NBA

Michael Jordan csapata alázta meg a Lakerst

Húsz ponttal kikapott a címvédő Los Angeles Lakers a  Charlotte Bobcatstől, Michael Jordan csapatától az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján.

Gerald Hendersont Pau Gasol sem tudta megállítani

Az Orlando Magic után a rájátszásba igyevő Charlotte Bobcats is elpáholta a címvédő Los Angeles Lakerst, húsz ponttal tömte ki Kobe Bryantékat, a kétszeres NBA-gólkirály 20 pontig jutott, úgy, hogy betegséggel küzdött, de még így is legjobbja volt a Lakersnek. A Bobcatsban Gerald Wallace 20 ponttal és 11 lepattanóval, Gerald Henderson 18 ponttal járult hozzá a sikerhez. A hazaiak egyébként egy 14-3-as rohammal fejezték be a harmadik negyedet.

Phil Jackson, a vesztes vendégek trénere a mérkőzés után csak annyit mondott, hogy alakulata csalódást keltő teljesítményt nyújtott.

A Ligaelső San Antonio Spurs ezúttal a New Jersey Jestst verte keleti túráján, Manu Ginóbili 10, Tim Duncan 15 ponttal és 11 lepattanóval, Tony Parker és George Hill 13-13 ponttal járult hozzá a sikerhez. A Spurs keleti túrájának mérlege eddig hat győzelem és két vereség.

Carlos Delfino (26 pont) héttriplás karriercsúcsot jegyzett a Milwauke-ben a Los Angeles Clippers ellen. A Detroit Pistons 15 ponttal is vezetett az Atlanta Hawks ellen,ennek ellenére a vége 94-79 lett a vége, az Atlanta javára.

Eredmények:
Charlotte Bobcats-Los Angeles Lakers 109-89
New Jersey Nets-San Antonio Spurs 85-102
Detroit Pistons-Atlanta Hawks 79-94
Milwaukee Bucks-Los Angeles Clippers 102-78
Minnesota Timberwolves-Portland TrailBlazers 81-95
Houston Rockets-Denver Nuggets 121-102