Kajak-kenu vb

Kozák Danuta simán jutott tovább

  • VNA

Remek nyitány Szegeden, a nap első magyar szereplője, a K-1 500 méteren induló Kozák Danuta simán jutott tovább a középdöntőbe.

Meglehetősen korán kezdődtek a versenyek a szegedi vb harmadik napján pénteken, ahol már nyolc órakor vízre szálltak a női kajak egyes 500 méteres táv mezőnyének szereplői. A hat előfutam közül a másodikban már rögtön magyar versenyzőért, Kozák Danutáért szurkolhattunk, aki az ötös pályán evezve végig magabiztosan vezetetett a futamban és simán, egy hajóhosszal előzte meg a teljes mezőnyt. Mivel a 49 főből álló monstre mezőny miatt ebben a számban a döntőbe direktben nem lehetett bejutni, így Danuta első helye azt jelenti, hogy a késő délelőtti középdöntőben folytathatja szereplését.

„Jó kis ébresztő volt, bár nekem nincs gondom a korai versenyekkel. Az zavar egy kicsit, hogy mostanában fáj a fejem, nem tudom mitől, de remélem a döntőkre ez is elmúlik majd. Ma okosan kell versenyeznem, mert délután négyes döntő lesz. De az az igazság, hogy egyesben nem sokat tudok tartalékolni a középfutamban, hiszen csak az első kettő megy tovább a fináléba.” - mondta a vb-honlapjának nyilatkozva Kozák.