Hatharom / Blog / Bejegyzések
Felkészülési meccsek (Vojvodina, Radnički Niš, FK Rad, Radnik, Mladost, Borac, Napredak, Čukarički, Crvena Zvezda)
Egy egész sor felkészülési mérkőzés volt az elmúlt napokban. A Vojvodina kettőt is lejátszott, az egyiket a montenegrói OFK Grblja...

Egy egész sor felkészülési mérkőzés volt az elmúlt napokban. A Vojvodina kettőt is lejátszott, az egyiket a montenegrói OFK Grblja ellen. Az újvidéki csapat 3:1-re győzött, gólszerzők: Spremo (12.), Babić (31.), Malbašić (45.), ill. Zorica (48.).

 

A Vojvodinára még két mérkőzés várt, mindkettőt 31-én játszották le. Először a Metalaccal találkoztak, az a meccs 1:1-es döntetlent hozott. A Metalac szerezte meg a vezetést a 30. percben Jovanović góljával. A Vojvodina a 68. percben egyenlített, gólszerző: Kovačević. A második mérkőzést a montenegrói OFK Petrovaccal játszották. Azt a meccset 2:0-ra nyerték a vajdaságiak, mindkét gólt Lakićević lőtte a 4., illetve a 30. percben.

A Radnički Niš a Slavia Sofiával játszott. A bolgár csapat 3:2-re győzött a nišiek ellen, már az első félidőben 3:0-ra vezettek Krastev, Aboud és Hristov góljaival. Az első félidő vége felé ráadásul a Radnički még egy 11-est is kihagyott. A második félidőben szépítettek, először Arsić volt eredményes (11-esből, immár sikerült belőni...), majd Mitrović is lőtt egy gólt.

 

Naši fudbaleri odigrali su prvu kontrolnu utakmicu u okviru zimskih priprema u Antaliji, a protivnik je bila ekipa Slavije iz Sofije. Utakmica je završena rezultatom 3:2 u korist bugarske ekipe. Radnički je utakmicu započeo u sledećem sastavu: Bajić, Aleksandar Jovanović, Stanković, Ljubisavljević, Volkov, Popara, Arsić, Stojanović, Apostolović, Noma i Travančić. Zbog lakše povrede članka Radoš Bulatović danas nije bio u konkurenciji za sastav. U drugom poluvremenu šef stručnog štaba izveo je sledeći tim: Kojić, Petrović, Stevanović, Perendija, Stanković, Stanojević, Aleksa Jovanović, Mitrović, D.Živković, Ranđelović i Arsić. Golove su postigli Krastev, Aboud i Hristov za Slaviju a Arsić i Mitrović za Radnički. Podsećamo da našu ekspediciju u Turskoj očekuju još četiri kontrolne utakmice, najpre sa Saburtalom iz Tbilisija (1. februar), potom i sa Pirinom iz Blagoevgrada (5. februara), lokalnim Antalijasporom (5. februara) i Pahtakorom iz Taškenta (9. februara). #fkrn #pripreme2017 #antalija

A photo posted by FK Radnički Niš (@fkradnickinis) on

 

Az FK Rad a 3. ligás Budućnost Dobanovcit fogadta. A banjicai csapat simán legyőzte a Dobanovcit 3:0-ra. Gólszerzők: Đenić (38.), Rodić (44.), Čudić (52.).

Rad - Dobanovci

(kép: fkrad.rs)

 

A Mladost a Vojvodinához hasonlóan három mérkőzést játszott le az elmúlt napokban. Először a szlovén élvonalbeli Radomlje csapatával mérkőztek meg, a meccs 1:1-es döntetlennel végződött; a Radomlje a 22. percben már vezetett Gajić góljával, a lučaniaktól Simić egyenlített a 65. percben. Utána a szintén szlovén, 3. ligás Dekanival játszottak, azt a mérkőzést 1:0-ra nyerte a Mladost (gólszerző: Čečarić, 11.). Végül a szlovén 2. ligás NK Dob volt az ellenfelük, ellenük 3:1-re győzött a Mladost (gólszerzők: Radivojević, Bojović, Gavrić, ill. Golubović).

A Radnik a 2. ligás Dinamo Vranje csapatát fogadta és győzte le simán 4:1-re. Gólszerzők: Keremeh Francis (50.), Radović (60., 71.), Jovanović (83.), ill. Zoranović (5.).

A Borac ellenfele először a macedón Pobeda volt, a čačakiak 3:1-re nyertek. Gólszerzők: Ivanov, Tiago, Mihajlović, ill. Gresovski (11-es). Utána a Makedonija GP csapatával találkoztak, az a meccs 1:1 lett. Mihajlović szerezte meg a vezetést az 55. percben, a macedónok a 68. percben egyenlítettek 11-esből.

Borac - Makedonija GP

Borac - Makedonija

(kép: boracfk.com)

 

A Napredak a Habarovszk csapatával játszott barátságos mérkőzést. A kruševaci együttes 1:0-ra nyert, a gólt Petrović szerezte a 36. percben.

A Voždovac a kazah Ordabasyval mérkőzött, a meccs gól nélküli döntetlent hozott.

A Čukarički a lengyel Arka Gdyniával találkozott, a meccset a lengyelek nyerték 1:0-ra. A gólt Marcus da Silva szerezte a 44. percben. 

 

Végül a Crvena Zvezda a magyar NB II-es Sopronnal játszott. A soproniak 1:0-ra kikaptak a belgrádi csapattól, a gólt Rendulić szerezte a 48. percben.

CZ - Sopron

(kép: Facebook/FK Crvena zvezda)

Rengeteg átigazolási hír is van, a legnagyobb durranás valószínűleg az, hogy a Partizan 30 éves csatára, Nikola Đurđić a dán FC Randershez igazolt. Hivatalos vételár nincs, a mozzartsport.com 100 000 eurós végösszeget vél tudni. Az FK Spartak leigazolta a 19 éves macedón balszélső Emil Abazt (ex-Dinamo Zagreb) és a 24 éves csatár Nemanja Nikolićot (ex-Aktobe, KAZ). A belga Kortrijk csapatához ketten is leigazoltak: a Vojvodina 24 éves védője Vladimir Kovačević, illetve a Voždovac 24 éves középpályása, Jovan Stojanović.

Vladimir Kovačević (középen) a Kortrijknál

Vladimir Kovačević

(kép: kvk.be)

 

A Borachoz ketten is leszerződtek: az egyikük a Békéscsabát és a Honvédot is megjárt, 29 éves csatár Bratislav Punoševac (ex-Napredak), a másik a 28 éves középpályás Boris Živanović (ex-Dunarea Calarasi, ROM), utóbbi szintén játszott a  Honvédban.

Bratislav Punoševac

Bratislav Punoševac

(kép: boracfk.com)

 

Az FK Rad 5 új játékost mutatott be a héten: Vladimir Rodićot (23 éves, középpályás, a Karabüksportól kölcsönbe), Tomislav Pajovićot (30 éves, középhátvéd, ex-Shaaraim, ISR), Georgije Ilićet (21 éves, csatár, ex-Napredak), Lazar Miloševet (ex-Sakule Borac, 4. liga) és Marko Lazarevićet (22 éves, kapus, ex-Bežanija).

A képen balról jobbra: Tomislav Pajović, Georgije Ilić, Lazar Milošev, Marko Lazarević, Vladimir Rodić

 
Posted by Фудбалски Клуб Рад on Saturday, January 28, 2017

 

Az OFK Bačka csapatát elhagyja Dane Đukić. A veterán, 35 éves középpályás még nem tudja, hol és hogyan folytatja a pályafutását, de eléggé úgy néz ki, hogy a közeljövőben visszavonul. A Čukaričkitől eljött a 30 éves brazil középhátvéd Lucas Piasentin. A Radnički Nišhez megérkezett Stefan Ilić, de egyelőre nem világos, hogy kölcsönbe érkezett-e, vagy szerződést bontott-e vele jelenlegi (volt?) klubja, a Crvena Zvezda. A Novi Pazartól eljött Miloš Tintor, érkezett viszont négy új játékos: Stefan Milojević (28 éves, középpályás, ex-Borac), Ivan Marković (25 éves, csatár, ex-Rudar Pljevlja), Mladen Popović (28 éves, csatár, ex-Inđija) és a Diósgyőrt is megjárt Miloš Krstić 29 éves, középpályás, ex-Rad).

 

Novi igraci u FK Novi Pazar : Ivan Markovic, Stefan Milojevic i Mladen Popovic Srecno!

Posted by Fk Novi Pazar - Zvanična stranica on Tuesday, January 31, 2017