Hatharom / Blog / Bejegyzések
Nem kellett volna köpködni a földre
A Tankcsapda zenekar Ki csinál rendet? című számának fenti sora jutott eszembe a hétfői magyar-ír válogatott meccs kapcsán. Mivel egy...

A Tankcsapda zenekar Ki csinál rendet? című számának fenti sora jutott eszembe a hétfői magyar-ír válogatott meccs kapcsán. Mivel egy vendéglátóipari egységben (kocsma) éppen kártyázás mellett néztem a találkozót, így nem állítom, hogy a 90 perc valamennyi történésére vissza tudok emlékezni, de a főbb helyzeteket azért nem mulasztottam el. Szerencsére volt magyar helyzetből is egy pár, amelyért dicséret jár a csapatnak.

 

 

De nem is erről szeretnék írni, hanem egy másik jelenség okán. Már évekkel ezelőtt sem értettem, hogy miért történik az, hogy kihagyott helyzet után a csatárnak (középpályásnak) automatikusan köpnie kell valamiért. Nem hiszem, hogy az emberi nyál termelése csak pont ezekben a pillanatokban érné el a maximumát és ez lenne a legalkalmasabb hely arra, hogy promózzuk a külvilág felé a magyaros virtust. Értem én, hogy a kimaradt helyzet mindenkit bosszant, így vagyok ezzel jómagam is a kispályás fociban. De miért kell minden ilyen alkalommal egy hatalmas nagy csulával köszönteni a nagyérdeműt. Anélkül nem lehet kibírni? Vagy ha már nagyon kell, akkor várjon a játékos addig, amíg a helyzet után 10-15 másodperc elteltével már nem őt mutatja premier plánban a kamera és akkor oldja meg a feladatot.

 

A leglátványosabb Németh Krisztián köpése volt, aki a kimaradt helyzete után a földön hasalva is (pedig ehhez külön fel kellett emelnie a nyakát) azzal volt elfoglalva, hogy végre köphessen egyet... Tudom, hogy kicsiny és apró dolog, de érzésem szerint ennek kiirtása is hozzátartozna a válogatott menedzseléséhez, hogy megtanítsuk, rászoktassuk a nemzeti mezt felhúzó labdarúgóinkat, hogy ne köpködjenek úton-útfélen. Lehet, hogy túl nagy kérés?

 

U.I: Sajnos nem vagyok optimista ebben az ügyben, mert mit várjunk az aranylábúaktól, ha Pesten nap mint nap látok autósokat, akik a saját (nem mellesleg több milliós) behemót kocsijukból az utcára, magyarul közterületre dobálják ki a cigaretta csikkjeiket. Bár tudjátok mit, ha választani kell, utóbbiakra még jobban is haragszom, mint a focistákra. Elvégre - ellentétben az öntelt autósokkal - a gyepen kívül ők nem ártanak senkinek sem....