Hatharom / Blog / Bejegyzések
Volta a Catalunya 2019 - 1. szakasz
Mai nap elrajtol a katalán kör. Az első szakasz hegyekkel tarkított, kb. 164 km hosszú és várhatóan kis csoportos sprint lesz a végén.

Callela-ból indulnak és ide is érkeznek vissza a nap végén. Összesen 2db 3. kategóriás és 3db 1. kategóriás hegyet másznak meg. Az utolsó 20 km lejtmenet és sík, minimális puklik lesznek benne, ez alkalmat adhat egy jól indított támadásnak is. Nem éppen egy sprintereknek kedvező szakasz első ránézésre, nem is a klasszikus sprinterek a favoritok. Szökevények lesznek, én abban bízom, hogy a szakasz győzelemre és az összetett trikóra is esélyes csapatok kontrollálják a szökevényeket, erre minden esély meg van, mert sok csapat érdekelt a végén és egy kis csoportos sprintben dőlhet el szakasz győzelem. Az utóbbi 5 évben 3-szor volt sprint befutó, egyszer egy korai szökevény nyert, egyszer meg egy jól indított szólóból nyertek.

Azok a kerekesek esélyesek a szakasz győzelemre, akik bírják a hegyeket és sprintelni is tudnak. Ez durván 5-6 versenyzőt jelent. Név szerint Matthews (3.00), Impey (7.00), Valverde (10.00), Gibbons (10.00),  McCarthy (12.00),  Bevin (13.00). Nem véletlenül Matthews a favorit, ebből a brigádból ő a legerősebb sprinter, ugyan, nem úgy indult neki a szezon, ahogyan szerette volna, de a hétvégi Milánó - Sanremon jól versenyzett, remélem sikerült kipihenie magát mai szakaszra.

Én bízom benne, 3.00-as odsz korrekt. Alacsony téttel megjátszom. Párosítások közül a Valverde - Bernal H2H-re esett a választásom. Tehetséges és jó formában van a fiatal kolumbiai versenyző, de ez a szakasz annyira Valverde stílusa, hogy nehezen tudom elképzelni, hogy előbb érjen be, mint a rutinos spanyol.

A. Valverde - E. Bernal (Ki végez előrébb?) A. Valverde (1.40). Ezt magas téttel játszom meg.

Jó megoldás lehet még a mai szakaszra, hogy Matthews TOP3-ban végez, Unibetnél 1.65.