Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szerb Kupa elődöntő, visszavágó (2017. május 9-10.)
Crvena Zvezda - Čukarički 1:2 Ezen a mérkőzésen mutatkozott be Boško Đurovski, a Zvezda új vezetőedzője, és hát nem sikerült valami...

 

Crvena Zvezda - Čukarički 1:2

Ezen a mérkőzésen mutatkozott be Boško Đurovski, a Zvezda új vezetőedzője, és hát nem sikerült valami fényesre a debütálása. A hazaiak már a 3. percben megkapták az első gólt, Srnić balról érkező szabadrúgását Ožegović fejelte be. (0:1) A hamar jött gól megzavarta a Zvezdát, kapkodva, rengeteg hibával játszottak, két helyzetet is úgy elügyetlenkedtek, mintha amatőr ligában játszanának. Úgy igazán a 18. percben tudták csak veszélyeztetni a kaput, Boakye fejese ment fölé. Anđelković távoli lövése is messze elkerülte a kaput, aztán a 39. percben Boakye kicselezte az összes védőt és milliméterekkel lőtt mellé. A második félidő 54. percében pedig egy öngólt is sikerült összehozniuk a hazaiaknak: egy Čukarički-szöglet után Milić fejéről pattant be a labda a kapuba. (0:2) A Zvezda a 74. percben kicsikart egy 11-est, Kopitović - állítólag - kezezett, amikor fejjel lekezelt egy labdát.

Nem ez az első eset, amikor a Zvezdának egészen furcsa körülmények között ítélnek 11-est a bírók. A szuperliga legutóbbi mérkőzésein szinte mindegyik alkalommal kaptak büntetőt, olykor szinte szó szerint ajándékba. Erre már felfigyeltek játékosok, edzők, újságírók, többször és több helyen szóvá tették a dolgot, de a Szerb Labdarúgó Szövetség eddig a füle botját sem mozdította.

Boakye állt a labda mögé, belőtte. (1:2) Egy büntető a Čukaričkinak is járt volna; ha a bíró kellően szőrösszívű, a meccs finisében lefújta volna azt, amikor Ožegovićot fellökte Frimpong a 16-oson belül. A játékvezető azonban nem fújta le, a Zvezda védőinek pedig sikerült lóhalálában menteniük. Aztán akár 2:2 is lehetett volna, de Boakye fejesét fantasztikus mozdulattal védte Pejović.

A meccs egyik jelenete: Bogosavac, a Čukarički védője (sötét mezben) birkózik Plavšić-tyal

 
Posted by FK Crvena zvezda on Tuesday, May 9, 2017

 

 

 

FK Partizan - Vojvodina 1:0

Feszült kezdés után (az ilyenekre szokták azt mondani, hogy "nagy taktikai csata folyt a pályán") a Partizan támadásba lendült, annyira, hogy a Vojvodina bunkerfutballt kényszerült játszani. Miletić és Radin is megeresztettek egy-egy kapuralövést, mindkettőt védte a kapus. A 28. percben volt egy igazán látványos - és veszélyes - Partizan-akció, Tawamba balról érkező beadását kapta Janković, nem sokon múlt, hogy végül nem sikerült belőnie. A vendégek valamikor a 35. perc körül jutottak fel először a Partizan 16-osáig, Meleg nem túl erős lövését simán védte a kapus. A 44. percben aztán Vulićević küldött egy legalább 50 méteres, fél pályán átívelő passzt Đurđevićnek, ő pedig egy hatalmas bombagólt ragasztott a hosszú sarokba. (1:0) A második félidőben sem vett vissza a tempóból a Partizan, Đurđević lövését védte bravúrral Rockov, aztán Mihajlovićé pattogott el a kapuvonal előtt, később ő passzolt középre Jankovićnak, aki megint csak centikkel vétette el, utána Tawamba fejese ment fölé. A Vojvodina a mérkőzés utolsó felére kezdett ébredezni, egy szögletet követően Vukasović lőtt rá vagy 25 méterről, a kapus nagyot védett, majd Jovančić lövésénél kellett Stevanovićnak nagyot védenie.

A gól

 
Posted by Fudbalski klub Partizan on Wednesday, May 10, 2017

 

 

 

Létrejött tehát az "álomdöntő", ez lesz a Partizan és a Crvena Zvezda történetének 155. örökrangadója. A döntőt május 27-én játsszák a niši Čair stadionban.