Hatharom / Blog / Bejegyzések
Ramos két durvasága két gólt ért a Realnak...
Gondolom, nem csak én voltam úgy az idei BL-döntő előtt, hogy már unalmas lenne sokadszor Real Madrid győzelem, mégha kétség sem fért ahhoz,...


Gondolom, nem csak én voltam úgy az idei BL-döntő előtt, hogy már unalmas lenne sokadszor Real Madrid győzelem, mégha kétség sem fért ahhoz, tapasztaltabb és nagyobb nevek vannak a spanyol csapatban.

Ha tippelnem kellett volna, 1:1-es rendes játékidőt, hosszabbítás utáni tízenegyes párbajra hajlott a megérzésem. Sergio Ramos nélkül úgy tűnik, nem is állt messze jóslatom a valóságtól, de mint köztudott, a profi futball olyan, mint a politika, nincs "mi történik, ha..."

Ramos játékstílusa sohasem tetszett nekem, de azt nem igen sejtettem, hogy még a Messi kézfejére taposó Pepén is túl fog "takarítani"! Mert az, hogy minden idegszálával hergeli adott ellenfelét, még hagyján, amíg ez nem torkollik fizikai megsemmisítésbe.

Amíg nem hozták a hírek a Bostonban lévő Massachusetts Kórház honlapján megjelent hétfői közleményt, addig is azt gondoltam, Ramos a BL-döntő elején kegyetlenül harcképtelenné tette a Pool legjobb játékosát, ami önmagában is befolyásolta az egész meccs kimenetelét.

Azt hiszem, nem volt még a Realnak ennél szégyenletesebb kupagyőzelme, mint ahogy most az angolokat legyőzték... Ha én volnék a spanyol szövetségi kapitány, habozás nélkül kitenném Sergio Ramost a VB-re készülő keretből!


Az említett első félidei durvaságát ugyanis megduplázta! A döntő második játékrészének elején, 0-0-s állásnál Sergio Ramos könyökkel keményen eltalálta Karius kapus halántékát, amikor a labda a közelben sem volt. Az orvosi szakvélemény szerint bizonyítható, hogy a fejére kapott ütés azonnal térbeli vizuális zavarokat okozott, és bár maradandó károsodás nem történt, a tünetek egy része még a vizsgálatok időpontjában is érzékelhető volt.

Ha ezek után semmilyen büntetést nem kap Ramos, az minden érintettre rossz fényt vet, UEFA-ra, spanyol szövetségre és Real Madridra!