Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 8. forduló (2017. szeptember 8-10.)
Mačva - Čukarički 0:2 A Čukarički már a 5. percben megszerezte a vezetést Mudrinski góljával egy orbitális védelmi hibát követően. (0:1) A...

 

Mačva - Čukarički 0:2

A Čukarički már a 5. percben megszerezte a vezetést Mudrinski góljával egy orbitális védelmi hibát követően. (0:1) A szabácsiak becsületére legyen mondva, hogy innentől kezdve végig támadtak, de nem sikerült betalálniuk a kapuba sem akcióból, sem szabadrúgásból. Legtöbbször mellément a lövés, egyet-kettőt a kapusnak kellett megfognia. A második félidőben már valamivel kevesebb helyzet volt, azt is döntően a hazaiak vezették, ennek ellenére az első kézzelfogható Čukarički-támadás gólt ért a 78. percben, Mičin talált be. (0:2)

 

 

 

OFK Bačka - Radnički Niš 1:1

Fájdalmasan eseménytelen mérkőzésen, hatalmas nagy szerencsével ikszelt a Bačka a nišiek ellen. Az első félidő még viszonylag aktív volt, és meglepő módon a hazaiaknak volt több értékelhető helyzetük, a második félidőre az egész társaság ellustult és csak Aksentijević gólja rázta fel a hangulatot az 51. percben. (0:1) A vendégek aztán még tessék-lássék megmutatták magukat két támadás erejéig, aztán a palánkaiak a hajrában, a lefújás előtti pillanatokban egyenlítettek: a 90+4. percben egy beívelés okozott nagy kavarodást a kapu előtt, Ivković pedig okosan kihasználta. (1:1)

 

Radnik - FK Rad 3:1

Maga alatt van a Rad, a Radnik különösebb nehézségek nélkül lépett át rajtuk. Az első gól a 20. percben jött, a meccs első akciója is volt egyben, ráadásul mindjárt 11-est is kapott a hazai csapat, amit Zlatanovićbe is lőtt. (1:0) Az első félidőben aztán nem is volt több értékelhető momentum, a második elején viszont újabb gólt szereztek a surdulicaiak. Szögletet kaptak a 47. percben, a beívelő labdát még tisztázták a védők, az viszont így pont Mijić elé hullott, aki egyből rá is tűzte, be is lőtte, menet közben még egy kötényt is kiosztott az egyik védőnek. (2:0) Szinte szóról-szóra ugyanígy szépített a Rad az 51. percben: szöglet, beívelés, a kapus kipofozza a labdát, az visszakerül a vendégekhez, Lutovac kapja, rálövi, betalál, még a kötény is ugyanúgy megvolt az egyik hazai védőnek. (2:1) (Ezen kívül szinte nem is volt értékelhető momentumuk.) A hazaiak harmadik gólja a 78. percben született - az eltelt idő alatt volt 1-1 próbálkozás mindkét oldalon -, Zlatanović bűvészkedett a labdával, az végül Radovićhoz került, ő pedig nem teketóriázott. (3:1)

 

Borac - Zemun 0:0

Megszerezte az első pontját a Borac!!! Emberek!!! (A vicceskedést félretéve, ennek így, 8 forduló után már épp ideje volt.) Egyébként eskü, mintha a két csapat összebeszélt volna, hogy nem fogják eltalálni egymás kapuját. Mert akció az volt, futott rendesen mindkét gárda, de mintha a célzóvíz az öltözőben maradt volna. A lövések rendre elkerülték a kaput mindkét oldalon, a kapusoknak nem kellett közbeavatkozni. A végén pedig a bunyó is kitört, egy Borac-szabadrúgásnál földre került egy Zemun-védő, a kapusuk pedig úgy gondolta, hogy elégtételt vesz. Néhány pofon is elcsattant, végül megúszták piros lap nélkül.

 

FK Javor - Crvena Zvezda 0:2

Félgőzzel nyert a Zvezda a Javor ellen. Az első helyzet mindjárt gólt is hozott, Ricardinho a 15. percben küldött kapura egy 20 méteres bombát, ami be is akadt a hosszúba. (0:1) A 29. percben megvolt a második is, Donald szabadrúgásból talált be. (0:2) Az első félidő itt nagyjából le is lett tudva, a második is csak valami minimalista látszatfutballt hozott. A Javor szabadrúgásból szépíthetett volna, de a labda elkerülte a kaput, a Zvezda próbálkozásaitvpedig mind kivédte a kapus, sokszor bravúrral.

 

FK Spartak - Napredak 2:1

Izgalmas, fordulatos mérkőzést játszott a két csapat, sok-sok helyzettel. A meccs elejét megnyomták a szabadkaiak, az eredmény pedig meg is lett, a 16. percben egy remek akció végén Ivković megszerezte a vezetést. (1:0) Negyedóra sem telt el, hasonlóan látványos támadás végén kiegyenlített a Napredak Alivodić góljával. (1:1) Nem sokáig örülhettek a döntetlennek, Ivković a 39. percben újra beköszönt a kruševaciaknak egy kontratámadás végén. (2:1) A második félidőben sem csökkent az iram, a Spartak akarata érvényesült annak ellenére, hogy a 67. perctől 10 emberrel játszottak tovább, miután Nikolić megkapta a második sárga lapját. A Napredak viszont így sem tudott kiegyenlíteni.

 

FK Partizan - Mladost 3:0

Lassú, nehézkes, nyögvenyelős első félidő után a másodikra összeszedte magát a hazai csapat és viszonylag rövid idő leforgásalatt három góllal tömték ki a lučaniakat, akik eléggé ötlettelenül lézengtek a pályán. A sort Miletić nyitotta az 53. percben. Tošićtól kapta a labdát, cselezett egy sort, majd laposan begurította a kapuba. (1:0) 10 perc sem telt el, a 62. percben Tawamba passzolt Pantićnak, nekimmár csak be kellett pöckölnie. (2:0) Stojković még közben bemutatott egy óriási védést (flegmán, fél kézzel, szinte oda sem nézve), majd a 70. percben Tawamba tette fel az i-re a pontot. (3:0)

 

 

A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

 

FK Voždovac - Vojvodina 1:1

A 24. percig nem nagyon történt semmi, akkor viszont Ješić megszerezte a vezetést a hazaiaknak (1:0), majd a meccs visszasüppedt az érdektelenségbe. Akciót már csak a második félidő hozott. A Voždovac volt aktívabb, a Vojvodina a szerencséjének köszönheti, hogy végül nem kaptak több gólt. A szerencséjüknek köszönhetik azt is, hogy az első normális támadásukból gól lett, Avramović egyenlített ki a 74. percben. A Voždovac a továbbiakban végig uralta a mérkőzést, a Vojvodina rettentő vérszegényen játszott, a hazaiakat sokszor a hajszál választotta el az újabb góltól.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 19 pont*

2. FK Spartak 17 pont

3. FK Partizan 16 pont*

4. Vojvodina 16 pont

5. FK Voždovac 15 pont

6. Radnički Niš 15 pont

7. Čukarički 13 pont

8. Napredak 10 pont*

9. Zemun 9 pont

10. Mačva 9 pont

11. Radnik 9 pont

12. Mladost 8 pont

13. FK Rad 7 pont

14. OFK Bačka 5 pont

15. FK Javor 4 pont

16. Borac 1 pont*

 

A *-gal jelzett csapatok eggyel kevesebb meccset játszottak.