NBA

Keleti elsőségre tör a Miami az újabb győzelmi sorozattal

Howard igen masszív dupla duplával vezette győzelemre az Orlandót

Sorozatban hetedik győzelmét szerezte a Miami Heat az NBA keddi játéknapján. Ezúttal a három negyeden át fantasztikusan játszó Indiana Pacers volt az áldozat. Győzött az Orlando Magic is, méghozzá elsősorban Dwight Howard 22 pontjának és 20 lepattanójának köszönhetően. Na meg persze annak, hogy Blake Griffint teljesen kikapcsolták a játékból. A ligaelső San Antonio a Detroitot verte, és ezzel a hetedik csapat az NBA történetében, amely 43-8-ra vagy jobban állt a szezon ezen szakaszában.

LeBron James 41 ponttal volt az Indiana ellen győztes Miami legjobbja, de Bosh, Wade és Chalmers is magasan 10 fölött teljesítettek, csak Ilgauskas lógott ki a kezdőből 0 pontjával. Igaz, ő nem is próbálkozott kosárra dobással, ami azért szintén nem túl dicséretes. A Pacers egyébként elég sokat tett a Heat győzelmi sorozatának megszakításáért, de csak három negyeden át bírták. Már 14-gyel is vezettek, mielőtt az utolsó szünetet megelőzően visszajött a Miami a meccsbe, hogy aztán összesen 15 pontot engedélyezzenek az Indianának a záró játékrészben. Győzelmükkel utolérték a Bostont a Keleti Főcsoport élén a győzelmek számát tekintve, a Celtics jelenleg csak eggyel több lejátszott meccsének köszönhetően áll jobban.

LeBron James tör kosárra az Indiana ellen

Az utóbbi időben kicsit szenvedő, több rangadót is elveszítő Orlando a Los Angeles Clippers ellen hozta a kötelezőt. Két kulcsa volt a győzelmüknek: egyrészt Howard a 22 pontja mellé 20 lepattanót is leszedett, másrészt a Clippers újonc sztárját, Blake Griffint megfojtották támadásban. Átalában becsapdázták, így mindössze 10 pontot engedélyeztek neki az egész meccsen, ezt pedig nagyon megérzi a kisebbik Los Angeles-i csapat. Davis dobott ugyan 25, Diogu pedig 18 pontot, de a többiek nagyon elmaradtak mögöttük, míg a Magicből összesen hatan értek el kétszámjegyű eredményt.

A nap átadása Dwight Howardtól

A San Antonio magasan kiemelkedik a mezőnyből, annak ellenére, hogy Gregg Popovich szerint nem ők a liga legjobb csapata. "Még mindig vannak, akik jobban játszanak nálunk. Csak azért mert a mi mutatóink a legjobbak, még nem leszünk a legjobbak. Ahhoz, hogy azok legyünk, jobban kell védekeznünk" - mondta a mester. Kicsit azért furcsa ez egy olyan meccs után, amelyen a Detroit összesen 89 pontot szerzett ellenük, és főleg az után, hogy jelenleg 43-8-as győzelem-vereség aránnyal állnak, amihez hasonlót eddig csak hat csapat tudott felmutatni az NBA történetében a bajnokság hasonló szakaszában. Persze ő biztos tudja, hogyan kell megfelelően motiválni a fiait.

Mindenesetre a Pistons ellen győztek a sokkal jobb dobószázalékuknak, és különösen a jó triplakísérleteiknek köszönhetően. A negyedik negyed közepén volt utoljára közel hozzájuk a Pistons, de három hárompontossal elhúztak, és már nem is engedték ki a kezükből az előnyt.

NBA, keddi mérkőzések:

Atlanta Hawks-Philadelphia 76ers 83-117
Orlando Magic-Los Angeles Clippers 101-85
Detroit Pistons-San Antonio Spurs 89-100
Miami Heat-Indiana Pacers 117-112
Milwaukee Bucks-Toronto Raptors 92-74
Oklahoma City Thunder-Memphis Grizzlies 101-105, hosszabbítás után
Houston Rockets-Minnesota Timberwolves 108-112