Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 12. forduló - tippek
Péntek: Rudeš - Lokomotiva Zagreb Érdekes meccsnek ígérkezik, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz hiány se akcióban, se gólokban. A...

 

Péntek:

Rudeš - Lokomotiva Zagreb

Érdekes meccsnek ígérkezik, és biztos vagyok benne, hogy nem lesz hiány se akcióban, se gólokban. A Lokomotiva nagyon nem szeretne kikapni a Rudeštől - egyrészt micsoda dolog lenne már, másrészt elég sűrű a középmezőny ott a Slaven és az Inter között, elég egy botlás és márle is szakadtak. A Rudeš viszont, ez a rendkívül lelkes, oroszlánszívű kiscsapat egészen biztosan kiteszi a lelkét a pályára és mindent meg fognak tenni, hogy akár mindhárom pontot otthon tartsák. Nekem háromesélyes.

 

 

Szombat:

NK Istra 1961 - NK Rijeka

Ez a meccs nem szabad, hogy gondot okozzon a Rijekának. Nem is szabad, mert 4 ponttal vannak lemaradva a Dinamo mögött és nyilván senkinek nincs kedve a Kantrida stadion környékén ahhoz, hogy a zágrábiak egyre távolodó hátsó felét bámulják. Az Istra egyet tehet: higgadtan és fegyelmezetten játszik és minél kevesebbet kockáztat.

 

Dinamo Zagreb - NK Osijek

A forduló rangadója, amit mindkét csapat már fogait csattogtatva vár. A Dinamo az élen, az Osijek a 4. helyen (utóbbit mindössze a gólkülönbség választja el a 3. helyezett Hajduktól), és remélhetőleg az Osijek valamennyire össze tudta kapni magát a szünet alatt, mert az elmúlt hetek vesszőfutása már kezdte megviselni az idegeket. (A legutóbbi, Istra elleni győzelmet betudhatjuk kötelezőnek.) A Dinamo az esélyesebb a győzelemre, ráadásul otthon játszanak - kevés a remény, hogy az Osijek ponttal tér haza. 

 

 

Vasárnap:

Slaven Belupo - Inter Zaprešić

Újabb érdekes meccs. A Slaven az 5. helyen van 13 ponttal, az Inter 7., nekik 11 pontjuk van. (Kettőjük között ott van a Lokomotiva, akik ma Rudešre látogatnak.) Egyik csapat sem kockáztathatja meg a vereséget, ráadásul az Inter - nagyon szerencsés esetben - akár fel is ugorhat az 5. helyre. Mondjuk a zaprešićiek kissé langyoskás stílusát ismerve erre elég kicsi az esély, illetve az egyre karakánabbul játszó Slavennek ehhez biztos lenne egy-két szava, így én valamivel esélyesebbnek találom a hazaiakat, illetve egy X is beleférhet.

 

Hajduk Split - Cibalia

Első ránézésre rá lehet vágni egyből, hogy tuti hazai győzelem, de a Hajduk nyűglődik (oké, az Intert megverték az előző fordulóban, de előtte ikszeltek a Lokoval, azt megelőzően csúnyán kikaptak odahaza a Rijekától), a Cibalia meg harciasan igyekszik védelmezni a nehezen kicsikart 8. helyét. A Hajduk remélhetőleg összekapta magát a szünetben, nem engedhetik meg maguknak a botlást a vinkovciak ellen - akik viszont garantáltan nem fogják olcsón adni a bőrüket.