Hatharom / Blog / Bejegyzések
Európa-Liga selejtezőkör, rájátszás (Dinamo Zagreb, NK Osijek, Hajduk Split)
Dinamo Zagreb - Skënderbeu (ALB) 1:1 Jobban kezdett a Dinamo, de végül a Skënderbeu szerezte meg a vezetést a 37. percben. Osmanllari ugrasztotta ki remekül Latifit,...

 

Dinamo Zagreb - Skënderbeu (ALB) 1:1

Jobban kezdett a Dinamo, de végül a Skënderbeu szerezte meg a vezetést a 37. percben. Osmanllari ugrasztotta ki remekül Latifit, ő nekiiramodott, rá is lőtt, a Dinamo kapusa kifutott, de hárítani nem tudott, inkább csak útban volt, aztán Latifi a második próbálkozásból már betalált. (0:1) Aztán túl sok akciót nem hozott a meccs, a második félidőt már inkább a hazaiak uralták - már ha lehet annak nevezni azt, hogy 10 percenként egyszer feljutottak a kapuig... - de látszólag képtelenek voltak összehozni egy gólt. Végül már mindenki a lefújást várta, amikor a 90+5. percben Henriquez egy szabadrúgás után nagy nehezen, üggyel-bajjal begyötörte az egyenlítő gólt. Kapus, támadó és védő egymást zavarták, az egész leginkább egy börleszkjelenetre emlékeztetett, Jashanica kétségbeesetten próbálta kilőni a labdát, de túl késő volt, az már áthaladt a gólvonalon. (1:1)

Henriquez örül a gólja után

 

A post shared by GNK Dinamo (@gnkdinamo) on

 

 

NK Osijek - Austria Wien 1:2

Ejupi már a 15. percben megszerezte a vezetést (1:0), aztán az álomszerű kezdés lassan átfordult rémálomba. A 20. percben Šoršát buktatták a 16-oson belül, a megítélt 11-est Barišić lőtte - de telibe találta a kapufát. A büntetés pedig gyors volt és alapos. A 26. percben Prokop indította Monscheint, ő rálőtt, a lövése bevágódott a kapufáról. (1:1) A nem túl eseménydús találkozót végül a harmadik gól pörgette fel, amikor a 60. percben Holzhammer szabadrúgásból betalált. (1:2) A mérkőzés itt felélénkült, az Osijek elkezdett hajtani, de egyszer sem sikerült eltalálniuk a kaput, pedig Ejupi folyamatosan helyzetbe került, és egyszer Barišić is ráollózott, de mind mellément.

 

Everton (ENG) - Hajduk Split 2:0

Wayne Rooney-val felálló Everton vs. erősen tartalékos, sérülésektől tizedelt Hajduk. Nagyjából lehet is sejteni a végkimenetelt, bár a Hajduk azért okozott pár kellemetlen percet a hazaiaknak. Az angolok végül a 30. percben törtek át a horvát védelmen, Keane egy szögletet fejelt be. (1:0) 

A balhé itt kitört és vagy 5 percig állt a játék. A két szurkolótábor addig froclizta egymást, míg a Hajduk szurkolói úgy döntöttek, hogy szépen átmennek a szomszédos tribünre és egyenként csinálnak fasírozottat a hazai szurkolókból. Végül rendőrök és stewardok fékezték meg a két tábort.

Túl sok akció aztán már nem volt a félidőben, viszont ami volt, abból az egyik góllal végződött. A 44. percben Rooney ugrasztotta ki Gueye-t, ő egy zseniális csellel lerázta a védőt és belőtte. (2:0) A második félidő már izgalmasabb és látványosabb volt, a Hajduknak több helyzete is akadt, de egyikből sem tudtak gólt szerezni.

 

A post shared by HNK Hajduk Split (@hnkhajduk) on