Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ferencváros - Brescia férfi vízilabda mérkőzés
A Bajnokok Ligája csoportkör feléhez érkezve, a 7. fordulóban, a Fradi fogadja az olasz Brescia csapatát, 18 óra 30 perctől a Császár-Komjádi Sportuszodában, a mérkőzést a szerb Putnikovicot és a spanyol Buchet vezeti. Az m4 Sport élőben közvetíti a találkozót.

A forduló rangadója lesz ez a mérkőzés, ami mindkét fél számára kiemelten fontos, hiszen az FTC egy győzelemmel megelőzné olasz riválisát, ha a Brescia pontot/pontokat szerez, akkor megőrizheti előnyét a csoportkör feléhez érkezve, sőt, növelheti azt. Jelenleg egy ponttal előzi meg a Brescia a Fradit. Mindkét oldalon klasszis játékosok vannak, a Brescia rendelkezik a legjobb védelemmel (40 kapott gól) és náluk játszik a jelenlegi gólkirály Pietro Figlioli (15 gól) is. A Fradi sem szégyenkezhet a kapott gólok (45) terén és a gólkirályi címért is versenyben van két játékosa, Varga Dénes és Aaron Younger (13-13 gól).

Az FTC mellet szól a hazai medence és az, hogy az utóbbi időben szinte mindent megnyertek, amit csak lehetett. A legnagyobb bravúr az Európai Szuperkupa elhódítása volt az Olympiakos ellen, hiszen nagyon rég nem fordult elő olyan, hogy az "alsóbb" rendű kupa győztese nyerte volna a Szuperkupát. Nagyon jól halad a csapatépítés a zöld-fehéreknél és nem titkoltan Európa elitjéhez szeretnének tartozni, aminek a minimum szintje a 8-as döntő elérése és a rangadókon való jó szereplés. Magyar válogatottak, szerb légiósok, az ausztrál Aaron Younger vagy a magyar fiatalok jó játéka, bizakodásra adhat okot. További előny, hogy a sűrű program ellenére, erre a találkozóra kifejezetten sokat készülhetett az alakulat.

Olasz oldalon a már említett kíváló védekezés és hozzá társuló eredményes támadás miatt, aggódhat a zöld-fehér alakulat, kétségünk ne legyen afelől, hogy az olaszok nyerni jönnek Magyarországra. A Brescia gárdáját olasz válogatott játékosok mellett, horvát és montenegrói klasszis is erősíti, meg kell említeni a kíváló olasz vízilabda utánpótlást. Remekül építik be a fiatal játékosokat. Biztos vagyok benne, hogy a Brescia is agyon videózta a magyar csapatot.

A háromesélyes piacon kínált 1,4 - 1,5 körüli szorzó a Ferencvárosra szerintem nagyon necces, 1,5 gólos favorit a Fradi otthon, ezt a hendikeppet mind a plusszos, mind a mínuszos irányban szintén rizikósnak érzem, mert ugyan, nagy különbség nem valószínű, hogy lesz, de a két gólt meglépheti bármelyik csapat, ezért úgy döntöttem, hogy az összesített gólszámnál fogok keresgélni. Viszonylag alacsonyan húzták meg a bukik a határt, ez köszönhető a jó védelmeknek és a remek kapusoknak. A Fradi gólátlaga 18,6 (hazai medencében 20,3), a Brescia gólátlaga 15,3 (vendégben 16). A Fradi szerintem igyekezni fog, hogy ráerőltesse játékát az olaszokra és irányítsa a találkozót, ez is segítheti a gólszám növekedését. Közhely, de a jó védekezés nem mindíg elég a győzelemhez, kellenek a gólok is. Két ilyen kaliberű csapat és egy viszonylag alacsony határ mondatja velem azt, hogy lesz legalább 17 gól a találkozón, ezt olyan 1,75 - 1,85 körül mérik. 1,70 alatti oddszon nem ajánlom a fogadást. Figyelem, magyar bukinál kötésszám-tiltás van. :(

FTC - Brescia Több, mint 16,5 (Gólszám 16,5) 1,75