Hatharom / Blog / Bejegyzések
Genk-Videoton után
Azért én durvának érzem hasonlítani ezt a vereséget a válogatottéval, mint ahogy egyesek ezt teszik. A válogatottnál nem...

 

Azért én durvának érzem hasonlítani ezt a vereséget a válogatottéval, mint ahogy egyesek ezt teszik. A válogatottnál nem láthattunk szervezettséget, ellentétben a Videotonnál. A hollandok fél lángon pislákolva érték el azt a győzelmet, a belgák pedig beleadtak minden tőlük telhetőt. Teljesen egyetértek Sousa meccs utáni gondolataival.
„Hetven percig egyenrangú ellenfelei voltunk a Genknek, helyzetekig is eljutottunk. Voltak apróbb kihagyások, egy ilyen után kaptuk a gólt, de azon kívül sok lehetősége nem volt a hazai csapatnak. A második félidő elején nagy nyomást gyakoroltunk a Genkre, húsz-huszonöt percig komoly fölényben futballoztunk, közel voltunk az egyenlítéshez. A félidő felétől a játékosokat talán túlságosan is vitte előre a szívük, így kicsit fegyelmezetlenebbül játszottak, s a hajrában a hihetetlen győzni akarás azt eredményezte, hogy kevésbé koncentráltunk" – olvasható Paulo Sousa nyilatkozata a vidi.hu-n.
Én támadószekciónk gyengeségével, gólképtelenségével is magyaráznám a vereséget. A második félidőben sokat birtokoltuk a labdát, nem szereztünk gólt, kinyíltunk és így lett nagyobb területük a belgáknak a kontratámadásaikra, amiből rugtak még két gólt. A csapat kihúzhatta volna egy egygólos vereséggel, de mivel ez nem oda-visszavágós párharc, hanem csoprtmérkőzés, ahol csakis a pontok számítanak, így felválalta a támadást a második félidőben, ami a kinyílást vonta magával.
Én nem temetném ezt a Videotont. Egy folyamatosan fejlódő csapatról beszélhetünk, amelyik ebből a mérkőzésből is sokat fog tanulni, profitálni.
Hideg fejjel kellene ezt a fejlődést kezelni mind a mérkőzések előtt, mind pedig utána. Tudnunk kell, hogy hol áll a csapatunk jelen pillanatban, kiértékelni a hibékat, abból tanulni, azokat kijavitani és akkor a fejlődés menete nem szakad meg. Amitől én nem is félek, hogy megtörténne, mivel látom a garanciát Sousa személyében.
Ennek a csapatnak ma még hiba nélkül kell játszania , ahhoz, hogy eredményes tudjon lenni nemzetközi szinten. Sajnos tegnap a szélsőhátvédeink hibáztak nehányszor és ez sajnos végzetes volt az eredményre nézve. Plusz a támadásban nem tudtunk elegendőt nyújtani az eredményességhez.
Én úgy gondolom, hogy nagyon hiányzik egy igazi befejező a csapatból, de tegnap látható volt az is, hogy támadásban sokkal erőteljesebbnek és magabiztosabbnak kell lenni.
Az erőnlétet kritizálokkal nem tudok azonosulni, mert én úgy láttam, hogy az utolsó pillanatig zakatoltak a jétékosok és mentek előre. 
Én pedig csak azt javaslom nekik, hogy fel a fejjel, mert az eddig elvégzett munka megmutatta, hogy jó úton jár a csapat. Ez a vereség a fejlődés velejárója. Tanulni kell belőle és csakis előre kell tekinteni. 
Lesz ez még jobb is!