Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa Liga selejtezőkör, 2. forduló: Irtysh Pavlodar (KAZ) - Crvena Zvezda 1:1
Viszonylaghűvös idő (17°C) és szakadó eső fogadta Kazahsztánban a Zvezdát. Ugyanilyen fázós lett az első félidő is, a belgrádiak...

 

Viszonylag hűvös idő (17°C) és szakadó eső fogadta Kazahsztánban a Zvezdát. Ugyanilyen fázós lett az első félidő is, a belgrádiak vajmi kevés akciót tudtak felmutatni. A hazaiak határozottabbak voltak, egyértelművé tették, hogy mindenképpen gólt akarnak lőni. Az első akciót mindenesetre a Zvezda vezette, a 6. percben Srnić rázta le a védőjét és iramodott a kapu felé, aztán Kangának akarta volna ívelni, de a védők közbeléptek. A pavlodariak a 9. percben indulhattak meg, de Fonseca lövéséből végül szöglet lett. Kalininnak volt utána két helyzete is, mindkét alkalommal a Zvezda kapusának kellett közbeavatkoznia. A szerb csapat valamikor a 22. percben tudott megint kapura lőni, Donald küldte rá a labdát, betalálni már nem sikerült. A 33. percben Dautov fejesénél védett megint nagyot Manojlović.

A második félidő 50. percében büntetőt kapott a Zvezda. Maslac és Kanga ütköztek a 16-oson belül, a gaboni játékos nagyot esett, a játékvezető azonnal a 11-es pontra mutatott. Boakye belőtte. (1:0) A gól felbátorította a Zvezdát, egymás után hozták a helyzeteket, de Jovičić fölélőtt, Milijaš lövését hárította a kapus, aztán a 70. perc körül a kazahok összekapták magukat és támadni kezdtek. Nagyon szerettek volna kiegyenlíteni, de a támadásaik egyszerűen nem akartak összejönni. Fogcsikorgató volt az utolsó 20 perc. Aztán már a hosszabbításban jártunk, a kazahok talán bele is törődtek a vereségbe, amikor a 90+3. percben Anđelković szó szerint lekezelte a labdát a saját kapuja előtt. A bíró már mutatott is a 11-es pontra. Živković állt a labda mögé, belőtte, kiegyenlített. (1:1)

Boakye ünnepli a gólját, a mérkőzésen a csapat már a vadonatúj, 2017/18-as szezonra tervezett mezeket viselte

 

A post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

 

Tények:

Helyszín: Központi Stadion, Pavlodar, Kazahsztán

Vezette: Marius Avram (ROM)

Irtysh Pavlodar: Loria, Kislicin (Shabalin, 85.), Maslac, Stamenković, Dautov, Živković, Fonseca, Geteriev, Rodrigo Antonio, Kalinin (Darabaev, 77.), Bugaev (Fofana, 80.)

Crvena Zvezda: Manojlović, Stojković, Savić, Le Tallec, Anđelković, Jovičić, Donald, Ricardinho (Ruiz, 84.), Kanga (Milijaš, 64.), Srnić, Boakye (Račić, 90.)

Gólszerzők: Boakye (50. - 11-es), Živković (90+3. - 11-es)