Hatharom / Blog / Bejegyzések
Kellemes csalódás.....
Fradi győzelem az örökrangadón, jó játék, jól játszó játékosok, Moniz mosoly. Röviden így foglalható...

Fradi győzelem az örökrangadón, jó játék, jól játszó játékosok, Moniz mosoly. Röviden így foglalható össze a Liga Kupa D-csoport 1. fordulójának zárómeccse.

 

Fradi győzelem az örökrangadón

 

Örögrangadóhoz méltatlanul kevesen voltak kíváncsiak a mérkőzésre, de Liga Kupa mérkőzéshez képest sok néző tekintette meg a helyszínen a mérkőzést. MTK pályaválasztóként hazai pályán játszhatott, kb. 100 lelkes hazai néző előtt, míg a Ferencvárosra idegenben kb. 200 vendég szurkoló volt kíváncsi, így a nézőszám bőven ezer sőt talán még ötszáz alatt is maradt. A kevés néző ellenére rendkívül jó (magyar viszonylatba vett) mérkőzést játszottak a csapatok. A zöld-fehérek kezdték aktívabban a mérkőzést és talán a holland mesternek egyre jobban kezdik kirajzolódni a munkája. A vendégek első és utolsó gólját Somália szerezte a 12. percben. Első félidőben inkább a kék-fehérek kapuja forgott veszélyben bár Jovának is be kellett mutatni egy-két bravúrosabb védést. Első félidő képe alapján a Ferencváros több góllal is vezethetett volna, de nem így történt, 1-0-ás vendég vezetéssel vonultak pihenőre a csapatok. 

 

A második félidő kiegyenlítettebb játékot hozott, mint az első játékrész. Moniz mester tanítványairól kijelenthető, hogy még nem álltak össze teljesen, még nem 90 perces csapat a Fradi. 60-70 percig jól uralják a játékot, a végére azonban kicsit elfáradtak. Détári Lajos utódja (aki egyébként nagyon komolyan vette a meccset) azonban cseréivel próbált frissíteni és jól mozgatta a csapatot, bár nem használta ki minden cserelehetőségét ugyanis két cserét hajtott végre.

A mérkőzés végeredménye: MTK-FTC 0-1

Így Moniz első győzelmét aratta a Ferencváros kispadján és a Fradi az a csapat, aki az MTK-t idén először tudta elverni.

 

 

Jó játék

 

Meglehetősen bátor játékot játszott a Ferencváros. Az új edző elképzelései, játékrendszere egyértelműen kezd kirajzolódni. A labdatartásra és a játék irányítására fejezi a hangsúlyt, valamint az azonnali visszatámadásokra, labdavisszaszerzésekre. A játékosok nagyon jól futnak üres területre, amit Cukic jóvoltából többségében jól is játszott meg a Fradi. Érdemes megfigyelni a 4-5-1-es hadrend alakulását, amit pillanatok alatt alakítottak át 4-2-4-re, Orosz, Böde, Somália és Máté ügyes mozgásával. Az MTK védelmét meglepte továbbá az is, hogy mennyire visszaléptek a zöld-fehér játékosok, többek között volt olyan amikor Somália a jobb hátvéd helyén tűnt vel. 

Somália védekezik. Jovanovic támad. Ez a rendezett "összevisszaság" zavarhatta meg a Garami tanítványokat. Kérdem én: Józsi bácsit is?

 

 

Jól játszó játékosok

 

Cukic, Somália és Jovanovic jó játéka megkérdőjelezhetetlen, ugyanakkor Böde, Máté, Orosz, Józsi taktikailag, szervezettségileg játszott nagyot. A csereként beálló pozitív és negatív kritikával is illetett román Ionescunak voltak jó megmozdulásai, de ahhoz, hogy nagyobb következtetéseket vonjunk le többet kell játszania és ami a legfontosabb többet kell játékba kerülnie, egyébként voltak ígéretes megindulásai, passzai. Gárdos Andris most én úgy érzem nem tudott sokat hozzátenni a játékhoz, bár 79. percben állt be ennyi ideje volt, hogy bizonyítson. Voltak jó passzai, egy-két helyzete, de több játékidőre lenne szüksége és akkor tudnánk meg mire is képes ő valójában. Szerintem. 

 

 

Moniz mosoly

 

A holland első mosolyát véltem felfedezni a nyilatkozatnál. Hogy ez a szép és csinos SportTV-s riporternőnek köszönhető vagy tényleg tetszett neki a kérdés, esetleg a játék az rejtély, mindenesetre tud ő mosolyogni!

 

Üdvözlettel:

MLSaB!