Hatharom / Blog / Bejegyzések
FTC - UVSE női vízilabda OB1 mérkőzés
Az alapszakasz 14. fordulója következik. Ebben a fordulóban egy komolyabb mérkőzést rendeznek. A zöld-fehérek fogadják Magyarország jelenlegi legjobb csapatát a lila-fehéreket.

Tabellára nézve láthajtuk a Ferencváros a harmadik helyet foglalja el, az UVSE jelenleg vezeti az alapszakaszt. Ne tévesszen meg senkit, hogy két dobogós csapat találkozik, a felek között zongorázni lehet a különbséget. A zöld-fehéreknél a cél a TOP4-be kerülés, míg az UVSE a címvédésre készül.

Egyáltalán nem rossz csapat a házigazda alakulat. Van egy-két válogatott vagy válogatott közeli játékosuk, néhányan komoly rutinnal rendelkeznek és sok lelkes fiatal is erősíti csapatot. Jelenleg messze nem azon a szinten pólóznak, mint az UVSE. Rendszeresen a Dunaújváros és a BVSC is oda-vissza veri a zöld-fehéreket, így nekik a 4. hely a realitás.

Az UVSE-ben pólózik a válogatott "gerincének" egy része, tehetséges fiatalok melett komoly amerikai, kanadai és holland válogatott légiósaik vannak. Európai szinten is az elithez tartoznak. Nem kérdés, hogy ők a találkozó esélyesei. A Dunaújváros szorongatja őket, ezért az ilyen találkozókat muszáj lenne magabiztosan hozni. Lényegében nincs olyan összehasonlítási pont, amiben a Fradi jobb lenne. Az biztos, hogy küzdeni a fog a Ferencváros, mert nagy dolog lenne megszorongatni, esetleg legyőzni az UVSE-t.

A tényeknek megfelelően hatalmas favorit az UVSE. Háromesélyes piacon 1.15-ért fogadhatunk rájuk, ami nem túl sok, viszont a magyar buki kínál 3,5-ös hendikeppet egészen pofás 1.70-es szorzóval. Más irodánál nem találtam semmilyen ajánlatot erre a találkozóra. Én azt mondom, hogy átlagban nézve negyedenként egy góllal bőven jobbak a lila-fehérek, ha a medencében is kijön a felek közti különbség nem lehet probléma ezzel a hendivel. A probléma az, hogy szórakoznak ezzel a nyamvadt kötésszám-tiltással.

Mit tehet ilyenkor az ember fia? Miután bele van "hajszolva" a banker buliba, bele is megy.

Szombaton férfi bajnoki forduló is van. Találtam két olyan mérkőzést, amivel ki lehet egészíteni ezt a találkozót és jó esély mutatkozik, hogy a végén én örülök és nem a fogadóiroda. Lássuk ezeket.

Az első a Honvéd - Eger találkozó. A masszív középcsapat fogadja ez egyik TOP4-es alakulatot. Az Eger vitézkedik a Bajnokok Ligájában is. Ezelőtti találkozásukkor szoros meccset játszottak, 11-10-re nyert az Eger hazai medencében. Ez a találkozó fontos mindkét csapatnak, nem számíthat könnyű meccsre az Eger. Három forduló van hátra az alapszaklaszból és nagy valószínűséggel ezeket az eredményeket viszik magukkal tovább a középszakaszba. Van egy-két nagy "öreg" a Honvédba, de az Eger komolyabb játékerőt képvisel, így, hogy kiemelten fontos a győzelem érdemes lehet rájuk fogadni ezen a találkozón. A Bajnokok Ligájában 17-11-re verték a Crvena zvezda-t, ami egy önbizalom növelő eredménynek számít. Háromesélyes piacon 1.30-at fizet a magyar buki az egri sikerre, ami vállalható. Ez az egyik kiegészítőm a női meccshez. A találkozót az M4sport élőben közvetíti szombaton 15 órától.

A második a BVSC - FTC találkozó. Hasonló a szitu, mint a fentebb említett találkozónál, sőt még egy csoportban is vannak a felek, mind a négyen. Valószínűleg ez a 4 csapat megy a középszakaszba ebből a csoportból, csak az nem mindegy, hogy hány ponttal. A BVSC évek óta az 5. és a 8. hely között ingadozik. Kellemetlen ellenük játszani, de a Fradi bőven más szintet képvisel. Nem hiszem, hogy problémát tudnak okozni a vasutasok a zöld-fehéreknek, még úgy se, hogy van 3 komoly sérültje a ferencvárosiaknak. Fordított felállásban 14-6-ra nyert a Fradi. Háromesélyes piacon 1.15-öt fizetnek egy ferencvárosi sikerért. Ez lesz a harmadik meccs, hogy teljesüljön a hármas kötés.

Így már fogadható a női találkozó, a három találkozó eredője 2.54. Óvatosan kell bánni a téttel, mert az egyik női meccs :), ráadásul mindhárom találkozónál a vendégeket favorizálom, ami szintén rizikós. A kiemenetelek mellett szól, hogy nagy különbség van az alakulatok közzött és tétje is van a meccseknek. Nekem óvatos téttel egy próbát megér.