Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ki ezért, ki azért iszik a budapesti éjszakában
Belvárosban iszogattunk a barátnőmmel. Éjféltájt elindultunk hazafelé a Nagymező utcában. Sétálunk az Andrássy út fele...

 

Belvárosban iszogattunk a barátnőmmel. Éjféltájt elindultunk hazafelé a Nagymező utcában. Sétálunk az Andrássy út fele kissé csípős hidegben, későn, mégis népes utcában. Tompa, de igen hangos fémes csattanásokra lettünk figyelmesek. Nem kellett sokat várni mire rájöhettünk a forrására. Egy közepesen szituált férfi nagyon illuminált állapotban válogatás nélkül, vadul rugdosta a kocsikat, különböző technikákkal. Egyik érdekesség, hogy pont emiatt nem is lehetett rájönni a szisztémájára, így az okára sem.
A másik érdekesség, hogy amikor mi mellé értünk - vagyis eljött a mi időnk, hogy elhaladjunk mellette -, és szemkontaktust létesítettünk, az úri ember, mégha dőlöngélve is az egyensúly hiányától, lovagiasan húzodott félre. A legnagyobb kedvességgel, automatikusan engedett át minket maga és a kocsik között, mintha én engedném előre az ajtóban a barátnőmet. Ezután a legnagyobb természetességgel folytatta, de immáron a visszapillantó tükrökkel. 
Szerencséjére - és másokéra is - az ügyetlen rúgások az ég világon semmilyen kárt nem okoztak látszatra. Romantikája a szituációnak, hogy ahhoz a részhez volt közel az utcában, ahol egy striptease bár van. A sztereotípiákból kiindulva itt olyan emberek dolgoznak vagy tulajdonosok, akik ezt a viselkedést cseppet sem tolerálták volna, sőt valószínűleg viszonozták is volna. Persze a hősünket kivülről ez mit sem érdekelte. 
Talán ennek az estének az elején történt, hogy a közelben egy férfi egy üveg bort nyitott ki, amelyre 20 méteres távolságból jöttünk rá a dúgóhúzó finom pukkanása miatt. A 25.-ik méterünkön, tehát visszatekintve, hogy jól láttuk-e, miszerint azonnali elfogyasztásra került az egész, meglepődve láttuk - pedig az ember sok mindent lát huszas évei közepére -, hogy egy ültőre megitta az üveg bort, majd indult haza. Amíg az első fickónál törött szívet feltételeztünk, az utóbbinál a beteljesülésből következő tiltások elől való menekülést. Ha ez így volt, a két véglet vajon ugyanoda vezet?