Sportvilág

Snooker-vb: Tippek a nyolcaddöntőkre - II. rész

Pénteken további két nyolcaddöntős mérkőzés veszi kezdetét a Sheffieldben zajló snooker-világbajnokságon.

Nyolcaddöntők – a bet365 szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Barry Hawkins 1.53 Ricky Walden 2.50
Alan McManus 1.66 Ken Doherty 2.20
A továbbjutáshoz 13 frémet kell nyerni


Hawkins és Walden 16. alkalommal feszül egymásnak, a legemlékezetesebb meccsük a tavalyi vb-elődöntőben volt, amikor is egyiküket sem várták ilyen magasságokba, messze karrierjük legjobb teljesítménye volt. Azt a derbit egyébként Hawkins 17-14-re behúzta, összességében viszont 8-7 az egymás elleni eredményük Walden javára. Az idei szezonban Barry muzsikált jobban, de a világbajnokság egy más kávéház. A mérkőzés esélyeiről a hatharom.com PROTIPP-rendszerében található részletes leírás és tipp.

McManus és Doherty összecsapása az ínyenceknek való, ugyanis mindkét játékos bőven túl van már a karrierje csúcsán. A főtáblán mindketten kiemelt játékost búcsúztattak, előbbi jó barátját John Higginst, míg utóbbi Stuart Bingham-et. Óriási bravúr mindkét részről, még ha az ellenfeleik nem is voltak a topon. Valamelyikük ráadásul ott lesz a negyeddöntőben. Már az 1994-es vb-n is összecsaptak, akkor Doherty 13-11-re nyert, a visszavágóra pedig 2005-ben került sor. Könnyen lehet, hogy utoljára látjuk őket a világbajnokságon ilyen magasságokban, így bűn lenne kihagyni ezt a meccset, pláne, hogy két ikonról beszélünk. Számomra a skót meggyőzőbb volt az első körben, így inkább az ő győzelmét várom, de óriási összegben nem mernék tenni rá. Sokkal inkább tetszik az a tipp, hogy 1,5 alatt lesz a 100-as brékek száma a mérkőzésen, erre a bet365-nél 1.61-es szorzón fogadhatunk. McManus abszolút nem az a játékos, aki sorra lökné a 100-as brékeket, Doherty fénykorában szépen termelte, de az utóbbi időben már rá sem jellemző.

Snooker-vb: Tippek a nyolcaddöntőkre - I. rész

Javában zajlik a 77. snooker-világbajnokság a sheffieldi Crucible Színházban, a csütörtöki játéknapon már két nyolcaddöntő is kezdetét veszi, így én is aktivizálom magam.

Nyolcaddöntők – a bet365 szorzói
Játékos Odds Játékos Odds
Mark Selby 1.57 Ali Carter 2.37
Ronnie O’Sullivan 1.083 Joe Perry 9.00
A továbbjutáshoz 13 frémet kell nyerni


Selby és Carter 27. alkalommal fog farkasszemet nézni egymással, 26 eddigi összecsapásukból 16-ot előbbi nyert, ami viszont talán ennél lényegesebb, hogy az elmúlt hat meccsüket is Selby húzta be, amiből ráadásul öt pontszerző tornán volt. A vb-n sem ez az első találkozásuk, 2007-ben a negyeddöntőben csaptak össze, akkor Mark 13-12-re gyűrte le Cartert. Egyikük sem kezdett elsöprő játékkal az idei vb-n, és, akkor még finoman fogalmaztam. Úgy tűnt, hogy Selby simán továbbjut, hiszen 8-4-re vezetett, ám innen sikerült visszahoznia White-ot a meccsbe, és végül csak döntő frémben győzött. Carter szenvedése inkább volt indokolt, ugyanis a kínai ellenfele jól játszott. Mindkettejük játéka iszonyat hullámzó volt az első körben, így várhatóan egyikük sem fogja tudni könnyedén legyőzni a másikat. A bet365 kínál alternatív fogadási lehetőségeket is, ezek közül a 21,5 frém felett tippen akadt meg a szemem.

A másik csütörtökön kezdődő negyeddöntőben nem várhatóak ekkora izgalmak, hiszen Ronnie és Perry közel sem említhető egy lapon. Utóbbi feltámadt idén, és kiváló eredményeket produkált, ám, ahogyan egész karrierje során, az a pici plusz ebben a szezonban is hiányzott nála. Nem ez az első ütközetük a Crucible-ben, 1999-ben a legjobb 16 között mérték össze tudásukat, akkor Ronnie 13-9-es győzelmet aratott. Azóta további 11 alkalommal meccseltek, amiből 9-et O'Sullivan nyert, és Perrynek ritkán sikerült még csak szoros meccset is kicsikarnia, ettől függetlenül a "Gentlemen" becenévre hallgató játékos okozhat meglepetést, ugyanis ennyire jó formában talán még soha nem érkezett Sheffieldbe. A mérkőzésre vonatkozó tippem megtalálható a hatharom.com PROTIPP-rendszerében.

Ronnie parádés 124-es brékje az első fordulóban:

Lóverseny fogadás: Cheltenham fesztivál negyedik nap

Elérkeztünk a Cheltenham fesztivál negyedik, egyben utolsó napjához, melynek királyszáma a Gold Cup lesz.

A harmadik versenynap elég pocsékul sikerült, hiszen hat tippből csak kettő ült és ezzel jelentős veszteséget könyvelhettem el, igaz, összességében még így is minimális pluszban vagyok, és remélhetőleg az utolsó napon ismét rám mosolyog a szerencse. A szerdai nap egyik legizgalmasabb befutóját az addig két veretlen ló, More Of That és Annie Power produkálták:

A Cheltenham fesztivál harmadik napjának statisztikája
Profit ROI Találati arány
-17,86 -47% 33%
14:30 - Jcb Triumph Hurdle (Grade 1) (1) - 2m1f

Két ló között vacilláltam, az egyik Royal Irish Hussar a másik pedig Guitar Pete. Végül az előbbi mellett döntöttem, miután novemberben elkalapálta riválisát, illetve a fesztivál eddigi napjain Henderson lovai szokás szerint jó formát mutattak, és Barry Geraghty személyében az egyik legjobb zsoké ül majd a nyeregben. Tipp: Royal Irish Hussar 1-4 @ 2.44 (betfair) /12 egység/

15:05 - Vincent O'brien County Handicap Hurdle (Grade 3) (1) - 2m1f

Hendikep verseny, az esélyesek közül pedig Cheltenian cipeli majd a legkevesebb súlyt, így én rá teszem a voksom. Az utóbbi futamain meggyőző teljesítményt nyújtott, a zsokéja, Richard Johnson jól ismeri a lovat, és egyébként jó formában is van, hiszen az elmúlt napokban két győzelmet is elkönyvelhetett már - mindkettő hendikep verseny volt. Tipp: Cheltenian 1-5 @ 2.20 (betfair) /12 egység/

15:40 - Albert Bartlett Novices' Hurdle (Spa) (Grade 1) (1) - 3m

Tavaly Briar Hill nyerte a Champion Bumper-t a fesztiválon és azóta sem talált legyőzőre. Kiváló a mezőny, de nem hiszem, hogy most fog megszakadni a sorozata, bár a hosszabb táv azért okozhat meglepetést. Éppen ezért a győzelemre teszem Kings Palace-t is, aki viszont 3 mérföldön is bizonyított már. A bet365-ön van olyan opció, hogy a favoritokra fogadhatunk, ezt használom most ki. Tipp: Briar Hill vagy Kings Palace nyer @ 1.66 (bet365) /24 egység/

16:20 - Betfred Cheltenham Gold Cup Chase (Grade 1) (1) - 3m2f 110yds

Bobs Worth vagy Silviniaco Conti? Tavalyhoz hasonlóan ismét ez a fő kérdés a Gold Cup-on. Akkor utóbbi bukott, Bobs Worth pedig egy parádés futással győzött. Ezt követően novemberben láthattuk legutóbb futni a szuperlovat, viszont csak a hatodik lett és elveszítette a veretlenségét. Decemberben a Lexus Chase-en ismét rajthoz állt, ahol úgy tűnt ismét legyőzik, ám egy hatalmas hajrával maga mögé utasította a mezőnyt. Ettől függetlenül a formája kérdéses és olvastam olyan külföldi oldalt, ahol a mai napra várható időjárás/talaj minőség miatt Silviniaco Contit várják befutónak. Ismét tehát inkább a biztosra megyek, és mindkét nagyágyút győzelemre húzom. Tipp: Bobs Worth vagy Silviniaco Conti nyer @ 1.66 (bet365) /30 egység/

A maradék három verseny az különösebben nem hoz lázba, így azokat tippelés szempontjából ki is hagyom - legalábbis ez a terv. Egységesen 3 egység ment még Royal Irish Husser @ 8.40, Cheltenian @ 8.70, Briar Hill @ 2.80 és Bobs Worth @ 2.75 győzelmére!

Mint látható az utolsó napon már nagyobb tétekkel dobálózok, ahogy az első fesztiválos bejegyzésben írtam, a 200 egységet erre szántam, szórakozásnak, és mivel profittal érkeztem az utolsó naphoz, így belefér egy kis bátrabb játék, de ezeket a tippeket egyébként is erősnek érzem. 

Lóverseny fogadás: Cheltenham fesztivál harmadik nap

Profittal sikerült zárni a Cheltenham fesztivál második napját is, csütörtökön pedig újabb izgalmas futamok várnak ránk.

Ismételten egy visszatekintéssel kezdenék. Az eddigi fesztiválos tapasztalataim alapján ritkán szokott két jó napom lenni egymás után, ezért kicsi meglepett, hogy szerdán szépen jöttek a tippek. A rajtnál beragadtam, mert Red Scherlock és Carlingford Lough is messze volt attól, hogy bezöldítse a tippem, viszont utána a maradék három szépen ült, így minimális profitot könyvelhettem el. A nap versenye nálam a Coral Cup volt, ahol Whisper és Get Me Out Of Here között csak célfotóval tudták eldönteni a győztest.

Cheltenham fesztivál második nap statisztikája
Profit ROI Találati arány
+2,96 7,59% 60%
14:30 - Jlt Novices' Chase (Golden Miller) (Grade 1) (1) - 2m4f

Elképesztő sűrű a mezőny, gyakorlatilag mindegyik lónak reális esélye van a győzelemre, így végül az egyik kedvenc lovamat, Oscar Whiskyt húzom helyre - aki nem nem tudom miért kedvencem miközben jó párszor buktam már vele. Zsinórban három győzelemmel a háta mögött érkezett Cheltenhamba, és ezekben a futamokban a mostani riválisaival is találkozott. Tipp: Oscar Whisky 1-4 @ 1.87 (betfair) /8 egység/

15:05 - Pertemps Network Final (Handicap Hurdle) (Listed) (1) - 3m

Hendikep futam, 24 induló, különböző korú lovak, ismételten egy nehezen tippelhető verseny. Fingal Bay a mezőny egyik legerősebb lova, így ő fogja cipelni a legtöbb súlyt, ezért inkább If In Doubt-ra teszem a voksom, aki legutóbb Exeterben már majdnem elkapta Fingal Bay-t. Kedvenc zsokém, A.P. McCoy fogja lovagolni, akinek eddig nem volt szerencséje Cheltenhamban, hiszen két alkalommal is csak orrhosszal maradt le a győzelemről. Külföldi szakértők közül is többen sokat várnak ettől a lótól. Tipp: If In Doubt 1-5 @ 2.50 (betfair) /8 egység/

15:40 - Ryanair Chase (Festival) (Grade 1) (1) - 2m5f

Ismételten csak nagyon sűrű a mezőny...Dynaste az egyik legerősebb ló és igaz, decemberben nem futott túl fényesen Kemptonban, de azóta sok idő telt el és a táv is rövidebb lesz ezúttal. Tipp: Dynaste 1-4 @ 1.57 (betfair) /10 egység/

16:20 - Ladbrokes World Hurdle (Grade 1) (1) - 3m

A verseny kiemelkedő favoritjának az eddig veretlen Annie Powert tartják, viszont én nyugodt szívvel nem tennék rá. Először is sokkal hosszabb távon fogják futtatni, mint eddig és messze a legerősebb mezőnyben. Tény, hogy elképesztő ló, de én maradok a veterán Big Buck's-nál, aki egy év kihagyás után meggyőző formában tért vissza januárban. Ha ki is kap a fiatalabb trónkövetelőjétől, meglepne, ha nem lenne ott a háromban. Tipp: Big Buck's 1-3 @ 1.82 (betfair) /8 egység/

Az utolsó két futamra csak megérzéseim vannak. Tippek: Johns Spirit 1-5 @ 2.22 /2 egység/ és Our Father 1-5 @ 4.30 /2 egység/

Bátran jöhetnek a tippek, vélemények, bármi, ami a Cheltenham fesztivállal kapcsolatos!

Lóverseny fogadás: Cheltenham fesztivál második nap

Kedden lezajlott a Cheltenham fesztivál első napja, amit igen vaskos profittal sikerült zárni, hiszen hatból öt tipp is bezöldült.

Mielőtt neki kezdenék a szerdai versenynap tippjeihez, előtte érdemes visszatekinteni az előző napra. Azt ugye már említettem, hogy kiválóan sikerült zárni, viszont, maga a futamok is óriási izgalmakat hoztak. Az én személyes kedvencem Jezki győzelme volt, aki óriásit harcolt az egyik favoritnak tartott My Tent Or Yoursszal. A verseny drámája, hogy az egyik akadálynál bukó Our Conor elpusztult.

 
Cheltenham fesztivál első nap statisztikája
Profit ROI Találati arány
+32,58 46.5% 83%
14:30 - Neptune Investment Management Novices' Hurdle (Baring Bingham) (Grade 1) (1) - 2m5f

16 fős mezőnnyel rajtol majd el a nap elő futama, így tippelni nem a legegyszerűbb. A választásom a második favoritnak tartott Red Sherlockra esett, aki januárban Grade 2-es besorolású versenyt tudott nyerni ezen a pályán, és abból a mezőnyből többen most is itt lesznek. Az első nap alapján David Pipe lovai kiváló formának örvendenek, így Red Sherlocktól is sokat várok. Tipp: Red Sherlock 1-4 @ 1.64 (betfair) /10 egység/

15:05 - Rsa Chase (Grade 1) (1) - 3m 110yds

Ebben a mezőnyben kiemelkedő favoritról nem nagyon beszélhetünk, így elég jó oddsokat kapunk még helyre is. Carlingford Lough mellett döntöttem, akit a kedvenc zsokém, A.P. McCoy fog lovagolni, aki kedden véleményem szerint többször is hibázott, de még így is behozott két lovat helyre. Carlingford Lough az egyik, akivel ma nyerhet, de, ha 1-4 közé bejön is elegendő. Tipp: Carlingford Lough 1-4 @ 2.52 (betfair) /5 egység/

16:20 - Betvictor Queen Mother Champion Chase (Grade 1) (1) - 2m

A nap legjobban várt versenye, amelynél csak a megérzésemre hallgatok. Tipp: Sire De Grugy 1-4 @ 1.52 (betfair) /10 egység/

17:00 - Glenfarclas Handicap Chase (Cross Country) (2) - 3m7f

Látványos verseny, szó szerint árkon bokron keresztül mennek majd a lovak. Az ilyen típusú versenyekben az egyik legjobb az Balthazar King, aki ennek megfelelően kapott is plusz súlyt bőven, ettől függetlenül azt gondolom, hogy a győzelemért fog harcolni ezúttal is. Tipp: Balthazar King 1-5 @ 1.78 (betfair) /10 egység/

18:15 - Weatherbys Champion Bumper (Standard Open National Hunt Flat) (Grade 1) (1) - 2m 110yds

Csak megérzés. Tipp: Black Hercules 1-5 @ 2.24 (betfair) /4 egység/ 

Jöhetnek bátran a tippek, kérdések, bármi, ami a Cheltenham fesztivállal kapcsolatos!

Lóverseny fogadás: Cheltenham fesztivál első nap

Március 11. és 14. között kerül megrendezésre a Cheltenham lóverseny fesztivál, melyen a legjobb ugró lovak és zsokék feszülnek egymásnak a komoly pénznyereményekért. 

Durván három éve ismerkedtem meg a lóverseny fogadással, de időhiányában soha nem tudtam vele komolyabban foglalkozni, megmaradt hobbinak. Ha rangos versenyekre, fesztiválokra kerül sor, akkor általában azokat követem és természetesen fogadok is rá, mert anélkül nem ér az egész semmit sem. Az idei négy napos fesztiválon 200 egységgel indulok harcba és a cél a szórakozás. A tippek egy része saját kútfőből, megérzésből jön majd, de e mellett követek néhány külföldi oldalt is. A Betfarinél és a Bet365-nél osztottam szét a 200 egységet, egyébként mindkét irodában megtekinthetően élőben a futamok, de ehhez fogadni is kell rájuk. Általában versenyről versenyre szoktam haladni, de ez a blogon nehezen lenne kivitelezhető, így előre próbálok meg okoskodni. Ha változás lesz, azt kommentben fogom jelezni!

13:30 - Sky Bet Supreme Novices' Hurdle (Grade 1) (1) - 2m 110yds

Rögtön egy nehezen tippelhető verseny, hiszen 18 ló indul csatába. A választásom Vautourra esett, akit az egyik legjobb zsoké, Ruby Walsh fog lovagolni. Amióta áthozták ezt a lovat a szigetországba, azóta három versenyt nyert, legutóbb februárban már egy Grade 1 besorolásút, tehát abszolút jó eséllyel várja ezt a versenyt. Tipp: Vautour 1-4 @ 1.80 (betfair) /12 egység/

14:05 - Racing Post Arkle Challenge Trophy Chase (Grade 1) (1) - 2m

Jó eséllyel Champagne Fever, Rock On Ruby és Trifolium között dől majd el az elsőség, én közülük utóbbit húzom helyre, miután 16 futásából 16-szor végzett eddig a legjobb négy között. Remek formában van a ló, januárban Bryan J. Cooperrel - aki most is lovagolni fogja - nagy fölénnyel nyert Grade 1-es versenyt. Tipp: Trifolium 1-4 @ 1.46 (betfair) /16 egység/

14:40 - Baylis & Harding Affordable Luxury Handicap Chase (Grade 3) (1) - 3m 110yds

Ez már egy hendikep futam lesz, tehát plusz súlyt kapnak az erősebb lovak. Itt csak a megérzésemre hallgatok. Tipp: Hadrian's Approach 1-5 @ 2.62 (betfair) /5 egység/

15:20 - Stan James Champion Hurdle Challenge Trophy (Grade 1) (1) - 2m 110yds

A nap egyik legjobban várt versenye. My Tent Or Yours az egyik kedvencem, de mégsem rá, hanem inkább Hurricane Fly-ra fogadok. Két komoly ellenfele, az említett My Tent Or Yours és The New One. Jezkivel és Our Connorral többször is versenyzett már az utóbbi időben és verte őket, így érdemes Hurricane Fly-t helyre behúzni. Tipp: Hurricane Fly 1-4 @ 1.30 (betfair) /25 egység/

16:00 - Olbg Mares' Hurdle (David Nicholson) (Grade 2) (1) - 2m4f

Quevega egy hihetetlen ló, képtelen vagyok ellene fogadni. Tipp: Quevega @ 1.88 (betfair) / 10 egység/

16:40 - Terry Biddlecombe National Hunt Chase (Amateur Riders' Novices' Chase) (Listed) (1) - 4m

Csak megérzés. Tipp: Shotgun Paddy 1-4 @ 1.72 (betfair) /6 egység/

Mint látható az indoklások finoman szólva sem túl szakmaiak, tehát aki mélyebben beleásta már magát a lóverseny fogadásba, az bátran írjon. Jöhetnek tippek, vélemények, bármi ami a fesztivállal kapcsolatos!

Fogadás: Szerdai "tutik" Indian Wellsből

Szerda este a hölgyek alsó ági küzdelmeivel elrajtol a 2014-es Indian Wells-i tenisztorna, amely a Grand Slam-viadalok utáni legrangosabb megmérettetés a gyönyörűséges Kaliforniában. Lássuk az első napon kik hozhatnak pénzt a konyhára.

Allie Kick - Kurumi Nara
Tipp: Nara nyer @ 1.35 (Pinnacle)

Hogy őszinte legyek az amerikai Allie Kickket még nem láttam játszani, mondjuk ez nem olyan nagy csoda, hiszen a 18 éves lánynak ez mindössze a második WTA főtáblás meccse lesz. A japán Kurumi Nara viszont egy ismertebb név, aki tavaly kezdte bontogatni a szárnyait, és már akkor is látni lehetett, hogy nagy tehetséggel van dolgunk. Sokat nem kellett várni az első torna győzelmére, idén Rio de Janeiróban ment át a mezőnyön. Ahogy sok ázsiai játékos, úgy ő is elég kellemetlen játékstílussal rendelkezik, ugyanis kiváló lábmunkája van és, ha rajta múlik, akkor üthetnek ötvenet is egy labdamenetben, nem ő lesz az, aki belehibázik. Persze a topjátékosokkal nem veszi még fel a versenyt, de a Kicknél sokkal tapasztaltabb játékosokat is vert az elmúlt hetekben. A hazai közönség Kick mellett szól, de ennyire fiatalon ez akár még teher is lehet, a háló másik oldalán ráadásul egy jó formában lévő, önbizalomtól duzzadó ellenfél áll majd. Azt gondolom, hogy ezt a meccset a japánnak illene megoldania. 

Date Krumm/Barbora Zahlavova - Hlavackova/Safarová
Tipp: Hlavackova/Safarová @ 1.40 (Bet365)

A japán Date Krumm 43 évesen is gyűri még az ipart, igaz egyre kevesebb sikerélménye van. Idén párosban konkrétan négy torna alatt egyszer örülhetett, most pedig a cseh Barbora Zahlavovával próbál meg maradandót alkotni. Ez lesz az első fellépésük, tehát összeszokottságról nem beszélhetünk náluk. A másik oldalon viszont Hlavackova és Safarová egy nem rossz párost alkotnak, amire bizonyíték az idei Australian Open-negyeddöntőjük. Safarovának ebben a szezonban úgy alapvetően jól megy a tenisz, Babossal tornát is nyert még januárban, de egyesben is jönnek az eredmények számára. Hlavackova sem panaszkodhat, Pattayán kisebb meglepetésre tudott egyéniben elődöntőzni. Ők már egy összeszokott, minőségi párost alkotnak, és a lassabb borítás is kedvezhet nekik, így a cseh kettős továbbjutását várom. 

LeBron James 61 pont, ezt odatette!

Kedd hajnalban a bajnok Miami Heat 124-107-re kalapálta el a Charlotte Bobcats együttesét, de nem ez a nagy szám, hanem amit "King James" művelt...

A négyszeres MVP-győztes LeBron James 61 pontot hintett a mérkőzés folyamán, amivel új karriercsúcsot állított fel, és nem mellesleg ez franchise-rekord is. Aki esetleg lemaradt volna róla, az most vissza nézheti ebben a videóban:

 
James egyébként ezzel is "csak" a 14. helyen áll, hiszen jó páran megugrották már a 60 pontos határt. A rekordot egyébként Wilt Chamberlain tartja, aki 1962-ben 100 pontot termelt a New York ellen. 
 
Amit most fogok írni az a rutinos NBA-fogadóknak nem lesz új dolog, viszont biztos vannak olyanok, akik még csak most ismerkednek a sportfogadással. Az online irodák előnye, hogy nem csak a mérkőzés győztesére, hanem többek között arra is fogadhatunk, hogy James az adott meccsen hány pontot rámol be. A Bet365-nél az Unibetnél és a Pinnacle-nél is rendszerint találhatunk "játékos speciális" kínálatot. Érdemes mindhárom irodában végigzongorázni, hogy mikre fogadhatunk, mert eltérő lehet a határ, és a játékosok is. 
 
Ha már Heat és James, akkor a Miami szerda hajnalban a remek formában lévő Houston Rockets ellen lép majd pályára idegenben. A Rockets jó kis pontgazdag meccseket szokott vívni, így érdemes az over felé elindulni...A kínálatot majd csak este teszik ki a bukik, de látatlanból is Dwight Howardra egy lepattanó vagy pont overt húznék, mert a Miaminak nem nagyon lesz rá embere - annyi csak a bökkenő, hogy Howard a hétfői edzésen fájlalta a hátát, így kérdéses a játéka, de meglepne, ha nem lépne parkettre szerdán. Tippek jöhetnek bátran hozzászólásban, természetesen más meccsekről is.