Hatharom / Blog / Bejegyzések
A Juventus érdeklődik Torresért, de nem kellene eladni
A héten napvilágot került hír szerint az olasz bajnok Juventus érdeklődik Fernando Torres iránt. Az értesülések szerint 30 millió...

 

A héten napvilágot került hír szerint az olasz bajnok Juventus érdeklődik Fernando Torres iránt. Az értesülések szerint 30 millió eurót kínálnának a spanyol játékjogáért. Az igaz, hogy Torres finoman szólva sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, de nem ez a legjobb pillanat az elküldésére.

67 mérkőzésen mindössze 12 gólt szerzett. 4066 percet töltött a pályán Chelsea mezben, így 338 percenként szerzett gólt. Ez azt jelenti, hogy majdnem négy mérkőzés kell neki, hogy betaláljon az ellenfelek hálójába. 18 gólpasszt adott, ami több mint amit bárhol (Liverpool, Atletico Madrid, válogatott) máshol eddig szerzett. De a régi igazság szerint a csatárt a gólok minősítik és az pedig kevés.

Drogba és Kalou távozását követően a spanyol maradt az egyedüli játékos a csatársorban. Persze ott van Lukaku, de a belga tehetség sem André Villas-Boastól, sem pedig Roberto Di Matteotól nem kapott sok lehetőséget a bizonyításra.

Tavaly januárban 58 millióért érkezett, és ha most eladják az minimum 28 millió dolláros veszteséget jelent (a fizetését leszámítva). Más értesülések szerint annyira meg akarnak szabadulni tőle, hogy még egy 20 milliós ajánlatba is belemennének. Sőt a kölcsönadás lehetőségét sem zárják ki, hiszen ez esetben is megszabadulnak a horribilis fizetésétől.

De ha elküldjük akkor ki fog játszani. Egészen addig amíg nem szerződtetnek más csatárt nem szabad túladni Torresen. Véleményem szerint a következő szezont mindenképpen meg kellene várni. Ha ilyen gyatra teljesítményt követően is megér 30 milliót akkor egy év múlva is eladható lenne 20 millióért. 20-ért csak a neve miatt megvenné egy Anzhi Makhachkala. Így is hatalmasat buknának, de már eddig is rengeteget költöttek Torresre, így ennyi rizikót még be lehetne vállalni.