Hatharom / Blog / Bejegyzések
Prva liga, 7. forduló (2017. augusztus 26-27.)
Slaven Belupo - NK Rudeš 2:2 A forduló hőse egyértelműen a Rudeš, 9 emberrel sikerült döntetlenre abszolválniuk ezt a meccset úgy, hogy ketten...

 

Slaven Belupo - NK Rudeš 2:2

A forduló hőse egyértelműen a Rudeš, 9 emberrel sikerült döntetlenre abszolválniuk ezt a meccset úgy, hogy ketten eleve nem szerepelhettek eltiltás miatt. Ráadásul a mérkőzés első gólját is ők szerezték a 29. percben, Havojić lőtt be egy szögletet. (0:1) A Slaven csak a második félidőre tért magához, egyenlíteni az 50. percben sikerült: egy beívelést Ivanovski tűzött kapura, de a labda a keresztlécről visszapattant. Pejić odaugrott és villámgyorsan bevágta. (1:1) Aztán felgyorsultak az események. Az 56. percben a Rudeš kapusa, Picak kiszaladt a 16-oson kívülre, úgy akart hárítani egy támadást, de kézzel ért a labdához, a bíró kiállította. A 60. percben megszerezte a vezetést a Slaven, Vidović szerelt egy védőt, Kendeš már vitte is fel a labdát, beívelt, Ivanovski befejelte. (2:1) A 63. percben 9 emberre fogyatkozott a vendégcsapat, Glauder kapott piros lapot, utolsó emberként buktatta Pejićet. A Rudeš azonban nem adta fel, a Slaven sorozatos támadásai ellenére sem. A szerencse is melléjük szegődött. A 90+2. percben 11-est kaptak Havojićot bukttta egy védő. A sértett állt a labda mögé, belőtte, kiegyenlített. (2:2)

 

Inter Zaprešić - NK Rijeka 1:3

Nem nagyon cifrázta túl a dolgokat a Rijeka, Heber már a 6. percben beköszönt (0:1), a 34.-ben még egyszer, hogy szó ne érje a ház elejét. (0:2) Az Inter az első említhető helyzetét góra váltotta, Puljić talált be az 54. percben. (1:2) Mindössze két perc telt el, Gavranović már be is fejelte a harmadikat a Rijekának. (1:3) A vendégek aztán egykapuztak tovább, az Inter a kapusának köszönheti, hogy nem kaptak ennél is több gólt. A mérkőzés hajrájában jutot a hazaiaknak még egy helyzet, a 90+2. percben Blažević lőtt rá félfordulattal közvetlen közelről, de nem találta el a kaput.

 

Cibalia - NK Osijek 2:1

Megcsinálta a hőstettet a Cibalia, legyőzte az Osijeket. Pedig a vendégek szerezték meg a vezetést a 14. percben Perošević fantasztikus, ollózó lövésével. (0:1) Ez valószínűleg felpaprikázta a vinkovciakat, mert elkezdtek támadni - a 17. percben már majdnem gólt sikítottak, Barač lőtt rá valami egészen lehetetlen szögből, a labda kikerülte a kapust és már úgy nézett ki, hogy begurul a hálóba, mikor megpattant a kapufán és kifelé perdült. A 20. percben viszont már lehetett örülni, Pervan kiegyenlített. (1:1) Ez szárnyakat adott a Cibaliának, sorban vezették a látványos támadásokat, az Osijek meg mintha legszívesebben a füle mögé tette volna az egész meccset, látszott, hogy nagyon kikészítette őket az EL-selejtező. A hazaiak minden lelkiismeret-furdalás nélkül támadtak tovább, az 52. percben pedig át is vették a vezetést - teljesen megérdemelten - Galić fejesével. (2:1) Sőt, akár 3:1 is lehetett volna, az 57. percben Galić újra betalált, de a partjelző lest lengetett, a játékvezető érvénytelenítette a gólt. A meccs végére maradt két támadás a vendégeknek, az elsőt a kapus védte, a másik mellément.

 

Lokomotiva Zagreb - Dinamo Zagreb 0:3

Soudani mesterhármasával győzött a Dinamo a Lokomotiva ellen a városi derbin. Néhány óvatos hazai próbálkozás után a 30. percben az algériai a 16-osról leadott lövésével megszerezte a vezetést. (0:1) A 60. percben már két góllal vezettek, Soudani egy szabadrúgás után támadt kavarodásban csapott le a labdára és lőtte be. (0:2) Folyamatosan a Dinamonál volt a labda, végül a 71. percben Olmo indította Soudanit, aki a kifutó kapus felett átemelve megszerezte a harmadik gólt is. (0:3) A Lokomotiva a legvégén jutott fel a Dinamo 16-osáig, Antunović rá is lőtt, de elkerülte a lövés a kaput.

Gólöröm: Moro (27) pacsizik Soudanival

 

 

Hajduk Split - NK Istra 1961 2:0

Szenved az Istra, a Hajduk pedig tartalékosan állt fel és így is simán legyőzte őket. Erceg az 5. percben megszerezte a vezetést - nem volt nehéz dolga a tébláboló védők között. (1:0) A 31. percben az időközben az angol Evertonhoz szerződött Vlašić 11-esből megszerezte a másodikat is. (2:0) Az Istrának egy helyzet jutott a második félidő elején, de Hadžić nem tudta rendesen eltalálni a labdát. A Hajduk pedig támadott tovább. Egy nagy helyzetet ki is hagytak, a 71. percben Pešić előtt volt nyitva ajtó-ablak, Pešić rá is lőtt 16 méterről, telibe találta a kapufát. A 76. percben szépíthetett volna az Istra, de Jelović fejesét hárította a kapus.

 

A bajnokság jelenlegi állása:

1. Dinamo Zagreb 19 pont

2. Hajduk Split 16 pont

3. NK Rijeka 15 pont

4. NK Osijek 12 pont

5. Slaven Belupo 10 pont

6. Cibalia 9 pont

7. Inter Zaprešić 8 pont

8. Lokomotiva Zagreb 4 pont

9. Rudeš 3 pont 

10. NK Istra 1961 2 pont