Forma-1

Gerhard Berger szerint ideje, hogy a Mercedes mutasson valamit

A korábbi osztrák Forma-1-es versenyző, Gerhard Berger unalmasnak nevezte, hogy a Mercedes csapat nem tud komoly eredményeket felmutatni, és hogy állandóan csak kifogásokat keresnek az eredménytelenségre.

Gerhard Berger egykori osztrák Forma-1-es versenyző a Toro Rosso csapatfőnökeként 2008-ban

"Rossz volt nézni, ahogy Belgiumban Rosberg a pokoli jó rajtja után körről körre egyre hátrébb csúszott, mint valami gyenge kezdő. Fárasztóak a Mercedes magyarázatai és kifogásai. Épp ideje lenne már, hogy egy ekkora gyár első osztályú autókat rakjon a versenyzői alá. A motort mindenki a legjobbak között tartja számon, úgyhogy jó lenne, ha hozzátennék a többit is" - nyilatkozta Berger, aki szerint Michael Schumachert sem kellene annyit kritizálniuk a kívülállóknak.

"Egyszerűen unom, hogy egyes szakértők szerint vissza kellene vonulnia. Élvezi a versenyzést, és az ő képességeivel miért ne folytathatná még? Ő egy profi, aki élvezi is, amit csinál. Annyi siker után megérdemli ezt. Ennek a sorozatnak megvannak a maga szabályai. Amíg valaki ad neki egy kocsit, hadd csinálja!" - mondta az osztrák.

Az egykori tízszeres futamgyőztes arról is beszélt, hogy kiket tart a Forma-1 mostani legjobbjainak: "Vettel, Alonso és Hamilton a három legkiválóbb pilóta. Vettel tökéletesen teljesít, Alonso pedig csak kisebb hibákkal küzd, de nincs olyan jó autója, mint Sebastiannak. Lewis a legjobb az előzések terén, de mindig nagy kockázattal csinálja. Ha elkezdi, 50-50 százalék az esélye, hogy sikerül neki vagy ütközik. Természetesen nem minden balesetért őt kell hibáztatni, de gyakran van bennük szerepe. Az pedig nem fest jó képet senkiről, ha minden balhénál ott van."