Hatharom / Blog / Bejegyzések
Szuperliga, 11. forduló - tippek
Zemun - FK Spartak Két lendületes, bátor, támadó stílusban játszó csapat találkozója lesz ez a meccs, és lehet...

 

Zemun - FK Spartak

Két lendületes, bátor, támadó stílusban játszó csapat találkozója lesz ez a meccs, és lehet reménykedni egy fordulatos, látványos mérkőzésben. A Spartak az utóbbi meccsein erőteljes, aggresszív, ellentmondást nem tűrő támadófutballt játszik, ennek köszönhetően söpörte le 0:5-re a Vojvodinát és a Mladost ellen is 3:1-re elhúztak, csak hagyták kicsúszni a kezükből a győzelmet. A Zemun - újonc létére - nem véletlenül van a középmezőnyben, a Javor ellen meg se kellett erőltetniük magukat a győzelemhez. A szabadkaiak letámadó taktikájához is biztosan lesz néhány szavuk, még akkor is, ha a vendégek hálóját az U21-es válogatott Miloš Ostojić őrzi.

 

Crvena Zvezda - Vojvodina

A forduló rangadója. Itt nem is annyira a végeredmény fog számítani, hanem a presztízs. A Vojvodinának övön aluli ütést jelentett a legjobb játékosainak a távozása, a múlt heti, Napredak elleni győzelem már talán a gödörből való kikapaszkodás jele. A Zvezda kicsit takaréklángon van mostanában, bár könnyen lehet, hogy a két legutóbbi meccsükön már erre a rangadóra spóroltak az energiával. Feszült, szikrázó összecsapás várható, bármi lehetséges.

 

Čukarički - Borac

A Borac 3:1-re megverte a nyűglődő Radot és azt is sikernek könyvelhetik el, hogy a Crvena Zvezdától csak két gólt kaptak. A čačakiak önbizalma nyilvánvalóan újraéledt és Belgrádba nagy valószínűséggel úgy érkeznek, hogy akár még ponto(ka)t is rabolhatnak. A 7. helyen álló Čukaričkinak hullámzó a teljesítménye; annak ellenére, hogy a játékosgárdájuk alapján lehetnének akár jobbak is, időről-időre beleszaladnak valami érthetetlen vereségbe. Helyezésük és az adottságaik alapján a Borac ellen még a döntetlen is szégyen lenne, kérdés, hogy Nenad Lalatović vezetőedző mivel fog előhozakodni, illetve a čačakiak harapós kedve mennyire lesz elég Banovo Brdóban.

 

Mladost - Voždovac

Érdekesnek ígérkezik ez a meccs is. A Mladost legutóbb a remekül játszó Spartak ellen csikart ki végül döntetlent, a Voždovac tarsolyában egy viszonylag enyhe, kétgólos vereség van a Crvena Zvezdától és egy olyan döntetlen a Vojvodina ellen, ami akár a győzelmükkel is végződhetett volna. Mindkét csapatnak nagy szüksége lenne a három pontra: a lučaniak kitörhetnének a középmezőnyből, megvethetnék a lábukat az első 8 között, míg a Voždovac tovább üldözhetné az élbolyt.

 

Napredak - Mačva

Milorad Kosanović személyében új vezetőedzőt kapott a Napredak, aki most fog debütálni a kispadon a szabácsiak ellen. A kruševaciak szerdán a Partizan elleni szürreális találkozón 1:1-et játszottak, és nem sok kellett volna ahhoz, hogy mindhárom pontot hazavigyék Belgrádból. A Mačva az előző héten parádés játékkal mosta le a pályáról a Radnikot. Mindkét csapat tele van becsvággyal, több veszítenivalója a Napredaknak van, akik most vészesen lent, a 12. helyről várják a meccset.

 

FK Rad - FK Partizan

Rangadó. Hiába a Rad gyenge teljesítménye és a Partizan nemzetközi szereplése, hiába a közel ligányi különbség a két csapat között, ez a találkozó örökrangadókat megszégyenítően feszült és szikrázó lesz. Még mindig élénken él az emlékezetben mindkét oldalon az előző szezon rájátszásának a találkozója, amikor a Rad szurkolótábora olyan durva, rasszista szidalmakat vágott Evertonhoz, hogy a Partizan brazilja könnyezve hagyta el a pályát. A Partizan ennek a mérkőzésnek az esélyese, de ez a meccs legfeljebb szórványokban hoz focit a temérdek pankrátorkodás mellett.

 

Radnički Niš - FK Javor

Ezen a meccsen a Radnički némileg helyrehozhatja a renoméján esett csorbát, amit a Partizan elleni 3:1-es vereséggel szedtek össze. A tetszhalott Javor nem nagyon akar feltámadni, kicsi az esélye, hogy ez pont most fog megtörténni, ha pedig mégis, a nišieknek akkor sem fognak nagy gondot jelenteni. (A Radničkinak még a döntetlen is elfogadhatatlan ezen a meccsen.)

 

Radnik - OFK Bačka

A surdulicaiakat az előző fordulóban négy góllal tömte ki a Mačva, a palánkaiak egy peches 11-essel maradtak alul a Čukaričkival szemben. A megtépázott önérzet és a  bizonyítási vágy ott van mindkét oldalon ezen az alsóházi rangadón. Nagyon sok múlik azon, hogy a Radnik mennyire tudja összeszedni magát fejben.