Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 9. forduló (2017. szeptember 16-18.)
Cibalia - Lokomotiva Zagreb 0:1 A múlt héten a Rijeka 7 góllal küldte haza a Cibaliát a Kantrida stadionból, ezt a vinkovciak valószínűleg...

 

Cibalia - Lokomotiva Zagreb 0:1

A múlt héten a Rijeka 7 góllal küldte haza a Cibaliát a Kantrida stadionból, ezt a vinkovciak valószínűleg még most sem heverték ki. Könnyfakasztóan eseménytelen első félidő után (bizonytalan hazai kapuralövés a 26. percben, úgy-ahogy felvezetett támadás a Lokomotiva részéről a 33.-ban, a kapusnak semmi gondot nem okozott) a második sem volt kevésbé álmos. A vendégektől Ivanušecnek azért sikerült kicsit átmozgatnia Brkić kapust az 51. percben. A Cibalia továbbra is csak kóválygott a pályán, egyszer nem tudták eltalálni a kaput, a Lokomotiva óvatosan, de egyre határozottabban próbálkozott, a 70. percben Radonjić lőtt nem sokkal fölé. A győztes gólt a 89. percben szerezte meg a zágrábi csapat, Ivanušec cselezett a bal oldalon, kiosztott egy kötényt, majd betálalt középre, Šunjićnak már csak be kellett lőnie. (0:1)

 

Slaven Belupo - NK Osijek 1:1

A Slaven gyakorlatilag hagyta kicsúszni a biztosnak tűnő győzelmet a kezéből. Tocsogott a víz a pályán, a koprivnicaiak kezdtek erősebben, a 28. percben egy eladott labdából meg is szerezték a vezetést, Vidović 15-ről rátűzte és bombagólt lőtt. (1:0) Az Osijektől Hajradinovićnak volt két próbálkozása az első félidőben, egyszer mellélőtt, a màsikat Marković kapus védte. A második félidőt is erősen kezdte a hazai csapat, de nem tudták növelni az előnyüket. Az iram lelassult, az eszékiek sem tették oda magukat túlságosan, a 70. percben volt egy igazán nagy helyzetük, akkor Škorić lőtt közvetlen közelről a kapusba. A Slaven még a 87. percben is lőhetett volna gólt egy kontratámadásból, de Malenica végül hárított. Az Osijek a hajrában, a oefújás előtti pillanatokban, a 90+3. percben végül begyötörte az egyenlítő gólt, Ejupi jobbról érkező beívelése ide-oda pattogott, végül Škorić egy eemek ollózó mozdulattal beküldte. (1:1)

 

Inter Zaprešić - Dinamo Zagreb 1:3

Kis túlzással vízilabdameccset vívott egymással a két csapat a szakadó esőben. Aztán még negyedóra sem telt el, már 0:2-re vezettek a vendégek: a 3. percben Henriquez kapta a labdát, rá is gurította, a kapus későn reagált, kissé potyaízű lett, de ott volt. (0:1) A 12. percben egy szöglet után Morohoz került a labda, rá is lőtt 17-ről, útközben Soudani valahogy beleért, mindenesetre a labda bepattant és az algériait jelölték meg gólszerzőnek. Az Inter-játékosok lest reklamáltak, a bírót nem hatotta meg. (0:2) A vizes, felázott pályán elkezdtek végre támadni a hazaiak, a 32. percben sikerült is szépíteni, egy jobbról érkező beívelésen Šarić még elegánsan igazított egyet, mielőtt belőtte volna. (1:2) A második félidő kis híján öngóllal indult a hazaiaknak az 54. percben, a kapus az utolsó pillanatban pofozta szögletre. Antolić küldte be a szögletet, az ezen a mérkőzésen debütáló mali válogatott Doumbia befejelte. (1:3) Innentől kezdve már nem sok minden történt, az eső egyre jobban zuhogott, a játékosok nyakig sárosan csúszkáltak, bokáig ért a víz. A 88. percben Moro még megpróbálkozott egy lövéssel, a kapus hárított.

Tongo Doumbia (a képen jobbra)

 

 

 

Hajduk Split - NK Rijeka 0:2

Adria-derbi, a forduló rangadója. Az első valamirevaló helyzet a 24. percben jött és mindjárt gól is lett belőle: Zuta forgolódott a bal oldalon, majd beívelte középre, Heber egyet pöccintett rajta és már bent is volt. (0:1) Aztán kb. ennyi volt az első félidő, még Maleš próbálkozott egy kapuralövéssel, mellé. A Hajduknak egy fél helyzete sem volt... A második félidőben már volt egy (1) próbálkozásuk az elején, de aztán az 58. percben egy védelmi hibát követően Mišić meglépett a labdával, középre küldte, Gavranović rálőtt, azt a kapus még hárította, de a lepattanó Heberé lett, ő pedig be is lőtte. (0:2) A Hajduknak a 66. percben lett volna lehetősége a szépítésre, először eg szabarúgást pofozott szögletre Prskalo kapus, majd a beívelés után Almeida fejesét védte bravúrral.

Hajduk-szurkolók koreográfiája a meccsen

 

#Hajduk #AjmoBijeliAle

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on

 

 

Rudeš - NK Istra 1961 1:0

Alsóházi rangadón szerezte meg ekplső győzelmét a Rudeš. Már a 14. percben sikerült belőni a gólt, egy jobbról érkező beívelés megpattant egy védőn, az ott ólálkodó Kamenar elé hullott, lesről szó sem lehetett, Kamenar köszönte szépen és befejelte. (1:0) Az Istra támadni kezdett, de a kapus biztos kézzel védett. A Rudeš is növelhette volna az előnyét, a gólszerző Kamenar kétszer is helyzetbe került, először mellément, utána a kapus hárított. Sőt, a második félidőben a hazaiaktól Budimir lőhetett rá, telibe találta a keresztlécet, és ha csak egy kicsit ügyesebb, a lefelé hulló labda akár be is pattanhatott volna a gólvonal mögé, de nem sikerült összehozni az újabb találatot. A 85. percben egyenlíthetett volna az Istra, de Ferrara lövését védte a kapus.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Dinamo Zagreb 25 pont

2. NK Rijeka 21 pont

3. Hajduk Split 16 pont

4. NK Osijek 16 pont

5. Slaven Belupo 11 pont

6. Lokomotiva Zagreb 10 pont

7. Cibalia 9 pont

8. Inter Zaprešić 8 pont

9. Rudeš 6 pont

10. NK Istra 1961 5 pont