Hatharom / Blog / Bejegyzések
Az egyszerű kötött kombiné
A cím kicsit félrevezető, de egy kicsit átértelmezve a sportfogadásban járatosak már e két sor után tudják, hogy miről fog szólni az alábbi pár sor.

Nos, természetesen nem női fehérnemű létrehozásáról szeretnék gondolatokat közzétenni, inkább tegyük helyre a fogadási lehetőségek megnevezéseit. Sok szót nem pazarolnék az egyszerű vagy egyszeri fogadásra. Egy kimenetel egyösszegű megjátszása alap kell, hogy legyen az oldal olvasóinak, látogatóinak. Ennél bonyolultabb a helyzet a kötésben megjátszott-az oldalon jellemzően kombiként emlegetett- és a valódi kombinációs fogadásokkal. 

A kötésben megjátszott szelvényekkel leginkább a 2000-es évek elején találkozhattunk, amikor is a hazánkban megjelenő fakultatív sportfogadás is elkezdte bontogatni a szárnyait. Ennek a fogadási típusnak alapvető jellemzője, hogy két vagy több kimenetel hibátlan megtippelése kell a nyereményhez. Napjainkban ez a fogadási típus a profi fogadók körében az "abszolút tutik" kötésben megjátszásáról, míg a kocafogadók, avagy szerencsejátékosok körében több-kevesebb esemény relatív magas szorzójú kimenetelének kötéséről szól. Nagy különbség, hogy előbbiek az események számának minimalizálására, míg utóbbiak a minél nagyobb nyereményre törekszenek.

Végül pedig jöjjön a kombi(né) :-). A kombinációs fogadással megadjuk a lehetőséget a hibás tippre. Biztos vagyok benne, hogy sokan jártunk már úgy korábban, hogy erős szorzókkal feladott szelvényünk egy hibás tipp miatt landolt a kukában. Most már évek óta van lehetőségünk az ilyen szelvényeket úgy játékba küldeni, hogy akár több hibás tipp esetén is legyen esélyünk némi nyereményre. Annyi hátulütője van a dolognak, hogy az egyszeri és a kötésben feladott szelvényekre egy adott összeget fordítunk, a kombinációs szelvények esetén az alaptét többszörösét kockáztatjuk, a kombinációk számának függvényében. 

Néhány példa: Egy 3/4-es kombi esetén 4 kimenetelre fogadunk hármas kötésekben. 1-2-3; 1-2-4; 1-3-4; 2-3-4; azaz egy szelvényen valójában 4 db fogadást teszünk meg, így a megadott tét négyszeresét kockáztatjuk a fogadással. Természetesen ehhez nem árt odafigyelni a szorzókra is, hogy egy hiba esetén is pozitív mérleggel zárjon a fogadás. Egy 3/5-ös kombival már 10 db fogadást jelent, ennek megfelelően a tét tízszeresét tesszük kockára. Ezt a sort szinte a végtelenségig lehetne folytatni. 

Alapvetően a lényeg, hogy hogyan nevezzük pontosan a fogadási lehetőségeket, mert nem mindegy, hogy 3 db  1,20-as szorzót kötésben vagy kombiban játszunk meg!