Napoli

Cavani 2016-ig hosszabbított Nápolyban - hivatalos

Aurelio De Laurentiis, a Napoli elnöke csütörtökön este bejelentette, hogy 2016-ig meghosszabbították a klub házi gólkirályának, Edinson Cavaninak a szerződését, aki 2,5 millió eurót fog keresni szezononként. Ezzel szinte biztossá vált, hogy az uruguayi csatár a nyáron nem hagyja el a Serie A bronzérmesét, vagy legalábbis mélyen a zsebébe kell nyúlniuk az esetleges kérőknek.

Cavani 26 gól szerzett az olasz bajnokság utolsó előtti fordulójáig, és ezzel tevékeny részt vállalt abban, hogy a Napoli sokáig versenyben volt a bajnoki címért, és végül a dobogón, BL-főtáblát érő helyen zárja a szezont. Az Urugay-jal tavaly a világbajnokságon elődöntőt játszó csatár az egyik legkapósabb portéka lehetett volna a nyári átigazolási időszakban, de úgy tűnik, Nápolyban komolyan gondolják azt, hogy együtt tartják a csapatot, és megpróbálnak jó eredményt elérni a Bajnokok Ligájában a következő szezonban.

Edinson Cavani örül a Napoli-Inter Serie A-mérkőzés után, amelyen biztossá vált, hogy a nápolyi csapat ott lehet a 2011-12-es Bajnokok Ligájában.

"Bejött az irodámba, megbeszéltük, amit meg kellett, és aláírta a 2016-ig szóló szerződését, szóval minden nagyon gyorsan és könnyen ment" - mondta De Laurentiis elnök a szerződéshosszabbításról. "Nagyon boldog vagyok, hogy így döntött. Igazi bajnok és nagyszerű ember, aki nagyon fontos lesz számunkra a következő szezonban. Nagyon hálás vagyok neki és a csapatnak az idei teljesítményükért. Mind nagyon sokat tettek a sikerért."

Amennyire örömteli a klub számára Cavani új szerződése, annyira aggasztó lehet, hogy Walter Mazzarri vezetőedző és az elnök szintén csütörtökre tervezett találkozója valószínűleg elmaradt, így továbbra sem lehet tudni, hogy mi lesz a szakvezető sorsa. Az ő szerződése elvileg még két évig a Napolihoz köti, de láttunk mi már karón varjút...