Kajak-kenu vb

Mórahalmon minden feltétel adott a pihenésre - Vajda Attila

  • MTI

Az olimpiai és világbajnok kenus Vajda Attila szerint minden feltétel adott Mórahalmon ahhoz, hogy az utolsó edzések, illetve majd a versenyek között regenerálódjanak a szegedi világbajnokság magyar résztvevői.

Nógrádi Zoltán polgármester szerdán, sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy a homokháti kisváros látja vendégül a magyar válogatottat a jövő szerdán kezdődő MOL kajak-kenu vb idején.

A magyar sportolók mellett Mórahalom áprilisban nyílt négycsillagos szállodájában, a Hotel Colosseumban lakik majd az osztrák és a svéd válogatott és itt fog étkezni a finn csapat is - tette hozzá a városvezető.

 Bár a 48 fős magyar válogatott tagjai csupán jövő kedden költöznek be a szállodába, Vajda Attila, az EDF Démász Szeged olimpiai aranyérmese már napok óta élvezi a hotel munkatársainak vendégszeretetét. A kenus kiemelte, a szállodában - a szövetség orvosi csapatának iránymutatása alapján - külön menü készül a sportolók számára.

Horváth Gábor, a szegedi egyesület világbajnok kenusa elmondta, a felkészülés utolsó fázisához értek, most már a pihenésre helyezik a hangsúlyt. A teljes magyar csapat azt szeretné, hogy a hazai közönség előtt nagyszerű eredményt érjenek el, ezért minden momentum számít. Így az is, hogy míg Szeged központjából - a városban folyó építkezések miatt - mintegy fél óra alatt lehet kiérni a Maty-érre, addig Mórahalomról legfeljebb negyed órát kell autózni a pályáig.

A kajak-kenu világbajnoksággal szinte egy időben nemzetközi tájfutóversenyt is rendeznek a hatezer lakosú Mórahalmon és környékén. A Homokhát Hungária Kupára húsz ország 1500 versenyzőjét várják – közölte a polgármester a sajtótájékoztatón.