Forma-1 Ausztrál Nagydíj

A Hispania nem kapott engedélyt a versenyzésre

A madridi székhelyű Hispania Racing Team versenyzői messze a 107 %-os határon kívüli időt autóztak a Forma-1-es Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén, így nem vehetnek részt a vasárnapi versenyen. Annak ellenére sem, hogy külön kérvényt nyújtottak be az FIA-nak.

Vitantonio Liuzzi 1,712 másodperccel, Narain Karthikeyan pedig 3,027 másodperccel maradt el a szükséges időtől az Ausztrál Nagydíj szombati időmérő edzésén, így a 107 százalékos szabály szerint - minden pilótának a győztes időhöz képest megállapított 107 százalékon belül kell teljesítenie a mért körét - nem indulhatnak a vasárnapi futamon.

A Hispania autóját emeli ki a daru a pályáról az Ausztrál Nagdíj egyik szabadedzésén 2011 márciusában

Csapatuk, a Hispania azonban különengedélyt kért a versenyigazgatóságtól, de ezt nem kapták meg. A spanyol istálló autói éppcsak elkészültek az első versenyhétvégére, Liuzzi pénteken gurult először a pályára, míg Karthikeyan csak a szombat délelőtti szabadedzésen, órákkal az időmérő előtt. Az olasz versenyző autójáról ráadásul leszakadt egy elem, amit Kamui Kobajasi annyira igyekezett kikerülni, hogy majdnem kisodródott miatta.

Ezek után az a meglepő, hogy a HRT épp a "különleges körülményekre" és a későn elkészült autóra hivatkozva szeretett volna indulni a versenyen. Az illetékes bizottság megtagadta az engedély kiadását - valószínűleg a többiek örömére.