Hatharom / Blog / Bejegyzések
Essien: Tiszta lappal
A Egy évvel ezelőtt a felkészülési időszak első hetében kellett abbahagynia egy edzést, pár nap múlva pedig kiderült, nagy a baj. A...

A Egy évvel ezelőtt a felkészülési időszak első hetében kellett abbahagynia egy edzést, pár nap múlva pedig kiderült, nagy a baj. A korábban a térdével már sokat bajlódó ghánai középpályás 2009 után ismét elszakadt a keresztszalagja, ami végül fél éves kényszerpihenőre ítélte őt.
 

 

Januári visszatérése sem volt zökkenőmentes, idő kellett neki, amíg újra felvette a szükséges tempót, a két trófea megnyerésében pedig igen kevés szerep jutott neki.

Essien kipihenten és 100 %-os kondícióval utazhatott el társaival az Egyesült Államokba, az interjú közben is végig jókedvűen beszélt tapasztalatiról.

"Most tudtam meg igazán, milyen nehéz a visszatérés után újra maximumot hozni." - erősítette meg a ghánai 'Bölény'. "Jó így kezdeni a szezont, tiszta lappal indulok és sokkal fittebbnek, gördülékenyebbnek érzem magam. Remélem, most végre lehet egy sérülésmentes szezonom és újra hozhatom magamat."

"Ami a nyári pihenésemet illeti, nem történt semmi extra. Franciaországban voltam egy ideig, majd hazautaztam Ghánába."

Példamutató ember révén Essien is ott segít, ahol tud. Ezúttal szülővárosában, Awutu Brekuban segédkezett egy új iskolajátszótér kiépítésében. Elkísérte őt jó barátja és a ghánai válogatott korábbi kapitánya, Stephen Appiah is.

"Jó érzés volt megnyitni a játszóteret a gyerekek számára. Ezek ott új dolgok, nem sok falu tudhat magáénak ilyen és ehhez hasonló dolgokat. Sok ember számára ezek kis dolgok, de elég csak megnézni egy-egy átadó után a gyerekek örömét, elégedettségét."

A Comham-be való visszatérésekor Essien már nem találkozhatott öltözőszomszédaival és jó barátaival, Didier Drogbával és Salomon Kalou-val.

"Természetesen nagy hiányérzetem van, de ilyen a futball, ez a mi feladatunk és mással kell foglalkoznunk. Kívánok nekik sok sikert és szerencsét a továbbiakban. Persze, mindkettejükkel tartom a kapcsolatot és sokat beszélgetünk."

"Ha már távoztak a klubtól, a lehető legjobb módban tették ezt. Mindketten sokat tettek azért, hogy májusban magasba emelhettük a Bajnokok Ligája trófeáját. Hosszú és fáradtságos munka eredménye volt, aminek ők is részesei voltak."

 

forrás: chelseafanatics.hu