Forma-1

Elkészült Kubica ralibalesetének 3D-s rekonstrukciója - videó

Elkészítették Robert Kubica vasárnapi balesetének számítógépes rekonstrukcióját. Eszerint a sodródó autó egy illesztésnél szakította fel a szalagkorlátot, aminek az egyik darabja teljes hosszábban felnyársalta a járművet.

Robert Kubica, a Lotus Renault Forma-1-es versenyzője vasárnap egy kisebb raliversenyen vett részt, és az első gyorsasági szakaszon lesodródott az autójával az útról, az azt szegélyező szalagkorlát pedig keresztülfúródott a járművön. A lengyel pilóta jobb karja több helyen is nagyon súlyosan megsérült, és ezen kívül is több törést elszenvedett. Egy, a baleset helyszínéhez közeli kórházban hétórás műtéten esett át, amelynek során helyreállították a kézfejének keringését és csontozatát. További operációk várnak még rá, ugyanis a könyöke és a válla is súlyosan sérült. A navigátora sértetlenül szállt ki a Skodából.

Az orvosok szerint még nehéz megmondani, hogy maradéktalanul felépül-e, és visszatérhet-e a Forma-1-be, illetve hogy ez mennyi időt vesz igénybe. Az első jóslatok szerint legalább egy évre lesz szüksége, de a menedzsere és a csapata bíznak abban, hogy hamarabb visszatérhet.