Hatharom / Blog / Bejegyzések
NB1: Mezőkövesd - Videoton
Az OTP Bank Liga 2013/14-es idénye az utolsó előtti fordulójához érkezett. Nyitott kérdés még bőven akad, hiszen egyelőre nem dőlt el a...

Az OTP Bank Liga 2013/14-es idénye az utolsó előtti fordulójához érkezett. Nyitott kérdés még bőven akad, hiszen egyelőre nem dőlt el a bajnoki cím sorsa, és az sem tuti, hogy kinek a nyakába akasztják a bajnoki bronzot. A Loki ha nem bénázik, beér a célba, viszont a harmadik helyért öldöklő csata várható. Ezért a pozícióért a jelenleg harmadik Videoton és az azonos pontszámmal álló 4. Ferencváros hajt. Minket most a bronzcsata érdekel, nézzük a Vidit!

 

 

Most hétvégén a székesfehérváriaknak néz ki a könnyebb három pont, hiszen ahhoz a Mezőkövesdhez látogatnak, akik a legutóbbi bajnoki kanyarban Pécsett szerintem végérvényesen bebuktak (matematikai esély még van), úgy vélem lehet készülni az NB2-re. Mert azért valljuk meg, hat ponttal kalkulálni most hétvégén a Videoton (bronzért hajt), majd a válogatott megmérettetés után a Győr (bajnoki aranyért hajt) elleni két meccsen, - persze nem megbántva Tóth László fiait -, na hát ez nálam igen viccesnek hat, főleg ismerve a borsodiak utóbbi formáját. Valljuk be, itt az egy pont is már bravúrnak számítana Balajtiék részéről.

A Videotonnak mondhatni élet-halál ez a vasárnapi derbi, hiszen ha betliznek, és netán a Fradi nyerni tud Szombathelyen, akkor szerintem eldőlt a mostani bronzvasárnapon a 3. helyezett sorsa, hiszen az utolsó kanyarban az FTC a Puskásban a Paksot, míg a Vidi a Sóstóiban a nem túl gyenge Diósgyőrt vendégeli meg.

A Vidi ennek az évadnak úgy ugrott neki, hogy ide nekem az oroszlánt, besöpör mindent, amit be lehet a magyar mezőnyben, és hát ezen szerintem nem sokan nevettek akkor, ismerve a székesfehérváriak anyagi lehetőségeit és azt a keretet, amivel a portugál José Gomes dolgozhat.

Na ez nem jött össze, az utolsó mentsvár a Ligakupa volt, de azt kedden Diósgyőrben bukták el, így trófea nélkül kénytelen búcsúzni az idény végén a "frí penáltíz" idézője. Lelkiismerete talán van a portugálnak, és mindent meg fog tenni azért, hogy csapata, amelyet a következő idényben már nem ő fog irányítani, jövőre legalább elindulhasson az Európa Ligában. Ja és nem csak róla van szó, hanem az itt maradó játékosokról, akik szintén dühösek lehetnek magukra, hogy üres kézzel hagyják maguk mögött a 2013/14-es idényt, de hogy mégis jobb szájízzel mehessenek a nyári szünetre, valószínű beleadnak apait-anyait mind a Mezőkövesd, mind az utolsó fordulóban a Diósgyőr ellen, és begyűjtik a bronzot.

Forma alapján is a Videoton a jobb csapat, meg hát amúgy is, hiszen az utolsó öt veretlen bajnokijából négyet is megnyertek Sándor Gyurkáék, miközben Rajczi csapata négy forduló óta nem látott bajnoki pontot. A vendégeknél két tüzér is riogatja majd Horváth Tomit, Ze Luis pl. 5/5-t tolt az utóbbi időben és hát ott van a társgólkirály Nikolics is, aki az utolsó három meccsén kétszer is mattolta az ellenfél kapusát. Tutinak néz ki, remélhetőleg az is lesz belőle. Én kicsit felturbózva ajánlom Juhász Roliék sikerét.

Mezőkövesd - Videoton
Tipp: Videoton -1
Fogadás típusa: ázsiai hendikep
Odds: 1.83
Tét: 7/10