint előnyt jelent az idegenben szerzett két gól, ám így sem lesz egyszerű kiharcolnunk az Eb-részvételt."A Romániában elért eredmény inkább nekünk kedvez, ennek ellenére nehéz dolgunk lesz Debrecenben. A csapatom rendkívül elszántan szerepelt a buzaui találkozón, kétgólos hátrányból sikerült kiegyenlítenünk. Ezúttal is hasonló mentalitást várok a játékosaimtól, hiszen sokat dolgoztunk azért, hogy kijussunk a kontinensviadalra" - mondta Sito Rivera.

A magyar válogatottnak tehát bravúrra lesz szüksége, hiszen a román válogatott papíron erősebb a miénknél. Az odavágón elért döntetlen több, mint hízelgő a számunkra, hiszen a hazaiak számos ziccert rontottak, háromszor eltalálták a kapufát és a mérkőzés képe alapján valóban rászolgáltak a döntetlenre. Debrecenben azonban bármi megtörténhet, a közönség támogatásával képes lehet a csapat az újabb bravúrra.

Ami az oddsokat illeti, a Tippmixprónál a vendég Románia a meccs favoritja, ugyanakkor látható, hogy a két győzelemre kínált szorzó között nincs túl nagy különbség.

Fogadás a végeredményre    
Magyarország Döntetlen Románia
2.45 4.35 2.05
Fogadás a gólok számára    
Kevesebb, mint 4.5 Több, mint 4.5
2.10 1.50
Magyarország - Románia
Eb-selejtező, 2. mérkőzés
Kedd, 20 ó, Debrecen, Főnix csarnok
Tv: M4