Hatharom / Blog / Bejegyzések
ESPN: Egy forrás azt állítja, a Patriots csalt a Super Bowl-on a Panthers ellen
Egy új vizsgálati eredményt tett közzé az ESPN Magazine, amely alapos pillantást vet a New England Patriots csapatára és a "Spygate"...

Egy új vizsgálati eredményt tett közzé az ESPN Magazine, amely alapos pillantást vet a New England Patriots csapatára és a "Spygate" ügyre.

A jelentés azt állítja, hogy a Patriots az ellenfél játékhívásainak videózását 2000-ben kezdte, ez pedig ellentmond Roger Goodell kijelentésének. Goodell azt állítja, a videózás 2006-ban kezdődött.

A videókat és a jegyzetek megsemmisítették Goodell utasítására. Ezért, a jelentés szerint senki más sem tudja a Patriots vezetőedzőjén, Bill Belichick-en kívül, mekkora is a "Spygate" ügy valójában, és milyen hatása volt az NFL-re.

 

A jelentés elmondja, hogy Belichick felbérelt egy férfit, aki fotografikus memóriával elemezte az összes szalagot és az edzői box-ban ülve rádión tájékoztatta Belichick-et, amikor tudta, hogy az ellenfél defensive coach melyik játékot hívta.

A jelentés arra is kitér egy Carolina Panthers-hez köthető forrás alapján, hogy a Panthers úgy gondolja, a Patriots felvette az edzésüket a Super Bowl előtt 2004-ben. A forrás azt mondja, "A játékosok bejöttek az első félidő után és azt mondták, hogy olyan volt, mintha [a Patriots] ott lett volna a huddle-ben." A Panthers megváltoztatta a játék tervet és több yardot szereztek a második félidőben, de 32-29-re kikaptak egy utolsó másodperces mezőnygóllal.

Az Eagles is úgy gondolja, hogy a Patriots a "Spygate" miatt volt képes megnyerni a Super Bowl-t egy évvel később. A jelentés szerint a Patriots teljesen felkészült volt a ritkán használt Eagles védelemre, amit a döntőben játszottak. Az Eagles úgy hiszi, hogy az edzést felvették vagy a playbook-ot ellopták.

Az ESPN megkérdezett több tucat embert a nyomozás során, néhány ember azt állította, hogy a Patriots alacsony beosztású alkalmazottai a vendég öltözők körül ólálkodtak és ellopták a játék lapot. A források azt is állítják, hogy a Patriots fizetett az ellenfél korábbi játékosainak, hogy vizsgálják felül azokat a videókat, amelyekre az edzők kézjeleit vették, hogy helyesek e azok a hívások.

Fotó: cbc.ca