Hatharom / Blog / Bejegyzések
Pénz, átok és áldás.
Ennek mi értelme? Teszem fel magamban gyakran ezt a kérdést, amikor látom, hogy valaki szidja a másik csapatot. Általában ugyan azok az okok. Ti is...

 

Ennek mi értelme? Teszem fel magamban gyakran ezt a kérdést, amikor látom, hogy valaki szidja a másik csapatot. Általában ugyan azok az okok. Ti is ismeritek ezeket, „Shopping City” , „P$G” , „Hala Margit”. De említhetném a Videoton csapatát is. Először is tisztázzuk. Ezt most nem úgy írom, mint Madridista, hanem mint egy független ember. Egy saját csapatáért szorító. Nem pedig az, aki a másik csapatát szidja és nem a sajátjának szurkol . Mert az nem szurkolás kérem szépen.

Szóval, amikor egy Chelsea drukker vagy egy Barcelona drukker, esetleg egy Real Madrid drukkertől látom, hogy pénzes köcsögöknek, jó hát annyi pénzzel könnyű, pénz nélkül sehol sem lennének, arab és zsidó jelzőkkel illetik a játékost / klubbot, nem beszélve a fent említett „becenevekkel”, hát felkapom a vizet. Mit gondolnak, az ő klubjuk mennyit költött? Mennyit adott ki? Foglaljuk csak össze…

Chelsea: Torres 50 millió, Hazard 40 millió, Oscar 20 millió, David Luíz 23 millió, Mata 38 millió, Lukaku 14 millió, Cahill 16.5 millió, Meireles 15 millió / 216.5 millió euró

Barcelona: Mascherano 22 millió, Alba 14 millió,  Adriano 9.5 milllió, Fabregas 34 millió, Sanchez 26 millió, Villa 40 millió, Hleb 15 millió, Csigrinszkij 25 millió, Ibra 46 millió + Eto’o / 225.5 millió euró + Eto’o aki akkor kb. 20 milliót eurót ért.

Real Madrid: Ronaldo 94 millió, Kaká 68.5 millió, Coentrao 30, Benzema 35, Pepe 30, Xabi Alonso 30 millió, Özil 15 millió, DiMaría 25 millió, Lass 20 millió / 347,5 millió euró.

Ezek most így hirtelen a közelmúlt nagyobb vételei.
A PSG és a Man. City is jól építkezik.
A City megnyerte a PL-t. Igen, kellet hozzá a pénz és az általi játékosok, de egyszer minden csapat csinált nagy bevásárlást, minden csapat költött euró milliókat.
A PSG meg szépen, okosan építkezik, többek között hála Ancelottinak.

Most jöjjön a PSG és a Man. City…

PSG:  Ibra 18.4, Verratti 9.6, Thiago Silva 37 millió, Lavezzi 23 millió, Lucas Moura 40 millió, Thiago Motta 10 millió, Alex 4.4 millió, Pastore 37 millió, Menez 7 millió, Matuidi 7 millió, Gameiro 9.6 millió / 193.4 millió euró

Man. City: Corluka 11 millió, Elano 10 millió, Robinho 37.8 millió, Jo 21 millió, De Jong 15.8 millió, Bellamy 13.6 millió, Bridge 11.4 millió, Wright-Phillips 10 millió, Given 8 millió, Zabaleta 7.6 millió, Kompany 7.4 millió, Tevez 25.5 millió, Adebayor 25.5 millió, Lescott 24 millió, Santa Cruz 18.6 millió, Kolo Touré 16.4 millió, Barry 12 millió, Adam Johnson 7 millió, Dzeko 32.5 millió, Yaya Toiré 26.4 millió, Balotelli 26 millió, Silva 25 millió, Kolarov 20 millió, Milner 19 millió, Boateng 11 millió, Agüéro 39.6 millió, Nasri 24 millió, Savic 10.5 millió, Clichy 6,8 millió / 522.6 millió euró

A Citynél az utolsó évben látszik, hogy tényleg megpróbálnak komolyan építkezni. Az eredmény meg is lett, PL bajnok. A PSG pedig nagyon okosan költ már az első perctől fogva. Ők is jók lesznek.
Miért baj néhány embernek, hogy Európában lesz még 1-2 erős csapat? Félnek a kihívástól? Vagy zavarják, hogy izgalmasabb lesz a BL vagy az EL? Esetleg baj, ha egy múlt nélküli csapat ejti ki őket? Én alapból nem értem ezt a gyűlölködést, ami sokszor itt megy. Fogalma sincs róla, hogy mi hogyan megy a klubnál, de már megvan róla győződve, hogy az a klub szar és semmibe kell nézni. Ilyenkor irigy valaki? Vagy zavarja, hogy vannak olyan emberek akik így tudnak költekezni? Esetleg az a baj, hogy nem alapítványoknak adnak pénzt? Elárulom akkor, hogy adnak. Nem is keveset, csak ezzel kevesebbet foglalkozik a média.

Azzal viszont egyetértek, hogy elszabadultak az átigazolási és fizetési összegek. Erre ki kéne találni valami szabályt. Hogy X korig maximum ennyibe kerülhet. Valamit tényleg ki kéne találni, mert az nem állapot, hogy egy 18 éves, csak Brazíliában bizonyított valakiért akár 50 millió eurót is elkérjenek.  A fizetésre meg csak egy példa, én azt hallottam, hogy Hazard ugyan annyit keres, mit Cristiano Ronaldo. Vagyis 12-13 millió eurót. Miért? Mi oka van annak, hogy ennyit kapott? Mivel érdemelte ki? Nem értem. 

Egy jó oldala legalább van az utálatnak, összehozza az embereket és együtt utálják az adott klubot. De kérek mindenkit, ne eszetlenül nyomjuk az értelmetlen szöveget, gondolkozzunk kicsit és nézzünk utána a dolgoknak. De ha már nem bírja ezt valaki megcsinálni , akkor legyen szíves ne tüntesse fel melyik klubnak szurkol, mert csak égeti magát és ő miatta ítélik el a többi drukkert is. Azt se felejtsétek, hogy valamikor, szinte mindegyik klub költött nagyobb összeget. Az építkezéshez pénz kell, akár tetszik, akár nem.