Női kézilabda Bajnokok Ligája

Mennek, mint a szél - Kovacsics Anikó

A Magvassy Mihály Sportcsarnokba kilátogató 2800 néző előtt a Győri Audi ETO KC a norvég Larvik HK együttesét fogadta a Bajnokok Ligája 2. középdöntő-csoportjának utolsó mérkőzésén. A magyar bajnok a kinti mérkőzésen kilenc góllal győzött, így elsődleges céluk e gólarány megtartása volt. A mérkőzésen az új arcát mutató norvég csapat akarata érvényesült, akik hat góllal, 18-24-re bizonyultak jobbnak a vendéglátó győriekkel szemben. Egymás elleni jobb eredményének köszönhetően a Győri Audi ETO KC tíz ponttal végzett csoportjának első helyén. Az ehfCL.com interjút készített a győriek játékosával, Kovacsics Anikóval a Larvik elleni Bajnokok Ligája mérkőzést követően.

-Elégedett vagy csapatod eddigi teljesítményével a Bajnokok Ligájában?
- Hiszem, hogy teljesítményünk abszolút pozitív. Ennél többet nem is tudok mondani erről. Mindenki elégedett lehet velünk, annak ellenére, hogy a csoport utolsó mérkőzése a Larvik ellen nem úgy végződött, ahogyan azt szerettük volna.

-Mit rontottatok el azon a mérkőzésen?
- Számítottunk rá, hogy a játékuk javul a kinti mérkőzéshez képest. A védekezésük sokkal jobban működött, így sokszor rohantak le bennünket a mérkőzés alatt. Nem tudtuk tartani velük a lépést a visszafutásoknál, ez volt a vereségünk fő oka. A legbántóbb az volt, hogy saját közönségünk előtt veszítettünk. Senki sem lehet boldog egy ilyen vereséget követően, azonban, ha statisztikailag csupán minden tizenegyedik Bajnokok Ligája mérkőzésünket veszítjük el, akkor azt gondolom, az nem olyan rossz mutató. Annak ellenére, hogy nem számítottunk ilyen rossz eredményre, mégis az első helyen végeztünk a csoportban, tehát nem fogunk megállni. Dolgozunk tovább, mert most sokkal fontosabb mérkőzések előtt állunk.

Hogyan tekintesz az Itxako Reyna De Navarra elleni elődöntőre?
- Tavaly már játszottunk ellenük, azóta sokat erősödtek. A Bajnokok Ligája mérkőzéseiken nagyon jó formát mutattak. Fő célunk a BL-győzelem, tehát nem igazán számít, hogy kivel mérkőzünk meg, nekünk mindegyikőjüket meg kell vernünk. Megnéztem néhány mérkőzésüket és láttam, hogy úgy mennek előre, mint a szél. Ugyanakkor, mint mindig, apró dolgok fognak dönteni a fináléba jutásról. Fontos, hogy a visszavágót hazai környezetben játszhatjuk. Úgy vélem, a Larvik legyőzi a Buducnostot a másik párharcban, azonban ott is bármi megtörténhet.

Győri Audi ETO KC - Larvik HK 18-24 (9-12)
Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, 2800 néző
Játékvezetők: Zigmars Stolarovs, Renars Licis
Gólszerzők: E. Amorim 5, Bradeanu 4 (1 - hétméteres), Spiridon 3, Vérten 2, Görbicz 2 (2), Mraviková 1, Orbán 1, illetve K. M. Johansen 6, Riegelhuth 5, Loke 4, Hammerseng 4, Sulland 2 (1), N. Mork 1, Larsen 1, Breivang 1
Hétméteresek: 5/3, illetve 2/1
Kiállítások: 10 perc, illetve 12 perc


A 2. középdöntő-csoport megnyerését követően a magyar bajnok Győri Audi ETO KC a spanyol bajnok Itxako Reyna De Navarra együttesével találkozik az elődöntőben. Az első mérkőzésre Spanyolországban, a Pabellón Tierra Estella-Lizarrería csarnokban kerül sor.