Hatharom / Blog / Bejegyzések
Overdose testvére 75 millióért került hazánkba!
Soha ennyi pénzt még nem adott hazai versenyló tulajdonos egy angol telivérért árverésen. A magyar szuper-sprinter, Overdose többségi...

Soha ennyi pénzt még nem adott hazai versenyló tulajdonos egy angol telivérért árverésen. A magyar szuper-sprinter, Overdose többségi tulajdonosa, Mikóczy Zoltán a jelenleg is zajló versenyló aukción 75 millió forintnak megfelelő összegért (215 ezer guineas) vásárolta meg Overdose kétéves öccsét.

Az angliai Newmarketben tartott tavaszi, úgynevezett Breeze Up, vagyis tréningben álló versenylovak árverésén egyébként is magas árakkal kell számolnia a versenyló futtatásra áhítozó vásárlóknak, hiszen itt már valójában versenyzésre kész állapotban juthatnak szerzeményükhöz, szemben az ősszel általános yearling (éves csikó) árverésekkel.

A szerdai napon elkelt lovak átlagára 27 millió forint körül alakult, ehhez képest is majd háromszoros árat kellett adni Our Poppet kétéves pej mén fiáért.

Overdose öccse még soha nem futott versenyben, hivatalosan még neve sincs, ezt később kell kérelmeznie új tulajdonosának. Ami biztos: Royal Appalause és Our Poppet 2011. április 16-án született Angliában. A történet érdekessége, hogy ez a ló tavaly októberben "csupán" 12 millió forintnyi összegért kelt el ugyan ezen a helyen, az őszi yearling árverésen.

A "kis Dózi" tréningben készült felvétele itt látható: