Forma-1

A Senna-Liuzzi-Heidfeld trióból kerülhet ki Kubica helyettese

Eric Boullier, a Lotus-Renault csapatfőnöke keddi nyilatkozatában jelentősen lecsökkentette a vasárnap reggel súlyos balestet szenvedett, és valószínűleg az egész Formula-1-es szezont kihagyni kényszerülő Robert Kubica lehetséges helyetteseinek névsorát: eszerint a Bruno Senna, Vitantonio Liuzzi, Nick Heidfeld hármasból kerülhet ki a lengyel pilóta ideiglenes utódja.

"Keressük a megfelelő személyt Kubica helyettesítésére, három jelöltünk van, Senna, Liuzzi és Heidfeld - nyilatkozta az olasz IVG.it-nek Eric Boullier csapatfőnök. - Közel állunk Roberthez, tárt karokkal várjuk vissza. Reméljük, még a szezon vége előtt visszatérhet."

Kubicára a napokban újabb operációk várnak súlyos sérülései miatt.

A legnagyobb tapasztalattal a német Nick Heidfeld rendelkezik a trióból, aki jelenleg a Pirelli tesztpilótája. 2010-ben debütált a Forma-1-ben, legjobb év végi helyezése a 2007-ben elért 5. hely a BMW-Sauberrel.

Bruno Senna 2010-ben a Hispania Racing csapatában mutatkozott be az F1-ben, de a mezőny egyik leggyengébb autójával nem tudott pontot szerezni. Az idei évre a Renault teszt- és tartalékpilótának szerződtette, először az ő neve merült fel lehetséges megoldásként, de mivel Kubica felépülése akár egy évet is igénybe vehet, rutinosabb versenyzőt választana inkább az istálló.

Vitantonio Liuzzi 2010-ben a Force Indiánál versenyzett, de nem alkotott maradandót, társa, Adrian Sutil jócskán lekörözte, így elköszöntek tőle, jelenleg nincs szerződése egyetlen istállóval sem.