Hatharom / Blog / Bejegyzések
Semmiről nem döntő döntők!
Januárnak még csak a végéhez közeledünk, de máris két sportág nagyszabású eseményének döntőjét nézhettük meg tegnap (01.27). Szívesen írnám, hogy izgulhattuk végig, de ez távolról sem lenne igaz! Arra lennék kíváncsi, hogy mi az oka a döntőkben látott fölényes győzelmeknek.

Nagy várakozással ébredtem tegnap, hiszen a délelőtti Australian Open döntőjét két korszakos klasszis játszotta egymás ellen. Novak Djokovic és Rafael Nadal neve még a teniszt kevésbé követők számára sem ismeretlen, nem keveset tettek ők már le az utóbbi 10+ évben a sportág asztalára. Jó formában játszották végig a döntőig tartó sorozatot, így joggal lehetett várni egy kiélezett küzdelmet. Ez elmaradt, Nole érinthetetlen volt szinte az egész mérkőzés során, összesen 8 játékot engedélyezve spanyol riválisának, sima 3:0-al hódította el a trófeát. Alapvetően én Nadalnak szurkoltam, de teljesen esélytelen volt ezen a meccsen. Ami igazán bosszant az az, hogy egy GS torna döntőjében elvileg a 2 legjobb csap össze, de az szerintem régen rossz, ha a két játékos között ekkora a különbség. Csak remélni tudom, hogy látunk idén valódi döntőt nagy tornán!

Ha tegnap csak ez az egy döntő lett volna ilyen bántóan egyoldalú, akkor ez a pár sor nem is látna napvilágot, de a férfi kézilabda VB döntőjében a dán válogatott kétséget nem hagyott, hogy pillanatnyilag ők a legjobbak. A félidőig 7 gólos előnyt összefabrikáló Hansenék,- a második játékrészben mutatott bő 6 perces gólcsend kivételével- végig kézben tartva a meccs irányítását végül 31:22 arányban nyerték meg az aranyérmet. Teljesen megérdemelten. A bajom ugyanaz, mint az AO döntővel-elmaradt a küzdelem az elvileg 2 legjobb között. Szóval én becsapva érzem magam, megfosztva a döntő igazi élményétől. 

E gondolatsorral nem akarom megkérdőjelezni a győztesek érdemeit, hiszen örök igazsága a sportnak, hogy az ellenfél csak annyit tud nyújtani, amennyit hagynak neki. Csupán a csalódottságomnak engedek utat, egy döntőben legyen parázs küzdelem sportszerű keretek között és győzzön a jobb!