Hatharom / Blog / Bejegyzések
Lampard: Jár a tisztelet az MLS-nek
Az angol középpályás tisztelettel adózik a Major League Soccer nevet viselő bajnokság előtt, melynek álomcsapata ellen lép ma...

Az angol középpályás tisztelettel adózik a Major League Soccer nevet viselő bajnokság előtt, melynek álomcsapata ellen lép ma pályára a Chelsea. Az összeválogatott keretben ott van Lampard jó barátja, David Beckham, az Arsenal legendás alakja, Thierry Henry, valamint az a Landon Donovan, aki nemrégiben sikeres időszakot tudhatott magáénak a Premier League-ben az Everton együttesénél.

"Úgy vélem, nagyon sokat fejlődött Amerikában a labdarúgás. David Beckham nagy hatással volt a sportág felemelkedésében, hirdetésében. Az emberek miatta nem csak az Egyesült Államokban, hanem világszerte el kezdték követni az itteni eseményeket."

"Egyre több nagy név igazol az MLS-be, ami csak tovább növeli a bajnokság nimbuszát. Manapság leülve a televízió elé, meg tudunk nézni egy MLS meccset. Árulkodó, hogy 3-4 évvel ezelőtt ez elképzelhetetlen volt. Most mi is érezhetjük a bőrünkön az itteni fejlődést. Tisztelnünk kell az All-Stars együttest, ahogyan az amerikai válogatottat is, amely szintén egyre feljebb kapaszkodik a ranglétrán. Ahogyan a nemzeti csapat fejlődik, úgy az egész amerikai labdarúgás egyre nagyobb teret hódít."

Hasonlóan Roberto Di Matteóhoz, Frank Lampard is maximálisan meg van elégedve a tengerentúli fogadtatással, valamint az edzéslehetőségekkel.

"Remek üdvözléssel találkoztunk mindhárom nagyvárosban. Jobbról nem is álmodhatnánk, minden nagyon szépen meg van szervezve." - árulta el Lamps.

"A színfalak mögött is rengeteg ember dolgozott azért, hogy a Chelsea fogadását tökéletessé tegyék. Utazzunk a Távol-Keletre vagy Amerikába, megdöbbenve tapasztaljuk, hogy mily sok ember támogat minket. A sikereinkkel megkedveltettük magunkat sok-sok emberrel, a továbbiakat nekünk kell megtennünk."

Lampard örül, hogy a klub felfrissíti a keretet fiatal játékosok leigazolásával. A 34 éves középpályás szerint a változtatásoknak már ősszel nagy nyoma lesz, ha pedig hosszútávon is sikerül a projekt, az Roberto Di Matteo munkáját dicséri.

"Tavaly - főleg a tavaszi produkciónkkal - bebizonyítottuk, hogy egy nagy csapat vagyunk."

"Ez a szezon más lehet. Új játékosok érkeztek, akik sikerre éhesek és nagy hasznára lehetnek a csapatnak. Meglehet, kezdetben még nem fogunk ugyanúgy csapatként funkcionálni, mint tavasszal, de izgalmas lesz új célokat teljesíteni egy felfrissült kerettel."

"Mindenki próbálja a legjobb tudását nyújtani a szezon előtt, hogy lenyűgözze a menedzsert. Robbie mindenkinek megadja a lehetőséget, nem zárja be az ajtót egy-egy játékos előtt. Minden egyes játékos meg akarja mutatni, hogy alkalmas a játékra és ahogyan tavaly, most is képes sikerre vezetni a csapatot. Ki kell használnunk, hogy minőségi játékosaink vannak, megfelelő mentalitással egy igen sikeres szezon elé nézünk."