Válogatás

Ibra, a magyarok réme a nagy gólok mestere - videó

Zlatan Ibrahimovic, a világ egyik legjobb támadója lesz péntek este a Puskás Ferenc Stadion vendége. A hórihorgas svéd csatr sok borsot tört már az orrunk alá, azonban ezzel nem vagyunk egyedül. A jelenkori futballban nincs még egy olyan focista, aki annyi látványos találatot szerzett volna, mint Ibra. Hatalmas erejű bombák, leheletfinom ívelések, akrobatikus mozdulatok, látványos cselsorozatok; a bosnyák származúsú támadó bármilyen helyzetből képes gólt szerezni, ráadásul nem is akármilyeneket. Az alábbiakban összegyűjtöttük a tíz általunk legszebbnek vélt találatát.

1. Kezdjük mindjárt a számunkra legfájóbb góllal! A 2005 szeptemberében vb-selejtezőn fogadtuk a svédeket a Puskás Ferenc Stadionban, és a 91. percben egy hatalmas bombával csendesítette el a magyar szurkolókat Ibrahimovic. Ezzel a találattal 1-0-ra győztek a svédek, és később ki is jutottak a világbajnokságra. Király Gábor elsőre nem is vette észre, hogy a lövésből gól lett...

2. 2007 novemberében az Internazionale színeiben a CSZKA Moszkva elleni BL-csoportmeccsen pókhálózta ki a jobb felsőt óriási erővel Ibra. Ez volt az Inter negyedik gólja azon a meccsen.

3. 2008/2009-es szezonban a Serie A-ben szintén az Inter szineiben a Bologna elleni hazai 2-1-es győzelem alkalmával a svéd szerezte az első gólt. Ibrahimovic Maicon beadása után a védőjét megelőzve egy gyönyörű mozdulattal, sarokkal talált a megdermedt kapus mellett a hálóba.

4. 2009-ben az Inter szineiben a Reggina elleni 3-0-ás győzelem alkalmával az harmadik találat fűződött Ibra nevéhez. Ezúttal erő helyett finesszel oldotta meg a helyzetet a svéd, gyönyörűen ívelt a kapuba a kissé kint álló halóőr fölött.

5. Válogatott meccsen nem csak ellenünk szerzett demoralizáló gólt Ibrahimovic. A 2008-as Európa-bajnokságon a címvédő görögök is megtapasztalhattták, milyen is egy sistergős Ibra-bomba.

6. A Milan mezében a 2010-2011-es szezonban a Brescia elleni Serie A-s mérkőzésen a magyar válogatottnak 2005-ben rúgott gólját idézte meg Ibra.

7. Szintén az előző szezonban a Milan-Fiorentina (1-0) meccsen egy kis dekázás után ollózva lőtt a firenzeiek hálójába a svéd óriás.

8. 2005 nyarán egy felkészülési találkozón a Juventus szineiben a Benfica ellen sült el Ibra lába, a 6. percben jó harmincról zúdított egy óriási gólt a hazaiak kapujába.

9. A 2004-es Európa-bajnokságon bizonyította Ibrahimovic, hogy számára nincs olyan szituáció, amelyből ne tudna gólt szerezni. Szinte lehetetlen helyzetből sarkalt Buffon hálójába az olaszok elleni 1-1-re végződött csoprtmeccsen.

10. Talán a legszebb gólja a svédnek, melyet az Ajax játékosaként a NAC Breda ellen ért el 2004-ben a holland élvonalban. Miután kicselezte a teljes vendégvédelmet, a kapust is elfektette, úgy gurított a hálóba. Világklasszis megoldás volt, a helyi kommentátor Maradonát emlegette...