Kajak-kenu

Újult erővel szervezik a 100 nap múlva esedékes szegedi Vk-futamot

Eddig 35 ország jelezte, hogy csapatával részt kíván venni az idei szezon legnagyobb hazai kajak-kenu versenyén, a május második hétvégéjén sorra kerülő szegedi Világkupán, amely éppen száz nap múlva kezdődik.

A szövetség (MKKSZ) keddi hírleve kiemeli, hogy a tavaly nyári, londoni olimpia sportági küzdelmeiben a magyar lett a legsikeresebb nemzet 3 arany-, 2 ezüst- és 1 bronzéremmel, s május 10-12-én a Maty-éren folytatódhat a sikersorozat.

"Egyértelmű volt, hogy 2013-ban újra Világkupát szeretnénk szervezni" - mondta Ábrahám Attila, az MKKSZ főtitkára. - "2007 és 2010 között minden évben rendeztünk ilyen versenyt, melyekre azt gondolom, hogy szívesen emlékeznek a televíziónézők, a helyszínen szurkolók és a sportolók egyaránt."

Ahogy fogalmazott, 2011-ben felemésztette energiáikat a szegedi világbajnokság megrendezése, tavaly pedig az olimpiára koncentráltak, de idén újult erővel vágnak neki a Vk-rendezésnek.

A főtitkári posztot szűk egy éve betöltő Ábrahám Attila ezúttal debütál a szervezőbizottság elnökeként.

"Bár versenyzőként és sportvezetőként számtalan jól és rosszul szervezett kajak-kenu versenyen jártam, fő rendezvényszervezőként tényleg most fogok debütálni. Persze van bennem némi félsz, de szerencsém van, mert olyan kollégákra hagyatkozhatok, akik már rengeteg sikeres világversenyt bonyolítottak le" - mondta ezzel kapcsolatban Ábrahám.