Hatharom / Blog / Bejegyzések
UFC 231
A tegnapi nap folyamán ugyebár rendben lezajlott a mérlegelés, sikerült a bemérés mindenkinek, így hát lássuk az előttünk...

A tegnapi nap folyamán ugyebár rendben lezajlott a mérlegelés, sikerült a bemérés mindenkinek, így hát lássuk az előttünk álló UFC gála néhány érdekesnek tetsző párosítását.

 


Max Holloway vs. Brian Ortega

 

Kezdésnek lássuk is rögtön a gála fő eseményét, a pehelysúlyú urak címmeccsét, ami az 1 éves kihagyásból visszatérő Holloway és az első számú kihívó Ortega között zajlik majd. Holloway-re alaposan rájárt a rúd az utóbbi egy évben, sérülések hátráltatták, hol az ellenfele esett ki az adott gáláról, máskor pedig neki nem sikerült bemérnie és került kórházba. Ez a párosítás már korábban is terítéken volt, akkor azonban Max sérülése miatt nem lett belőle semmi, azóta Ortega sem vállalt meccset.

A mérlegelésen látottak alapján Holloway látszott a tisztábbnak, Ortega-t eléggé leharcolta a fogyasztás, kérdés hogy mennyire lesz képes magát visszatölteni.

Holloway mérlege 19 győzelem 3 vereség, Ortega 14 győzelemmel áll. Holloway több K.O. győzelmet aratott eddig, Ortega nagy erőssége pedig a submission, ennek a ma este folyamán is nagy hasznát veheti, a nyílt edzések alkalmával kiérződött hogy egyértelműen a bjj-és grapling vonalat fogja hozni, nem nagyon várom hogy beleáll egy nyílt sisakos adok-kapokba.

Véleményem szerint döntő faktor lesz hogy Holloway több mint egy évet kihagyott, a "ringrozsda" azért komoly hátrány lehet számára, ráadásul elképesztő extra teher is lesz most rajta a visszatérése okán.

Nálam Ortega a befutó, alaposan meglepődnék ha a pontozókra bíznák a döntést a srácok.

 

Valentina Shevchenko vs. Joanna Jedrzejczyk

 

Joanna sokáig érinthetetlen királynője volt a súlycsoportjának, azonban Rose Namajunas megtörte hegemóniáját és azóta látványosan kiderült hogy Joanna karrierjét is. Shevchenko fordított alapállású, sokkal pontosabbak a támadásai és sokkal erősebb a földharca. Nagy kérdés ezzel a meccsel kapcsolatban hogy Joanna le tudja - e zárni az elmúlt 1 év eseményeit és képes előrelépni.

Kettejüknek van közös múltjuk, bár más szabályrendszerben de Shevchenko már legyőzte Jedrzejczyk-et , szerintem ez ma este sem lesz másképpen.

 

Alex Oliveira vs. Gunnar Nelson

 

Ez a gála a nagy visszatérésekről is szólhat(na), hiszen Gunnar Nelson tavaly óta nem mérkőzött, akkor Santiago Ponzinibbio ütötte ki. Ellenfele Oliveira ezen időszak alatt azonban egy 3-1-es mutatót kalapált össze magának ami kifejezetten impozáns. Alapvetően Oliveira üt többet, neki jobb a védekezése, pontosabb és a karjai is hosszabbak. Egyik harcos sem szereti túlhúzni a dolgokat, mindketten nagy K.O. specialisták.

Meglátásom szerint ezúttal Oliveira kezét emelik a magasba.