Hatharom / Blog / Bejegyzések
Villarreal - Real Madrid Castilla 2-1
Megvolt a Castilla idei első meccse a másodosztályban! Nem indult könnyen a szezon, hiszen egyből a Villarreal csapatával kerültek össze a fiatalok. A...

 

Megvolt a Castilla idei első meccse a másodosztályban! Nem indult könnyen a szezon, hiszen egyből a Villarreal csapatával kerültek össze a fiatalok. A Sárga Tengeralattjáró tavaly, még az első osztályban volt, egy évvel előtte pedig Európa Liga elődöntőben játszott!

A Castilla és a Villarreal is vesztett játékosokat, az idény előtt. A Castilláról régebben írtam már. Szóval most beszélek egy kicsit az ellenfélről.  Két Real Madrid nevelés is távozott a klubtól, mégpedig Diego Lopez, kapus, ő a Sevilla csapatához igazolt, Borja Valero pedig Fiorentina csapatába ment. Követte őt Gonzalo Rodriguez is. Nilmar az Al Rayyan csapatához költözött. Camunas és Marchena pedig a Deportivoba igazolt. Catala a Murciába, Zapata a Milánba, Ruben a Dinamo Kijevbe, Wakaso pedig Barcelonába igazolt, pontosabban az Espanyol csapatába. Elhagyta a klubbot még Jose, ő a görög Panathinaikoshoz ment, De Guzman pedig az angol Swansea csapatát tartotta szimpatikusnak. Érkezett viszont a rutinos svéd védő, Olaf Mellberg, aki 4 EB-n is szerepelt. Leigazolták még Uchet, aki régóta focizik Spanyolországban és a szintén rutinos Cavenaghit, akivel már tudjuk, jól jártak.

Most jöjjön a meccs. Az elején a fiatal madridiak irányítottak. Jól játszottak, Nacho és Casado irányította  a védelmet, Álex és Mosquera pedig a középpályáról segítették Jesét, Juanfrant és Óscar Planót. A kezdő így nézett ki:  Mejías; Fabinho, Mateos, Nacho, Casado; Álex, Mosquera, Juanfran, Jesé, Denis Cherychev; Óscar Plano. A Villarreal pedig a következő felállásban lépett pályára: Juan Carlos; Javi Venta, Mateo Musacchio, Olaf Mellberg, Joan Oriol; Marcos Senna, Toribio, Ruben Cani ,Trigueros, Uche; Fernando Cavenaghi. A Castilla szerezte meg a vezetést a 18. percben Jesé által, aki egy büntetőt nagyon higgadtan és okosan oldott meg. Elküldte a kapust a másik irányba, így neki már csak be kellet gurítania az ellenkező sarokba. 0-1! Majd a félidő hosszabbításában Cavenaghi által egyenlített a Villarreal. Így 1-1-el mentek szünetre a csapatok. A 2. félidőben kiegyenlítettebb volt a párharc, de továbbra is jól küzdött a Castilla. Majd a Villarreal a 70. perc környékén átvette az irányítást, majd Denis óriási hibájából, Cavenaghi, valljuk be, nagyon szép gólt szerzett, a jobb felsőbe csavart a tizenhatoson kívülről. 2-1! Az eredmény nem változott. De ez is bravúrnak mondható. Győzelem is benne lehetett volna, de ha továbbra is így játszunk, akkor jövőre is a 2. osztályban játszhat a csapat.

A következő fordulóban a Barcelona B ellen fognak játszani a fiataljain, tehát jöhet a mini El Clásico!

Hiányzott egy Morata elölről. De továbbra sem tudni, hogy fent marad-e a nagyok között, vagy marad a Castillában. Szerintem jobb lenne ott hagyni még egy évet, és ha kell akkor felhozni. Mejías jó kapus, a két gól nem varható a nyakába. Fabinho az elején bizonytalan volt, de később belejött, igaz, a támadások jobban mennek neki. Nacho nagyon tehetséges, igazi vezére a csapatnak végig nagyon jól küzdött és védekezett. Casado szintén. Álex és Mosquera jól mozgatták a csapatott, de a végére mind a ketten elfáradtak. Jesé is nagyon tehetséges, Juanfran sem volt rossz.



           

A közvetítésről meg csak annyit, hogy köszönöm a Sport TV-nek, hogy adja a Liga Adalante meccseit, de kérem, olyan kommentátorokat rakjanak be, akik fel is készültek. Tudom ki volt tegnap, de nevet nem szeretnék mondani. Csak figyeljen oda jobban. Tizenkét embert sorolt fel a kezdő tizenegynél. Jesét elmondta úgy, mint Jesé és úgy, mint Rodríguez. Arról nem beszélve, hogy próbáljanak már meg, csak egy kicsit pártatlanabbak lenni. Minek kellet odaszólni a felnőtt csapatnak a Castilla meccsén? Idézném, „Nacho inkább labdára megy, Pepével szemben.” Hát ez nagyon kellet oda. Nagyon.