Hatharom / Blog / Bejegyzések
Hírek, átigazolások, készülődés az európai kupaselejtezőkre
Crvena Zvezda A közelmúlt legnagyobb visszhangot kapó híre az volt, hogy Srđan Plavšić távozott a csapattól és a Sparta Prahához...

 

Crvena Zvezda

A közelmúlt legnagyobb visszhangot kapó híre az volt, hogy Srđan Plavšić távozott a csapattól és a Sparta Prahához igazolt. Hivatalos vételárról nincs hír, a pletykák 1,5-1,7 millió euróra taksálják az összeget.

 

Komoly érvágás lehet Plavšić távozása az Európa Liga selejtezőjére készülő csapatnak, még akkor is, ha páran azzal magyarázzák ezt a lépést, hogy az anyagilag megszorult Zvezdának (nem hivatalos források szerint 29 millió euróra rúg az össztartozásuk) most minden centre szüksége van.

Szerződést hosszabbított Richmond Boakye, a ghánai csatár a híresztelésekkel ellentétben marad a Zvezdánál, három évre kötelezte el magát. Lejátszott még a csapat egy barátságos meccset a montenegrói Rudar Pljevljával, a találkozó gól nélküli döntetlennel végződött.

 

FK Partizan

A csapat elutazott Szlovéniába edzőtáborozni és már le is játszottak egy barátságos meccset az osztrák másodosztályú KSV 1919 Kapfenberger ellen. A belgrádiak 2:0-ra nyertek Đuričković (56.) és Đilas (58.) góljaival. 

 

Čukarički

A múltkori győzelem után most beleszaladtak egy vereségbe a Banovo brdo-iak, mégpedig az OFK Bačkától kaptak ki 2:0-ra a stara pazovai edzőkomplexumban tartott barátságos mérkőzésen. A gólokat Jovanović (15.) és Miljević (70.) lőtték.

 

FK Spartak

A szabadkaiak elutaztak Zlatiborba edzőtáborozni, folyik is a munka serényen és lelkesen.

 

Borac

Új vezetőedző érkezett a csapathoz Igor Spasić személyében. A Partizan kispadját is megjárt tréner egy évre szóló szerződést írt alá a čačakiakkal.

 

Radnik 

A surdulicaiak kiruccantak Bulgáriába a Levszki Szófia meghívására és ott le is játszottak egy barátságos mérkőzést. A meccset a hazaiak nyerték 1:0-ra (Prohaska lőtte a gólt a 6. percben), a Radnik játékosait a festői környezetben lévő RIU Pravets üdülőben szállásolták el. (A surdulicaiak egyébként ezt amolyan extra nyaralásnak fogták fel, kis futballal. Ilyen környezetben talán nem is csoda.)

 

Mladost

A csapattól távozott a 23 éves balszélső Marko Simić. A játékos a Sportski Žurnalnak azt nyilatkozta, hogy alig kapott játéklehetőséget, így inkább új csapat után néz. Egyelőre nem tudni, hol folytatja.

 

Voždovac

Ők egyelőre Stara Pazovában készülődnek, ott lejátszottak egy barátságos meccset az orosz FK Orenburg ellen. A meccset a belgrádiak nyerték 3:0-ra, gólszerzők: Jesić (26.), Srećković (70.), Ćirković (81.). Nemsokára utaznak ők is Szlovéniába edzőtáborozni, ott három barátságos mérkőzés vár rájuk, az ellenfél július 1-jén a Szpartak Moszkva lesz, július 4-én a horvát újonc Rudeš, majd július 7-én az ukrán Zorja.

 

Napredak

A kruševaciak a dél-szerbiai Tara hegységbe mentek edzőtáborozni. Pont ma le is játszották az első barátságos meccsüket a román Concordia ellen. A Napredak 4:1-re nyerte a meccset. gólszerzők: Majdevac, Eskić, Alivodić, Sekidika.

Folyik a szorgalmas munka

 

FK Mačva

A šabaciak óriási lelkesedéssel vetik bele magukat a felkészülési munkálatokba, most éppen Zlatiborban.

Fogalmam sincs, mi folyik ezen a képen, lehet, hogy nem is akarom igazán tudni, de az biztos, hogy vidámságban nincs hiány (kép: fkmacva.com)

 

FK Rad

Stara Pazovában készül az új szezonra a belgrádi kiscsapat, ők is lejátszottak egy barátságos mérkőzést az orosz Orenburggal, a Voždovaccal ellentétben ők kikaptak 3:0-ra. Még vasárnap elutaztak Zlatiborba edzőtáborozni. Közben Nikola Dimitrijević elhagyta a csapatot, nincs hír arról, hogy a 26 éves középpályás hol folytatja.

 

Radnički Niš

Új játékos érkezett hozzájuk Vladimir Simunović személyében. A 23 éves középhátvéd a 2. ligás Inđijától jött, 3 évre írt alá.