Hatharom / Blog / Bejegyzések
London után Paperboy sikere az MFB- 98. Magyar Ügetőderby-ben
A kitűnő származású Paperboy (Wall Street Banker-Vas Lady) sikerét hozta a hároméves ügetők klasszikus futama a Kincsem Parkban. A...

A kitűnő származású Paperboy (Wall Street Banker-Vas Lady) sikerét hozta a hároméves ügetők klasszikus futama a Kincsem Parkban. A rádiházi Kabala ménesben tenyésztett versenyló trénerével Veljko Mazsity-vel biztosan verte a kétéves ranglistavezető Poétát (Juhász Balázs) valamint a starttól vezető Puszedlit (Lakatos Csaba).

Paperboy tulajdonosa a vajdasági magyar Csákány család, akik hosszú évek óta futtatnak ügetőlovakat és 2008-ban Londonnal már megnyerték az Ügetőderby-t.

Paperboy élete 10 futásából 4 győzelmet aratott és 2 második helyet szerzett, összes verseny-nyereménye 4.705.000 Ft, amiből 4 milliót az Ügetőderby-ben keresett. A Derby előtti utolsó hét futásában három alkalommal galoppozás miatt diszkvalifikálták.

A keretprogram többi futama is színvonalas versenyeket hozott, a Befag- Pannónia Díjat a favorit Night Lady (Hajnal Tibor) nyerte, aki Paperboy anyai testvére, míg a Sinka József Emlékversenyben a cseh szupersztár Zazazoo (Jaromír Kotasek) győzött.

Az Ügetőderby hármasbefutója (4-2-5) 8040 Ft-ot hozott az erre a sorrendre fogadóknak, míg a befutó találat 2760 Ft-ot ért. Paperboy győzelmére 640 forintot fizetett a totalizatőr a 200 Ft-os alaptétre.

A nap folyamán több nagyobb értékű hármasbefutó osztalék is született. Az első futamban Jópofi-Inspe-Kishölgy hármasa 82.480 forintot, míg a negyedik futamban (Kincsem Lovaspóló Fesztivál Hendikep) a Kométa-Nobile-N.Lady hármas 105.920 forintot jelentett az erre 200 forinttal fogadóknak, de a Zazazoo-Kaiser Jamacan-Lucky Luke trió is szép pénz volt a kasszáknál a maga 91.340 forintos osztalékával.

Érdekesség, hogy a második futamban (Andal Díj) a Nőcsábász-Naboj-Cartagena hármas sorrendre egyetlen fogadó sem helyezett el tétet, így a fogadási szabályzat értelmében ennek a futamnak a hármasbefutó nyeremény alapja a következő futam hármasbefutó nyereményalapjához adódott.