Kézilabda

Erre fogadunk a magyar válogatott első olimpiai selejtezős meccsén

  • Tomihmv

A magyar férfi kézilabda-válogatott Tunézia ellen kezdi meg a hazai rendezésű olimpiai selejtezőt.

Csütörtökön megkezdődnek a férfi kézilabda olimpia selejtezők, a magyar válogatott pedig a 3. jelű csoportba kapott besorolást. A mieink mellett Norvégia, Portugália és Tunézia került a négyesbe, amelynek találkozóit Tatabányán rendezik, avagy a Chema-csapat hazai pályán játszhat.

A kvartett első két helyezettje jut ki az ötkarikás játékokra, elsőként pedig az afrikaiakkal nézünk farkasszemet, s igen komoly esélyesei vagyunk a találkozónak, a "H"-t ugyanis átlagosan 1.20-szoros pénz alatt mérik a bukmékerek.

Csapathírek

Parádés Európa-bajnoki szereplést követően száll ringbe a héten a párizsi kvótáért a magyar válogatott, hiszen a németországi kontinensviadalon, egy megfiatalított csapattal végül az ötödik (!) helyre ért be.

Avagy egy ilyen torna után minden magyar kézilabda-szerető azt várja, hogy válogatottunk bizony kvalifikálja magát az ötkarikás játékokra. Még akkor is, ha hazai pályán azért a norvégok és a portugálok is kemény diónak ígérkeznek...


>>>🤘 Próbáld ki a Tippmixpro-t és fogadj a legjobb szorzókon🤘 <<<


"A játékosoknak, a vezetőknek, a szakmai stáb tagjainak és a szurkolóknak is a kvalifikáció a vágyuk, céljuk, hiszen legutóbb 12 évvel ezelőtt voltunk olimpián, és nem kevés idő telt el azóta" - mondta Nagy László, a magyar szövetség elnökségi tagja az MTI-nek.

Hozzátette, mindenki tudja, hogy nem lesz egyszerű a feladat, mert nem könnyű a csoport, nagyon nehéz ellenfelek jutottak a válogatottnak.

"Egyedi hangulatú az olimpia, más világversennyel nem hasonlítható össze. A világ legjobb sportolóival egy légtérben, egy közegben lenni nagyon jó dolog, ezt kívánom a magyar válogatott játékosainak" - szögezte le a magyar válogatott csapatvezetője.

A mieink keretében az Eb-hez képest nem sok változás történt. Andó kapus kikerült, helyette Mikler került be, valamint a jobbszélső Pedro szintén a csapat tagja, azonban a jobbátlövő Máthé nem, aki ugye sérült.

A magyar válogatott kerete:
kapusok: Mikler Roland (Szeged), Bartucz László (Tatabánya), Palasics Kristóf (CB Ciudad de Logrono, spanyol).
jobbszélsők: Krakovszki Zsolt (HSA-NEKA), Imre Bence (Ferencváros), Rodríguez Álvarez Pedro (Tatabánya).
jobbátlövők: Ancsin Gábor (Tatabánya), Ilic Zoran (HSV Hamburg, német).
irányítók: Lékai Máté (Ferencváros), Hanusz Egon (TVB Stuttgart, német), Fazekas Gergő (Orlen Wisla Plock, lengyel).
beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Rosta Miklós (Dinamo Bucuresti, román), Szöllősi Szabolcs (Dabas KC), Sipos Adrián (MT Melsungen, német).
balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Szeged).
balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüred), Krakovszki Bence (Tatabánya).
A tornára 18 fő nevezhető, közülük kerül ki a mérkőzésenként pályára lépő 16 játékos. A torna alatt a 18-as és a bő 35 fős keret között öt cserére van lehetőség.

Első ellenfelünk tehát Tunézia lesz, papíron pedig akármennyire is az afrikaiak a leggyengébbek a négyesben, az első ellenfelet sose szabad félvállról venni, ráadásul kötelező győzelemről beszélünk, amelyet mindig nehéz behúzni.

Az afrikaiakat egyébként szövetségi kapitányunk fizikailag nagyon erős csapatnak látja, remek átlövőkkel, erős beállókkal és gyors szélsőkkel, vagyis azért egy komplex, veszélyes együttesről beszélünk. Akik egyébiránt a januári Afrika-Bajnokságon a bronzérmet szerezték meg, s mindössze a házigazda Egyiptomtól kaptak ki az elődöntőben (25-30)...

Mire érdemes fogadni?

A két együttes legutóbb a 2019-es világbajnokságon találkozott egymással, méghozzá a középdöntőben, ahol a mieink végül öt góllal, 26-21 arányban nyertek.

Azóta sok idő telt el, a különbség viszont elvileg megmaradt a felek között. Ugyanakkor mivel egy olyan tornáról beszélünk, ahol négy nap alatt játszik válogatottunk három fontos meccset, s igazából nincs hibázási lehetőség, valamint az erőt is jól kell beosztani, így egy fogadáskészítős tippel próbálkoznánk a csütörtök esti találkozón.

Amely keretén belül arra fogadnánk, hogy a magyar válogatott nyer, azonban a gólok száma a 61,5-es határt nem lépi túl. Minderre pedig 1.75-szörös szorzót kapunk, amit játszhatónak vélünk.

{"headTitle":"Magyarország - Tunézia","headSubTitle":"Fogadási határidő","headSubTitleValue":"2024-03-14 21:00","footerTitle":"","footerLink":"","events":[{"eventTitle":"Magyarország nyer + Kevesebb, mint 61,5 gól","odds":"1.75","customLink":"","livebetLink":"","bookmaker":"tippmixpro"}]}