Hatharom / Blog / Bejegyzések
Boldog új évet, vagy mégsem?
Beszartak az irodák, ez van. Legelőször a Tobet, aztán a Bwin, majd a Fortunawin, manapság a Triobet és a Bet365, az Unibet és a Tippmix\Tippmixpro pedig...

Beszartak az irodák, ez van. Legelőször a Tobet, aztán a Bwin, majd a Fortunawin, manapság a Triobet és a Bet365, az Unibet és a Tippmix\Tippmixpro pedig mindig is komolytalan volt.

A történet nem új keletű, egyre kevesebb helyen lehet magyar kézilabda, kosárlabda, vízilabda és lassan már foci mérkőzésekre fogadni normális körülmények között. Holott a focit és a kosarat leszámítva a világ legjobb, legerősebb és legpénzesebb bajnokságairól beszélünk, mind férfi, mind női vonalon.

Hiába készül fel az ember minden egyes találkozóra, szerez jobbnál jobb infókat, ha egyszerűen a fogadóirodáknál nem lehet fogadni a mérkőzésekre, úgy ahogy én szeretném. Ahhoz már hozzászoktam, hogy maximum a meccs napján hirdetik meg a bukmékerek a szorzóikat, a meccs napja előtt még véletlenül sem lehet fogadnia  találkozóra - maximum focira, de már ott is kezd átállni a trend -, de kérdem én, mi értelme van meghirdetni egy mérkőzést, ha háromesélyben egy opció le van zárva, DNB-ben, illetve duplaesélyben pedig csak egy kimenetelre lehet fogadni? Miközben például egy izraeli - lol - kézilabda-bajnokságra már napokkal előre lehet fogadni akár overre, akár hendikepre.

Mindez persze annak köszönhető, hogy rossz, hozzá nem értő bukmékereket alkalmaznak az irodák, akik szeretnék meghódítani a magyar piacot, de közük sincs az egészhez. Ez persze a játékosok malmára hajtja a vizet, hiszen gyakorlatilag ingyen pénzre tehetnek szert. Bevallom őszintén, anno alig vártam, hogy a Bwin kiadja a kosárlabda és kézilabda bajnokikra a szorzókat, mert tudtam, hogy a tizenakárhány meccs közül legalább lesz kettő, ami el lesz rontva, és csak be kell zsebelnem a lóvét. Ám ahelyett, hogy az irodák megpróbálnának jobb oddsmestereket alkalmazni, kikérni mások véleményét, jobban felmérni a piacot, inkább mennek a saját fejük után. Rosszabb esetben teljesen eltörlik a föld színéről ezeket a piacokat, "jobb" esetben jönnek a kitiltások, korlátozások, maximális tétek minimálisra korlátozása, ahol pedig nem tudják belőni a határokat, ott pedig jön a fentebb említett változat: hiába van meghirdetve a meccs, érdemben nem tudsz fogadni rá.

Én akkor is fogadnék a magyar meccsekre, ha mindenki korrektül belőné a határokat, minden találkozóra. Ekkor is lehetne profitálni a mérkőzésekből, sőt a korrekt limitek miatt így még profitáblisabb is lehetne a történet, s még a bukmékereknek is megérné.

Hogy mi a kiakadásom indoka? Az egyik hétvégén rendezett magyar női kézilabda mérkőzés. Készültem rá, kiváló infóim voltak, még fejben is lejátszottam a mérkőzést, a Protippes előfizetőknek is szép hétvégéjük lett volna, de végül nem lehetett érdemben fogadnia találkozóra. Egy orosz irodában lehetett volna ugyan, de az ott megejtett pár sikeres magyar mérkőzésre való fogadás után zárolták a számlámat, két hónapra kitiltottak, maximális tétemet pedig 0,03$-ra csökkentették...

A bet365 speciel csak erre az egy mérkőzésre nem kínált over\under és hendikepes fogadási lehetőséget a hétvégi fordulóból, élő chaten azt a választ adták, hogy "a kereskedők döntésén múlik, hogy kínálnak-e szorzókat a mérkőzésre". Ez egyenlő azzal, hogy tutira nem lesznek oddsok a meccsre, csak akkor tudnám, hogy miért hirdetik azt, hogy kérésre bármilyen mérkőzésre kreálnak szorzókat...

A Triobet\Nordicbet társaság korábban egyedülálló volt a magyar kézilabda terén, minden mérkőzésre - legyen az férfi, női - lehetett fogadni elég sok rétűen, de ők már egy ideje semmilyen szorzókat nem kínáltak a magyar meccsekre. Amikor megkérdeztem tőlük élő chaten, hogy lesz-e most náluk fogadni a találkozókra, azt felelték, hogy sajnos nem. Kérdeztem, hogy a közeljövőben lesz-e lehetőség fogadni magyar vonatkozású összecsapásokra, azt mondták, hogy soha többet nem kínálnak magyar mérkőzésekre szorzókat. Ekkor megmondtam nekik, hogy csak azért tartok náluk pénzt, hogy ezen meccsekre fogadhassak, így ezen válasz után rögvest automatikus kifizetést kértem. Ez vélhetően érzékenyen érinthette őket, hiszen a kifizetéstől számítva 30 percen belül megjelentek a szorzók a mérkőzésekre. Igaz, arra a meccsre, amire akartam fogadni - úgy, ahogy szerettem volna - itt sem tudtam, de a többi találkozóra is is észvesztően kicsi volt a limit a korábbiakhoz képest...

Pedig lenne potenciál a magyar piacban, akikről tudom, hogy fogadnak, azok 95 százalékban magyarországi eseményekre tesznek. Ebben nincs is semmi meglepő, hisz nincs is annál jobb érzés, amikor a lelátón izgulhatsz a fogadásodért és ne adj' Isten a csapatodért, remek kikapcsolódás. Ám ez csak a szerencséseknek adatik meg, ebben is a hátsó régióba tartozunk, mint oly sok minden másban.