Hatharom / Blog / Bejegyzések
Pisont és a magyar emberek bűnei
"A magyar embereknek át kell gondolniuk a tetteiket,a bűneiket, és jó mélyen a lelkükbe kell nézni."- mondta Pisont István a svédek...

 "A magyar embereknek át kell gondolniuk a tetteiket,a bűneiket, és jó mélyen a lelkükbe kell nézni."- mondta Pisont István a svédek elleni döntetlen után, mely a továbbjutást vette el csapatunktól.

Az tisztán látható, jól észrevehető, hogy a magyar fociedzők nem képesek mentálisan felkészíteni a játékosaikat. Így az utolsó percekben elvesztett meccsek után mindíg valami buta kifogással jönnek. Sosem veszik észre, hogy azokért legfőképp maguk az edzők felelősek.

 

A mentális felkészítés terén a magyar edzők nagyon alacsony szinten vannak. Labdarúgóként maguk sem kaptak normális metális felkészítést, így nincs személyes tapasztalatuk. A sok sikertelen év ugyancsak nem edzette meg őket mentélisan. Illetve nem erősítette őket meg mentálisan. Nem ivódott beléjük a győztes mentalitás. Az edzőképzéseken sem kapták meg a mentális felkészítés tananyagot. Maguktól meg nem jártak utána. 

Megkérdeznám Pisont Istvántól, hogy mi van akkor például a vizilabdaválogatottunkkal. Ők 3 olimpiát és világversenyeket nyertek az utóbbi évtizedekben, amely alatt a labdarúgásunk nem ért el semmit. Ők nem magyar emberek? Nekik nem kellett a tetteiket, a bűneiket átgondolniuk?Nekik nem kellett jó mélyen a lelkükbe nézniük? Vagy ők már megtették? Ők is azzal kezdték volna? Ők is azért lettek eredményesek? De említhetném a többi sikersportégat is. Ők nem Magyarországon éltek és élnek?

Szerintem nem a bűneinkről van itt szó. Nem azért nem tuduk az ilyen meccseket megnyerni, mert a magyar nép búnös lenne. Ez teljesen hülyeség!!!

Nincs nekünk magyaroknak, magyar embereknek több bűne, mint más nemzeteknek. Ebben felesleges keresni a vereségek, jelen esetben a vereséggel felérő döntetlen okát.

Ellenben a magyar labdarúgó edzőknek és azoknak, akik az utóbbi évtizedekben a labdarúgásunkban dolgoztak, azoknak több bűnük van, mint más nemzetek labdarúgásért tevékenykedő edzőknek és azok sikerességért dolgozóknak.

A magyar edzők nem képesek önkritikát gyakorolni. Ez itt a baj. Ezzel kelle foglalkozni és nem a magyarság bűntudatát emlegetni. Mert egyszerű a képlet. Ha a játékosok gyerekkoruktól kezdve tisztességesen fel lennének készítve mind fizikálisan, technikailag, taktikailag és nem utolsó sorban mentálisan, akkor az az eredményekben, eredményességben is megmutatkozna.

Az eredmény nem csal. Hosszú távon semmikáppen sem. Az eredmény megmutatja, hol tarunk. Ha az eredmény nem mutat kedvező képet, akkor nem a külső tényezőkben, a külvilágban, minden és mindenki másban kell keresni a hiba forrását, hanam csakis magunkban!

Sajnos a magyar labdarúgó edzői kar az utóbbi évtizedekben erre nem volt képes. Pedig ez lenne az első és legfontosabb döntés. Magunkba kell szállni. Nem szabad elhinni, hogy olyan szinten vagyunk, mint a külföldi edzők, mert akkor az eredményeink is olyanok lennének. Mégegyszer mondom az eredmény a valóságot mutatja. A mellébeszélésre pedig semmi szükség. Mert a magyar szurkoló nem hülye, nem lehet becsapni. Egyedül az edzők azok, akik becsapnak itt valakit. A legszomorúbb az, hogy saját magukat és a fiatal labdarúgókat csapják be az önáltatással. Ezt kellene már végre befejezni.