Hatharom / Blog / Bejegyzések
Videoton-Sporting után
"a Vidi a szemkápráztató győzelem ellenére sem esélyes semmire a csoporton belül" Olvasom a tegnapi meccselemzés, egyébként...

"a Vidi a szemkápráztató győzelem ellenére sem esélyes semmire a csoporton belül"

Olvasom a tegnapi meccselemzés, egyébként korrekt írás egyik zárósorát. 

Azért én ezt így nem mondanám.

Előre kijelentem, hogy nem vitatkozni szeretnék, csak egy másik szemszögből közelíteni.Nem vagyunk papíron esélyesek az igaz, azonban azt, kijelenteni, hogy semmire sem esélyes, különösen a tegnapi győzelem után, elég negatív hozzáállás. A sportban eleve nem lehet így hozzáállni a dolgokhoz.( Az élet más területein sem) Elképzelhető, hogy nem szerzünk már egy pontot sem, viszont az is elképzelhető, hogy tovább jutunk. Azért ebben a csoportban nem a Real Madrid, Barcelona, Manchester United az ellenfél. Nincsenek óriási különbségek a csapatok között. A profi világban mindíg csakis a következő mérkőzésre szabad koncentrálni. A következő mérkőzés a Basel ellen lesz. Ha ugyanúgy játszik a csapat, mint tette azt tegnap este, akkor ugyanannyi esélyünk lesz a győzelemre, mint tegnap este volt. Nem biztos, hogy bekövetkezik, de esélyünk az van rá. Nem látom az okát, hogy miért ne lenne.

A mentális tényező sajnos a magyar fociban még mindíg nagyban hozzájárul a sikertelenségünkhöz. Szerencsére a Videotonnál a mentális felkészítés a helyén van. Természetesen a mentális tényező a Videotonnál már a játékosok kiválasztásánál szerepett játszott. Mert a profi világban tudják azt, hogy  a játékosoknak és a csapatnak nem elég technikalilag, fizikálisan és taktikailag felkészülni, de mentálisan is a top-on kell lenni, ha sikert akarunk elérni. Ha pedig mentálisan a top-on vagyunk, akkor nem állunk úgy neki egy sorozatnak, hogy semmi esélyünk sincs. Különösen akkor nem, ha az előzetesen sokkal magasabbra értékelt, a tavalyi sorozatban elődöntőst sikerült legyőznünk. Nem beszélve, hogy már három magasabban jegyzett klub ellen sikerült a csoportkörbe jutni.

Ezek után sem kell itt esélyekről beszélni, mert azt mindenki tudja, hogy paíron nem vagyunk esélyesek, de szerencsére a pályán bizonyíthatjuk ennek az ellenkezőjét, mint , ahogy azt megtettük tegnap és a már emlitett három másik csapat elleni továbbjutással.

Miből merítsünk önbizalmat, ha nem ezekből a sikerekből? Mi történjen ahhoz, hogy legyen hitünk  ahhoz, hogy elérhetünk valamit ebben a csoportban? Egyébként meg alapvetően kell hitünknek lenni , ha tudatosan készülünk. Ezek az eredmények csak visszatükrözik az elvégzett munkát.

Jó volt látni tegnap, hogy igenis lehet sikert elérni magyar klub zászlaja alatt! Igenis lehet örömet szerezni a stadionban lévő és a TV/internet előtt ülő szurkolóknak! Jó volt újra megbizonyosodni, hogy a Videotonnál az előre lerakott koncepció szerinti tudatos munka folyik.

Ebben pedig igencsak benne foglaltatik az, hogy esélyünk mindíg van, ha céltudatosan, alázatosan, szerényen és keményen dolgozunk. Viszont elengedhetetlen az is, hogy higgyünk is benne!