Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 12. forduló (2017. szeptember 29. - október 1.)
Vojvodina - Mladost 2:0 Ha azt mondom, hogy nem volt egetverő az iram, még finoman fogalmaztam. Álmoskás első félidő, a hazaiak támadgattak - olykor,...

 

Vojvodina - Mladost 2:0

Ha azt mondom, hogy nem volt egetverő az iram, még finoman fogalmaztam. Álmoskás első félidő, a hazaiak támadgattak - olykor, elvétve -, a vendégek még azt se. A második félidő elején a Mladost megemberelte magát, volt néhány veszélyes megmozdulásuk, helyenként nem sokon múlt a gól. Aztán elfogyott a szusz a lučaniakból, a meccs hátralévő részét a Vojvodina már rutinból megoldotta. Kojašević a 82. percben egy bombagóllal szerezte meg a vezetést, a futballt leginkább csak mímelő vendégek közül ketten eredtek a nyomába - ők is némi spéttel -, Kojašević átszlalomozott közöttük és bevágta. (1:0) Aztán Kojašević, ha már így benne volt, betalált a 89. percben is. A szituáció hasonló volt az előzőhöz, a védők messze lemaradtak, most még a kapus is kifutott, Kojašević simán kicselezte és begurította a labdát a hálóba. (2:0)

 

Mačva - OFK Bačka 1:1

Lendületesen kezdtek a vendégek, a vezetést azonban a szabácsiak szerezték meg a 10. percben. Obrovac száguldott a kapu felé, a kifutó kapus elsodorta, a bíró a 11-es pontra mutatott. Lazarević belőtte. (1:0) A nem túl eseménydús félidő végén kiegyenlített a Palánka, Klisura fejelt be egy szögletet. A második félidőben már leginkább pankrátorkodás folyt, annyira, hogy a vendégek hátvédjét, Vargát a sokadik szabálytalansága (és a második sárga lap) után lezavarta a pályáról a játékvezető az 55. percben. Focit innentől kezdve már csak nyomokban tartalmazott a mérkőzés.

 

Borac - Radnik 3:1

Újabb čačaki győzelem. Bátran kezdett a Borac és teljesen megérdemelten szerezte meg a vezetést a 20. percben Mateus góljával. (1:0) A Radnik hajtani kezdett az egyenlítő gólért, támadtak, és végül sikerült aztán gólt lőniük - más kérdés, hogy a saját kapujukba. A 41. percben Mateus cselezett a 16-os jobb szélén, majd be akarta adni. A labda megpattant Pantelićen, és a védőről egyenesen a hálóba vágódott. Öngól. (2:0) A 66. percben aztán sikerült az ellenfél kapujába is betalálni, egy előreívelt szabadrúgást Purović pöckölt meg. (2:1) A végig lehengerlően és látványosan játszó Borac viszont nem állt meg. Támadás támadást követett, a sokszor csak lézengő surdulicaiak tényleg a vakszerencsének köszönhetik, hogy nem kaptak több gólt, mert sem a védelem, sem a kapus nem volt valami nagy formában. És bátraké a szerencse: a 84. percben, egy egészen laza, már-már nemtörődöm támadás végén újra Mateus kapta a labdát, a brazil csatár pedig köszönte szépen az újabb lehetőséget és belőtte. (3:1)

 

Voždovac - Zemun 6:1

Gólzáporos, kiütéses győzelem a Voždovac részéről, a Zemun az utolsó percben tudta kicsikarni a szépítést. Lehengerlően, aggresszíven játszottak a hazaiak, idő kérdése vokt csak, hogy mikor lesz a határozottan életveszélyes támadásaikból gól. Sokat nem kellett várni, a nagyüzem a 17. percben beindult. Egy beívelő szögletet Mihajlov fejjel megtolt, a labda megpattant Asanin, úgy vágódott a kapuba. Öngól. (1:0) És nem volt megállás. Folyamatosan támadott a Voždovac. A 20. percben 11-est kaptak Pavlović buktatásáért. Luković belőtte. (2:0) A 35. percben Georgijević cselezte át magát a védelmen és lőtte be a harmadikat a hazaiaknak. (3:0) A 43. percben ugyanő 17 méterről lőtt bombagólt. (4:0) Sőt. A második félidő 59. percében egy rosszul sikerült kirúgás után újra a Voždovacnál volt a labda. Ješić cselezett, majd Georgijevićnek passzolt, ő pedig rálőtt és betalált. Mesterhármas. (5:0) És itt még mindig nem volt vége. Duronjić cselezgetett a bal oldalon, majd Lukovićnak passzolt, Luković meg gondolt egyet és 16-ról rátűzte. Jól tette. (6:0) A porig alázott Zemun végül a 90. percben “talált” egy gólt, Lasickasnál volt a labda, nekiiramoditt és vagy 20-ról rálőtt. Betalált. (6:1)

 

FK Javor - FK Rad 3:2

Hosszú-hosszú idő után végre újra győzelmet aratott a Javor. (Utoljára az 1. fordulóban győztek, akkor is a Borac ellen, 1:0-ra.) Pedig a Rad kezdte a gólgyártást a 11. percben Volkov találatával. (0:1) Sokat nem kellett várni az egyenlítésre, 3 perc múlva egy jobb oldalról érkező támadás végén Ivanovski kapta a labdát és lőtte be. (1:1) Ettől életre keltek az ivanjicaiak, támadtak, a 39. percben mégis a Rad szerezhetett újra gólt. Egy védő próbált tisztázni, de a labda Ajković elé pattant, ő pedig ha már ott volt, rálőtt, és be is talált. (1:2) A Javor viszont nem adta fel. Az 57. percben egy kontratámadás végén Krnićhez került a labda. Krnić felszáguldott, kicselezte a kifutó kapust, rálőtt, egy védő még blokkolt, a labda visszakerült Krnićhez, ő újból rálőtt és most már be is talált, és köznen még egy kötényt is kiosztott. (2:2) A 87. percben pedig jött a hidegzuhany: az egészen megtáltosodott Javor egy remek támadás végén átvette a vezetést Kovačević lehetetlen szögből érkező fejesével. (3:2)

 

FK Spartak - Radnički Niš 4:2

Már a 4. percben vezettek a nišiek, buktatásért 11-est kaptak.Pavkov állt a labda mögé, Ostojić először kivédte a lövést, a labda visszapattant Pavkovhoz, másodszorra már nem hibázott. (0:1) A Spartak aztán tűz alá vette a Radnički kapuját, a vendégek levegőt se kaptak, végül a 39. percben Ivanović találatával sikerült kiegyenlíteni. (1:1) Két perc múlva pedig már a vezetést is átvették, Radovanović fejelt be egy szögletet. (2:1) A második félidőben ugyanilyen lehengerlő stílusban játszott a Spartak, a 47. percben meg is volt a harmadik találat; egy kis híján elszúrt támadás végén Stojković csak betalált. (3:1) A Radničkinak csak erőlködésre futotta, a Spartaknak viszont még egy gólt sikerült összehozni, a 82. percben Radovanović - csakúgy, mint a 41. percben - befejelt egy szögletet. (4:1) (Egyébként a Spartak-féle gólöröm külön megérne egy misét, eskü.) A nišieknek végül csak futotra egy második gólra, a 87. percben Pavkov talált be ismét. (4:2)

Játékosok és szurkolók együtt ünnepeltek meccs után

 

Svi mi govoreee da sam zaludjen..a ja verujem..u tvoje pobede..za njih ja borim seeee Daj gol leealee daj gol leealee..

A post shared by FC Spartak (@fcspartaksubotica) on

 

 

Napredak - Crvena Zvezda 1:0

A forduló mennydörgő pofonját a Crvena Zvezda kapta, ráadásul még házhoz is mentek érte. Pedig nem lehet azt mondani, hogy a Zvezda ne támadott volna. Támadtak, a szokásos stílusukban. De a Napredak úgy döntött, hogy felveszi a kesztyűt. (Helyenként azért szerencséjük is volt.) Volt azért a házigazdáknak is néhány bátor próbálkozása, de a meccset a Zvezda uralta - hiába. Rengeteg volt a durvaság, a belemenés, röpködtek mindkét oldalon a sárga lapok, Milorad Mažić játékvezetőnek nem lehetett egyszerű dolga. A két félidő játékképe nagyjából megegyezett, Zvezda-fölény, itt-ott néhány hazai próbálkozás és egymás aprítása. A Zvezda szurkolótábora egyre türelmetlenebb lett, a második féludőben állt is a játék, mert petárdák és füstgyertyák repültek be a pályára a vendégszektorból. Aztán valahogy lenyugodtak a kedélyek, de a Zvezda képtelen volt gólt lőni. A végén közel 10 percet hosszabbított a játékvezető (a szurkolók, meg a temérdek fetrengés miatt). Robbanásközeli volt a hangulat, amikor aztán a 90+7. (!) percben megindult a Napredak. Mitrović kapta a labdát, 18 méterről rálőtt és egy hatalmas gólt ragasztott a kapu kellős közepébe. (1:0)

 

FK Partizan - Čukarički 0:0

Rémes, fájdalmas, gól nélküli döntetlen, az a kínszenvedős fajta. A Partizannak szemmel láthatóan megártott a Dinamo Kijev elleni meccs, a játékosok csak kóvályogtak a pályán, a Čukarički pedig mintha nem tudott volna mit kezdeni azeléjük tálalt lehetőséggel. Egyértelműen a vendégek akarata érvényesült, de mintha a kritikus pillanatokban maguk sem hitték volna, hogy akár mind a három pontot hazavihetik a Jugoszláv Néphadsereg egykori stadionjából. A Partizannak volt néhány vérszegény, sápadt próbálkozása, de a kapus behunyt szemmel kivédte mindet. Az egyetlen esemény, ami a kedélyeket felborzolta, az Mudrinski és Everton összecsapása volt a 81. percben, aminek a végén a Čukarički csatárát kiskanállal kellett összeszedni és hordágyon levinni. (Az első hírek szerint Mudrinski lábtörést szenvedett, már meg is műtötték, minimum 6 hónapot ki kell hagynia.)


A bajnokság jelenlegi állása:

1. Crvena Zvezda 28 pont

2. Vojvodina 25 pont

3. FK Partizan 24 pont

4. Voždovac 24 pont

5. FK Spartak 22 pont

6. Radnički Niš 21 pont

7. Čukarički 20 pont

8. Napredak 17 pont

9. Radnik 15 pont

10. Mačva 13 pont

11. Zemun 13 pont

12. Mladost 12 pont

13. FK Rad 8 pont

14. OFK Bačka 7 pont

15. FK Javor 7 pont

16. Borac 7 pont