Forma-1 Ausztrál Nagydíj

Vettel egészen más bolygón autózott - Alonso

Fernando Alonso, a Ferrari pilótája a negyedik helyen végezett az idénynyitó Ausztrál Nagydíjon, miután az utolsó körben utolérte, de megelőzni nem tudta az élete első dobogós pozícióját megszerző Renault-pilótát, Vitalij Petrovot.

Ha a helyezésemet nézzük, akkor a 4. hely még akár jónak is mondható. Valóban, kikaptam Vetteltől, aki egészen más bolygón autózott, és Hamiltontól is, de megelőztem Buttont és Webbert. Úgy néz ki, hogy itt az Albert Parkban nekem állandó bérletem van a 4. helyre, hiszen négy év alatt harmadszor maradok le egy hellyel a dobogóról” - fogalmazott a Ferrari spanyol versenyzője.

Fernando Alonso számára egy dolog változatlan maradt a tavalyi idényzáró és a ma reggel tartott évadnyitó futamon: mindkét alkalommal Vitalij Petrov mögött végzett. A Renault-ban ülő orosz azonban az Ausztrál Nagydíjon csak a futam vége felé került Alonso látótávolságába. A kétszeres világbajnok Ferrari-pilótát azonban nem is igazán érdekli az F1 első orosz dobogósa.

Én megint Petrov mögött végeztem, ahogy Abu Dzabiban, de ez pusztán a véletlen műve, és most jobban örülök annak, hogy Webbert magam mögött tartottam. Ráadásul biztos vagyok benne, hogy Mark komolyabb versenytársam lesz az évadban, mint az orosz” - mondta Alonso az eddigi pályafutása legnagyobb sikerét elérő Petrovról...